· 

Zuidland 1 pakt weer drie punten!

Na de revival van vorige week in de 2e helft bij Alexandria '66, was iedereen uiteraard benieuwd of de eerste van nog 4 finales een goed vervolg kon krijgen. De derby op Groot Nibbeland tegen Hellevoetsluis 1 werd gespeeld onder een stralend zonnetje onder leiding van een rustige scheidsrechter Lizzy van der Helm die geen problemen had vanmiddag. Alleen Jeffrey de Koning van Hellevoetsluis kan rekenen op een eenmalige contributieverhoging door een gele kaart.

 

Zuidland was de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en creëerde een aantal kansen. Schot net naast, een kopbal uit het doel gewerkt. Zuidland was gevaarlijk bij het doel van Hellevoetsluis. De klok tikte de 25 minuten aan toen een schot van buiten de 16 van Ayrton Verlaan keeper Bins te machtig was en in de linker hoek van het doel tegen de touwen ging. Het werd voor de rust 2-0 voor Sland na het doortikken van Leon van der Steen op Ayrton Verlaan waarna de laatste de uitkomende doelman kansloos liet. Bij beide doelpunten was het groot kapitaal achter het doel er blij mee. Hellevoetsluis stelde wat teleur want kwam niet verder dan de lange bal, of het moet de toevallige kopbal zijn die Marcel Kardux eenvoudig kon vangen. Ruststand 2-0 en dat was verdiend. 


In de tweede helft probeerde Hellevoetsluis wel maar zakte het totale spelpeil behoorlijk. Amper echt grote kansen voor beide doelen, misschien de grootste voor Leon van der Steen die de bal uit de lucht nam. Veel meer woorden lijken voor de 2e helft overbodig. Maar Zuidland pakt weer 3 punten en door de resultaten van de concurrentie onderin staat de hoofdmacht op de 12e plek 3 punten voor op Kethel Spaland, en 6 op SSS. Naar boven kijken zd staan CWO op 2 punten en Alexandria'66 op 3 punten binnen bereik, hoewel de laatste een ruim beter doelsaldo heeft.