· 

Het water stijgt vv Spijkenisse tot aan de lippen.

En, tot overmaat van ramp won Capelle op Tweede Paasdag ook nog met 1-0 het inhaalduel tegen DFS uit Opheusden en kelderden de groen-witten naar een plek op de ranglijst die akelig dichtbij de nacompetitie komt.

In een toetje, dat niemand lust en, waarin wordt gevoetbald om de ultieme degradatie uit de hoofdklasse A te voorkomen. De laatste vier competitiewedstrijden worden dus van levensbelang.

Te beginnen bij de ontmoeting komende zaterdag tegen Ter Leede. De ploeg uit de Bollenstreek haalde de trotse koploper Volendam, dat rechtstreeks op de titel leek af te stevenen op de ranglijst in en wisselde stuivertje aan de kop van de lijst.

 

Bovendien heeft Ter Leede nog een appeltje te schillen met Spijkenisse. In de heenwedstrijd voelden de Sassenheimers zich door de scheidsrechter bestolen en ergerden zich over enkele cruciale beslissingen die Spijkenisse een 0-3 overwinning in de schoot wierpen.

 

Sindsdien ging alles anders. Ter Leede putte moed uit die ervaring en bij Spijkenisse ging alles bergafwaarts.

Alle ingrediënten voor een topduel zijn dus aanwezig om te kunnen genieten van een topduel op het sportpark Jaap Riedijk.

 

Spijkenisse moet dan wel uit een heel ander vaatje tappen dan in de ontmoeting tegen Volendam waarin de mannen van Wubben met hun hoofd bij een andere les waren.

 

De kritiek, over vooral de wijze waarop de punten eigenlijk werden weggegeven, was dan ook niet mals. De criticasters krijgen binnenkort de mogelijkheid om hun ongenoegen kenbaar te maken. Op vrijdag 24 mei vindt in de kantine de Algemene Ledenvergadering plaats. Het podium bij uitstek om kritiek over het wel en wee te spuien. Een niet te missen kans om invloed uit te oefenen op het reilen en zeilen van onze vereniging.

 

En, het zou ook zomaar kunnen zijn dat de dag er na, uit tegen Capelle, in de laatste competitiewedstrijd de beslissing valt over het wel of liever niet deelnemen aan de nacompetitie.

 

Dus, neuzen dezelfde kant op, samen achter de jongens die het moeten doen staan en schouders er onder want Spijkenisse is niet mijn club, niet uw club, maar onze club.

 

Piet van Dijk.