· 

Donna Jansen speelt goed toernooi, maar sneuvelt in kwartfinales van het sterk bezette ITF3 toernooi (Megafon Dream Cup) in Sint Petersburg (Rusland)

Donna Jansen en Emmanuelle Morch op de foto.

Maria Florencia Moreno en Shiori Funamizu op de foto.


01-05-2019

Donna Jansen heeft dinsdag de achtste finalewedstrijd tegen qualifier Amiona Mangutova (Rus) eenvoudig gewonnen. Met twee keer 6-0 bleek Donna veel te sterk voor de Russische. 

In de kwartfinale trof Donna vandaag (woensdag) de als 3e geplaatste Japanse Shiori Funamizu. Donna kwam goed uit de startblokken en trok de eerste set met 6-3 naar zich toe trok. In de 2e en 3e set was Donna ongelukkig in het benutten van haar kansen. Hierdoor kon Funamizu beide sets uiteindelijk met 4-6 en 4-6 in haar voordeel beslissen. 

Funamizu neemt de 25e plaats in van de wereldranglijst. Donna staat op plek 36. Een overwinning had haar weer wat plaatsen doen stijgen. Jammer. 

Donna's dubbelpartner Emmanuelle ging verrassend onderuit in de kwartfinale tegen Polina Shakirova.

 

In het dubbelspel kwam Donna samen met haar Franse partner Emmanuelle Morch in actie tegen de als nummer 1 geplaatsten Maria Florencia Moreno/Shiori Funamizu. Ook daar werd door Donna en Emmanuelle goed tegenstand geboden tegen deze sterke Argentijns/Japanse combinatie. Met 4-6, 3-6 ging de wedstrijd verloren, maar de huid werd duur verkocht.

 

Donna op haar Instagram: 

"Het was me een dagje wel. Met 6-3, 4-6, 4-6 verloren in het enkelspel en samen met Emmanuelle Morch (@emmanuelle.morch) 4-6, 3-6 in het dubbel. Veel geleerd de afgelopen dagen. Maar gefrustreerd er zo dicht bij te zijn en die overwinning niet te kunnen pakken. Genoeg werk te doen voor het volgende toernooi in drie weken."


30-04-2019

Donna Jansen is vanochtend op het vliegtuig gestapt naar Rusland. Daar neemt Donna van dinsdag tot en met vrijdag deel aan de Megafon Dream Cup. Plaats van handeling: Sint Petersburg. Het is een sterk ITF3 rolstoeltoernooi.

 

In het enkelspel speelt Donna (36e op de wereldranglijst) met 8 Russische, 3 Letse, 2 Argentijnse, 1 Japanse en 1 Franse deelneemster om de hoofdprijs. De Russische Viktoriia Lvova is als eerste geplaatst. Zij neemt momenteel de 15e plaats in van de wereldranglijst. Maria Florencia Moreno (16/Argentinië) is als 2e geplaatst. Nummer 3 en 4 zijn Shiori Funamizu (25/Japan) en Emmanuelle Morch (28/Frankrijk).

Donna treft in de eerste ronde de qualifier Amina Mangutova, nummer 160 op de wereldranglijst. Bij winst moet ze het in de kwartfinale vermoedelijk opnemen tegen de als 3e geplaatse Funamizu. Een mooie uitdaging dus! En bij een zege volgt vermoedelijk de Argentijnse in de halve finale. Héél veel succes, Donna!

 

Ook in het dubbelspel zal Donna in actie komen. Ze speelt samen met de Franse Emmanuelle Morch. Ze zijn echter ongeplaatst en moeten het in de eerste ronde opnemen tegen Florencia Moreno (Arg) en Shiori Funamizu (Jap) die samen als hoogst gerankte koppel ingeschaald zijn. Dat belooft dus een spannend duel te kunnen worden. Hopelijk hebben Donna en Emmanuelle een klik samen op de baan. Ze hebben wel regelmatig tegen elkaar gespeeld, maar samen gebeurt niet al te vaak. De laatste keer dat ze samen een toernooi speelden was de Flanders 25 in Leuven in 2017.

 

Toernooiwebsite: klik hier.

Speelschema: klik hier.