· 

Alex Richardson wint Arno Wallaard Memorial

De 28 jarige Brit Alex Richardson (Canyon DHB) heeft zaterdag vroeg in de avond de Arno Wallaard Memorial gewonnen. De Brit bleef het aanstormende peleton net voor. Hij was één van de elf koplopers die een uur lang de dienst uitmaakten in de bochtige, op smalle wegen verreden Belofte/Elite wedstrijd in de Alblasserwaard. 

 

De beginfase van de polderkoers door de Alblasserwaard werd gekleurd door een vlucht van Rick van Breda (Monkey Town-A Bloc) en de Deen Mathias Bundsgaard Matz (BHS-Almeborg Bornholm). De twee reden lang samen voorop, maar kregen onderweg gezelschap van Jonas Goeman (Tarteletto – Isorex). De 26-jarige Belg was vanuit de achtergrond in de tegenaanval gegaan. Hij slaagde erin om een achterstand van meer dan een minuut goed te maken en wist aan te sluiten bij de koplopers.

 

De Belgen Daan Hoeyberghs (BEAT) en Stijn De Bock (Canyon dhb) gingen vanuit het peloton op jacht naar de kopgroep. Zij kregen gezelschap van Daan Hoole (SEG Racing Academy), Dennis van der Horst (Metec – TKH), Gianni Marchand (Cibel), Julien Van den Brande (Tarteletto – Isorex) en Alex Richardson (Canyon dhb) De zeven wisten aan te sluiten bij de drie koplopers, waardoor een nieuwe kopgroep van tien man ontstond. In het peloton verschenen de renners van Alecto Cycling met Daan van Sintmaartensdijk aan kop om de achtervolging te leiden. Bij het ingaan van de eerste van vijf finalerondjes van 6,5 kilometer zat het peloton de kopgroep op de hielen.

 

Met nog drie rondes te gaan gingen Richardson en Marchand ervandoor. De twee gingen als leiders de finale in. Het peloton kwam erg dichtbij, maar slaagde er niet in om de twee in te rekenen. Richardson schakelde tijdens de sprint mis, maar wist desondanks als eerste de finish te passeren en daardoor de grootste zege uit zijn carrière te boeken.

 

Daan Hoole reed een sterke koers, maar liet zich in de kopgroep verrassen door de Brit Richardson en de Belg Marchand toen zij tegen het einde er van door gingen. Daan van Sintmaartensdijk verzette de hele wedstrijd veel werk aan kop van het peleton voor zijn kopman Coen Vermeltfoort. Helaas voor Daan en zijn ploegmakkers, kwam het peleton te laat.  


Roel van Sintmaartensdijk is vandaag tweede geworden bij de Juniorenwedstrijd van de Arno Wallaard Memorial. Zijn terugblik: "Vandaag mijn eerste Nederlandse klassieker gereden, de Arno Wallaard Memorial🇳🇱. Doordat er geen wind stond werd het niet uit elkaar gereden. Toch geprobeerd om er tussenuit te piepen en dus tijdje in de kopgroep gereden maar helaas kwam alles terug en wist ik al snel dat het een sprint werd. Onderweg wel nog mee gedaan aan punten klassement waar ik 2de in werd. Ook werd ik tweede in de eindsprint na 120km.🥈💐💐"