· 

vv Spijkenisse houdt open huis in Volendam

Groen-Witten met 6-0 afgedroogd door titelkandidaat. 'Ach'. Moeten de voetballers van Spijkenisse hebben gedacht. 'Het is Pasen en laten we er nog maar een attractie bijvoegen om het volk te amuseren'.

Volendam - En, dus organiseerden de mannen van de getergde trainer Peter Wubben alle ramen en deuren open en schoven een verbaasd kijkend Volendam een 6-0 zege in de schoenen. "Sorry, jongens," stamelde Wubben na afloop van het feest voor de thuisclub. "Ik ben hier wel verantwoordelijk voor."

 

Na de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat het zo'n vaart zou gaan lopen. Een sterker Volendam kwam maar moeizaam op gang tegen een onsamenhangend Spijkenisse dat de geschorste Anthony Bentum in alle gaten miste. De defensie acteerde ongeorganiseerd en opportunistisch. In de zevende minuut was het dan ook al raak. De bal werd niet afdoende weggewerkt uit de eigen zestien en de alerte Niels Springer verschalke voor de eerste keer doelman Michael Termijn: 1:0. 

Het spelpatroon wijzigde niet en Spijkenisse speelde doelloos en bleek niet in staat ook maar enige druk op de Palingboeren te ontwikkelen. Verrassend genoeg bleef de stand tot aan de thee ongewijzigd zodat Spijkenisse mocht blijven hopen op een kentering in het duel na het wisselen van speelhelft.

 

Open Huis

 

Doch de meegereisde toeschouwers die zo vuirig op een verrassing hoopten, kwamen bedrogen uit. Zeer bedrogen. De verdedigers van Spijkenisse kregen niet meer de bal voor het doel van de sluitpost weg en kwamen ze door een mazzeltje wel in balbezit dan leverden ze het kleinood per omgaande weer bij de tegenstander in. Niels Springer maakte beheerst zijn welliswaar valse hattrick vol en ook Joey Tol kreeg twee niet te missen kansen, die hij prompt koelbloedig verzilverde.

In tien minuten tijd was de strijd gestreden. Volendam werd in het zadel geholpen door Spijkenisse dat direct bij het hervatten van de tweede helft volledig de weg kwijt was. De groen-witten maakten niet alleen een verslagen indruk, ook de manier waarop geeft zwaar te denken voor het slot van deze erbarmelijke competitie.

Niet alleen een knop moet om, de hele instelling is laakbaar en verdient zo onderhand wel een grondige renovatie. Anders wordt ook het sportieve leed niet te overzien.

 

Volendam-Spijkenisse 6-0 (1-0). 7', 46', 48', Niels Springer 1-0, 2-0, 3-0, 55', 58, Joey Tol 4-0, 5-0,55', 75' Nick Tuyp 6-0.

Volendam: Sander Binken, Henny Schilder, Eric Veerman, Wessel Stuyt, Niels Springer (70' Nick Tuyp), Harry Zwarthoed, Joey Tol, Stef Schokker, Stefan Plat (75' Jaap Tol), Stan Veerman (82' Sonny Tol),, Azeddine Sout.

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Danny Groos, Glenn Rijsdijk, Sirano Kartosonto, Stefano Goncalves, Marvin van der Pluijm (81' Alessandro Fransoso), Felino Jardim, Mark Schenk, Daan Bourgonje (85' Demi Gosepa), Adam El Fazazi (47' Kees Tol).

Bijzonderheden: het leek alsof scheidsrechter Raymond Meilink er niet was. Toch gaf hij geel aan Eric Veerman en Stefan Plat van Volendam en Marvin van der Pluijm van Spijkenisse. Aantal toeschouwers: 400.