· 

Zevenklapper voor Nieuwenhoorn

Na de nederlaag in de derby vorige week, was het zaak voor Nieuwenhoorn om de draad weer op te pakken en niet verder achterop te raken bij Neptunus Schiebroek. CWO uit Vlaardingen was vandaag de opponent en deze ploeg stond op de 11e positie, net boven de nacompetitiestreep. Het kon dus ook goed de punten gebruiken.

 

Nieuwenhoorn moest dus beducht zijn voor onderschatting. De vorige week geschorste Roeland de Bruijne was terug in de basisopstelling en ook Danique Wolters stond weer op zijn vertrouwde positie. Hierdoor moesten Koen Speelman en Jeffrey Burger deze week op de bank beginnen. Bij het betreden van het veld bleek dat CWO op het laatste moment een wijziging in de opstelling door moest voeren, de doelman was in de warming up geblesseerd geraakt, waardoor er een andere speler moest gaan keepen. Nieuwenhoorn wist dat ze deze week scherp moesten beginnen en speelden daarom met Melvin Winterberg in de rol van schaduwspits. Gregory Paula startte als rechtsback waardoor Mike van der Ruit centraal speelde.

 

Doordat het bij aanvang al behoorlijk warm was wilde men niet te veel energie verspillen door erg hoog tempo te spelen. Dimitri Gomes was vandaag duidelijk beter aan de wedstrijd begonnen dan vorige week, al moet gezegd dat de Vlaardingse bezoekers ook duidelijk meer ruimte aan Nieuwenhoorn gaven om te voetballen. Na enkele kleine mogelijkheden was de beste kans eigenlijk voor de bezoekers, maar de inzet van de linksbuiten ging na een rare reflex via een arm van een van de Nieuwenhoorn verdedigers over het doel. CWO aanhang gilde om een strafschop en ook de spelers leken de concentratie even kwijt. Hiervan wist Nieuwenhoorn optimaal te profiteren door via Brandon Nooitmeer, diep gestuurd na een lange bal van Frank Molendijk, de 1-0 aan te tekenen in de 7e minuut. 

In de 31e minuut leek CWO, dat probeerde te voetballen, door te breken maar Frank Molendijk, vloerde de aanvaller. Scheidsrechter Bart van Kommer trok de gele kaart, Molendijk, die al niet geheel fit aan het duel was begonnen liet zich in de 36e minuut vervangen door Koen Speelman. Even daarvoor had ook Tim van der Lijn een gele kaart ontvangen.  

Acht minuten later verdubbelde Nooitmeer de voorsprong, nadat de Vlaardingse doelman een aantal goede reflexen had gehad op mogelijkheden voor Gomes en Melvin Winterberg. Met deze 2-0 stand brak de rust aan.

 

Na rust was de eerste mogelijkheid opnieuw voor de gasten maar Christiaan van Wijngen had er een antwoord op. Aan de andere kant was het in de tegenaanval wel raak toen Dimitri Gomes de bal vanaf links in de lange hoek schoot. In de 52e minuut bracht Ron van den Berg al de 2e wissel. Gregory Paula ging eruit en Daniel Dijksman nam zijn plaats in. De gasten leken het conditioneel moeilijker te krijgen, waardoor Nieuwenhoorn steeds meer tijd kreeg om ballen aan te nemen en door te spelen. Het wachten was dan ook op de volgende treffer en deze viel in de 63e minuut. Wederom was Dimitri Gomes de maker. 2 minuten later voltooide Gomes na een hakbal van Melvin Winterberg zijn hattrick. In de 71e minuut volgde de laatste wissel aan de kant van Nieuwenhoorn waar Burger in het veld kwam voor Tim van der Lijn.

Na een ingelaste drinkpauze was het wel duidelijk dat CWO er doorheen zat en de ruimtes voor Nieuwenhoorn werden dan ook alsmaar groter. In de 77e minuut maakte Jeremy Hubregtse het halve dozijn vol en na weer een aantal gemiste kansen voor Winterberg en een direct geprobeerde vrije trap van Hubregtse van een meter of 30 die enkele centimeters naast de paal draaide was het in de 84e minuut Brandon Nooitmeer die eveneens zijn 3e van deze middag aantekende. Nieuwenhoorn geloofde het vervolgens wel waardoor de gasten nog 2 opgelegde mogelijkheden kregen, maar die werden ruim naast en over het Nieuwenhoornse doel geschoten. Zonder al te veel noemenswaardigheden besloot Scheidsrechter van Kommer na 1 minuutje blessuretijd dat het verder ook geen zin meer had en zo boekte Nieuwenhoorn dus een ruime zege.

 

Doordat Neptunus ook wist te winnen blijft Nieuwenhoorn 2e en zal men de laatste 3 wedstrijden moeten hopen op een misstap van de koploper. Volgende week is het een inhaalweekend. Op 4 mei spelen de mannen van Van den Berg en Lopes Cruz om in het ritme te blijven vriendschappelijk tegen Heinenoord, om zo klaar te zijn voor de allesbeslissende laatste fase waarin op 11 mei de directe strijd om plek 2 tegen Sparta dat slechts 1 punt achter Nieuwenhoorn staat zeker niet de gemakkelijkste opgave vormt. De week erna speelt Nieuwenhoorn de laatste thuiswedstrijd tegen Spirit, maar die dag staat Neptunus -Sparta op het programma, dus de competitie is zeker nog niet beslist.