· 

Het heeft zijne Majesteit de Koning behaagd...

Onderstaande mensen zijn in hun woonplaats benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Nissewaard

 

Alexander Glijn is dansinstructeur bij zijn eigen dansgroep Alex & Jacqueline en is in die hoedanigheid een warm pleitbezorger van het rolstoeldansen. Een discipline waarin hij tot de wereldtop behoort. Ook spant hij zich in voor de positie van mindervaliden. Door mee te doen aan tv-programma als Holland’s Got Talent laat hij zien wat er allemaal mogelijk is als mindervalide.

 

De lijst met inspanningen van Hedy Mitzi Venus-Jourdan is lang. Zo stak ze veel energie in LTC Spijkenisse en LTV De Hartel. Ze zette van 1982 tot 2000 evenementen op poten voor vereniging Nines (Nazaten Indische Nederlanders en Sympathisanten) en is sinds 2001 voorzitter van de stichting BIK (Behoud Indische Kultuur). Verder is ze al circa vijftien jaar betrokken bij de stichting Federatie Spijkenisse Samen.

 

Westvoorne

 

Vanwege zijn inzet als bestuurslid en coördinator van het archief en depot Historische Vereniging Westelijk Voorne ontving Wim van Montfoort de versierselen. Daarnaast spande hij zich 35 jaar lang in voor de hengelsport in Zuid-Holland. Verder zat hij in besturen van judovereniging Ichikan en Gemengd Koor Brielle.

Brielle

 

Al vijftien jaar is Kees Giele werkzaam voor ouderen en zieken. Ook is hij zeer actief voor onder meer de Avondvierdaagse Brielle en de Jeugdwielertour Brielle.

 

Hellevoetsluis

 

Sinds de oprichting in 1963 is Kees van der Bie betrokken bij IJsclub Nooitgedacht. Vanaf 2010 kan hij zich voorzitter van deze club noemen. Ook andere verenigingen en evenementen in Oudenhoorn kunnen op hem rekenen als EHBO’er of verkeersregelaar.

 

Bram Boudestein is en was actief bij diverse verenigingen in de gemeente. Van de scouting tot het Brandweermuseum en lichtschip de Noord-Hinder. Vanaf 2005 spant hij zich daarnaast in voor de Roparun.

Al vanaf eind jaren ‘70 is Leen Keijzerwaard een manus-van-alles bij de Oudenhoornse voetbalvereniging OHVV. Hij zit in het bestuur, organiseert feesten om geld in te zamelen voor de club en valt in als arbiter. Ook spande hij zich met drie andere mannen in om Oudenhoorn onder Hellevoetssluis te laten vallen. Dat is sinds 2018 het geval.

 

Rozenburg

 

Pleun Buis kreeg de versierselen opgespeld voor zijn verdiensten voor de Rozenburgse gemeenschap. 

Adrie Rooij-Bruin zette zich in voor de voormalige gymnastiekvereniging M.A.A.S. Ook is ze actief voor de Zonnebloem en het Rode Kruis. 

 

De onderscheiding voor Arthur Vuijk heeft te maken met zijn inzet voor volleybalclub Vovero.