· 

Tennisvereniging United Service 125 jaar.

Tennisvereniging United Service bestaat dit jaar 125 jaar. Dat wordt het hele jaar door gevierd. Op zaterdag 8 juni is het hoogtepunt van het programma: een feestelijke dag & nacht voor en door de leden van tennisvereniging United Service. 

 

Al is er over het geboortejaar de nodige onduidelijkheid, sinds 1974 is de club gevestigd aan de Haringvlietweg. Daarvoor speelden de leden van Unitred Service achter het Barbiertje in de Vesting. 

Rond 1980 kende de vereniging een ledenstop en had ongeveer 1100 leden. Jammer genoeg is het daarna alleen maar minder geworden. Momenteel telt de vereniging 308 leden en probeert het het tij te keren. Dat is lastig! De meeste KNLTB tennisverenigingen kampen daar wel mee.

 

United service kent diverse contributievormen en bezit met tennisschool Boy Vergeer een professionele begeleiding. Behoud van de leeftijdscategorie 16-35 jaar is de grootste zorg. De piek ligt bij de leden in de leeftijdsgroep van 45 tot 65 jaar. 

 

Zaterdag 8 juni 2019 vinden er overdag en 's nachts diverse sportieve activiteiten plaats op en rondom de clubaccommodatie. Het begint zaterdagochtend als al lopend achter de fanfare vanaf Het Barbiertje een lange stoet richting de clubaccommodatie trekt. Daar aangekomen, wordt door de Hellevoetse Burgemeester een erepenning uitgereikt en opent zij alle feestactiviteiten van dat weekend. Op de negen huidige banen staan allerlei leuke activiteiten gepland voor jong én oud. Foodtrucks zorgen voor de inwendige mens en dragen er aan bij dat iedereen de activiteiten kan blijven uitvoeren. 's Avonds is er een feestavond en tennismarathon. De muziek stopt om 13.00 uur, maar de tennissers gaan door tot 09.00 uur in de ochtend. Alle leden dragen op de feestdag een Jubileumshirt dat de vereniging hen overhandigt.