· 

Mooie zege Mark Mandemaker in 9e Kleeberg Challenge.

In het Limburgse Mechelen wordt al jaren een van de mooiste en pittigste wedstrijden georganiseerd voor de jeugd die van klimmen houdt. Cas Briggeman en Mark Mandemaker stonden namens PRC Delta samen met 40 andere renners aan de start in categorie 6.


Terwijl al dagen beestenweer voorspeld werd en 10 km verderop bij het Drielandenpunt 4 cm sneeuw lag, trokken de ergste buien langs de Kleeberg, het strijdtoneel van deze zaterdag. Elke ronde van 2,6 km moest deze klim van 1 km met een gemiddelde stijging van 6% opgereden worden.

 

Vanuit de start vormde zich een kopgroep van 20 man die ronde na ronde kleiner werd. Helaas moest ook Cas de rol lossen. Hij werd duizelig, moest overgeven en verliet daardoor de wedstrijd. Na een bezoek aan de EHBO ging het langzaamaan weer beter.


Mark reed makkelijk mee en plaatste zijn vooraf geplande demarrage op de een na laatste beklimming. Alleen Joeri Schaper kon Cas volgen en samen reden ze naar de laatste klim waar de finish lag. Mark won de sprint-à-deux en pakte zo een hele mooie zege en is eerste leider in de Limburg Klimcup.

 

Volgende week start hij in de Jeugdronde van de Heksenberg in de bolletjestrui.


Op Bevrijdingsdag werd er ook weer gefietst door een deel van de jeugd van PRC Delta. Op het parcours van Westland Wil Vooruit deden zij, soms in de regen, soms in de zon, hun uiterste best voor een goede klassering. De uitslagen:

 

Cat. 2:
Finn Wuisman, 4e

 

Cat. 3:
Åsa de Keijzer, 9e
Anne Freij, 14e

 

Cat. 4:
Tygo van der Beek, 17e
Bram de Waard, 25e

 

Cat. 5:
Sveva Klok, 18e
Lucas Schaar, 30e
Jilles Romers, 31e

 

Cat. 6:
Mark Mandemaker, 5e
Cas Briggeman, 27e
Senna Wuisman, 30e
Sil Bergsma, 33e
Connor Karel, 37e
Kevin van Eck, dnf

 

 

Cat. 7:
Jayden Post, 19e
Declan van der Hoek, 20e
Thijs de Vos, 23e