· 

AV SpartaRotterdam-vvNieuwenhoorndag

Vandaag is het een belangrijke dag voor vv Nieuwenhoorn. Team én team 2 reizen af naar sportpark Nieuw Terbregge in Rotterdam voor de ontmoeting #AVSpartaRotterdam-#Nieuwenhoorn. En er staat veel op het spel!

 

Nieuwenhoorn 2 begint om 11:00 uur aan wat de kampioenswedstrijd kan zijn. Winnen ze, dan zijn ze niet meer in te halen door directe concurrent Sparta.

 

Nieuwenhoorn 1 begint om 14:30 uur aan hun AV Sparta-Nieuwenhoorn. Nummer 3 tegen Nummer 2 in de stand. Beide ploegen hebben nog zicht op het kampioenschap en mogen geen punt verliezen! 

 

De wedstrijjd tussen de beide 2e elftallen was een typische kampioenswedstrijd, veel spanning bij de spelers en weinig goed voetbal. Sparta 2 was aanvankelijk de betere ploeg en Nieuwenhoorn had moeite met de hoge druk van de gastheren. Doordat het veld erg droog was stuiterden de ballen vaak hoog en onvoorspelbaar op, waardoor beide ploegen moeite hadden om de ballen te controleren. Dat leverde wel een hoop duels op maar weinig vloeiende combinaties. terwijl de beide ploegen het daar wel van moeten hebben. Sparta was sterker en drong veelvuldig aan. Nieuwenhoorn werd gedwongen tot tegenhouden. Dat Sparta dan ook halverwege de eerste helft op voorsprong kwam was niet echt een verrassing. Gelukkig voor Nieuwenhoorn konden ze al binnen 2 minuten uit eigenlijk de eerste echte mogelijkheid de gelijkmaker aantekenen via Rogier Bazoer. Na rust bleef Sparta de gevaarlijkere ploeg en na een nieuwe verdedigingsfout aan de zijde van Nieuwenhoorn 2, waar men meer met praten en commentaar op elkaar geven bezig was dan te voetballen kwam Sparta 2 wederpm op voorsprong. Topscorer Kevin Noordzij die voorin te weinig ondersteuning genoot, miste een 2 tal goede mogelijkheden, en zo leek het duel op een nederlaag voor de koploper uit te draaien, maar in de 88e minuut kwam de gelijkmaker er toch nog, Een schot van Noordzij dat een makkelijke prooi leek te worden voor de Rotterdamse doelman, werd door een verdediger van richting veranderd. De bal caramboleerde tegen de paal en viel precies voor de voeten van invaller Savi Merino die de bal in wist te schieten. Hierdoor eindigde het matige duel in een 2-2 gelijkspel en blijft de voorsprong van Nieuwenhoorn intact. Volgende week kan men in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis de titel veilig stellen.

 

Na deze vroege wedstrijd natuurlijk vol de aandacht op de wedstrijd tussen de beide eerste elftallen van Sparta en Nieuwenhoorn. Als gezegd was het verschil op de ranglijst 1 punt en beide teams zijn dan ook nog volop in de race voor de titel. Op ditzelfde moment speelde koploper Neptunus natuurljk ook tegen DCV dus aan de zijlijn waren veel supporters ook met een schuin oog op hun telefoons de tussenstanden daarvan aan het volgen. Nieuwenhoorn, spelend zonder de geschorste Tim van der Lijn,met verder een logische opstelling was wel iets bepalennder met meer balbezit, maar men kon niet echt een stempel op de wedstrijd drukken omdat de ploeg niet te veel risico's leek te willen nemen. Ook het stroperige droge veld werkte niet in het voordeel van de ploeg van Ron van den Berg, want vaak bleven de ballen als het ware hangen als men probeerde om combinaties op te zetten. Doordat een aantal mensen te nonchalant waren leden beide ploegen ppk veelvuldig balverlies en er waren dan ook nauwelijks kansen voor beide doelen. De eerste echte mogelijkheid die het vermelden waard was was er dan ook pas na 29 minuten toen Dimitri Gomes net enkele centimeters te kort kwam om een voorzet van de vooral slordig spelende Brandon Nooitmeer met voldoende kracht met het hoofd te verlengen. Gomes die eerder in de wedstrijd al tegen een gele kaart op gelopen was na een overtreding waar de nodige frustratie aan af te lezen viel, werd maar moeilijk bereikt. Doordat ook Winterberg en Hubregtse, die het normaal van vele combinaties moeten hebben niet hun stempel op de wedstrijd konden drukken bleef de eerste helft nogal saai om naar te kijken. Niet dat Sparta nou zoveel beter voetbalde, maar Nieuwenhoorn slaagde er maar niet in om zich er doorheen te voetballen. Doordat Frank Molendijk en Koen Speelman centraal achterin bij Nieuwenhoorn als er al dreiging van de Rotterdammers leek te komen souverein stonden te verdedigen en nagenoeg al hun persoonlijke duels wisten te winnen werd ook Christiaan van Wijngen nauwelijks in gevaar gebracht. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg. Met 2 ongewijzigde ploegen begon men aan de 2e helft. Brandon Nooitmeer, vorige week dus nog 3 maal trefzeker, was vandaag als gezegd niet in beste doen, Hij was te nonchalant en leed veel balverlies. Hij was dan ook meer bezig met zijn tegenstanders irriteren dan echt actief te zijn met zijn voeten.Hij ontsnapte ook meerdere keren aan een gele kaart. Zonder echt noemenswaardige mogelijkheden kabbelde de wedstrijd aanvankelijk voort waarbij Nieuwenhoorn wel het meeste balbezit bleef houden. In de 65e minuut was er ineens toch opwinding doordat Dimitri Gomes zich eindelijk een keer los wist te maken van zijn bewaker, Hij werd echter uit balans gebracht en scheidsrechter Hilgersom wees naar de stip. Waar hij eerder nogal makkelijk een aantal kaarten trok liet hij die ditmaal achterwege. Gomes ging zelf achter de bal staan maar schoot de strafschop eigenlijk recht door het midden. Keeper van Ewijk keerde de zwakke inzet maar gaf hierbij wel een rebound weg, die door Gomes wel het eerst werd bereikt en nu schoot hij de bal dan ook wel achter de Rotterdamse sluitpost. Sparta moest nu wel risico's gaan nemen en daarom bracht trainer Robert Verbeek natuurlijk een aantal wissels. Aan de kant van Nieuwenhoorn kwam Jeffrey Burger in het veld voor Gregory Paula. Door de aanvallendere wissels van Sparta kwam er wat meer ruimte voor Nieuwenhoorn Via een corner van Nooitmeer die in een keer op de lat viel en een vrije trap van Jeremy Hubregtse die door van Ewijk knap over de lat werd getikt kreeg Nieuwenhoorn goede kansen om het duel te beslissen, maar in de 81e minuut was het via invaller van der Werff ineens 1-1. Nieuwenhoorn ging goed om met deze domper en ze probeerden het initiatief weer naar zich toe te trekken door Frank Molendijk mee naar voren te sturen, Aan de andere zijde ontstond nog eenmaal een hachelijke situatie maar ook daar was man van de Wedstrijd Molendijk er om de situatie te klaren. Waar verwacht mocht worden dat Nieuwenhoorn wellicht nog wilde proberen de wedstrijd te forceren door ook Fortes te brengen deed men dat echter niet, waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in 1-1. Omdat Neptunus, na een 2-1 voorsprong bij rust, echter met 2-3 verliest van DCV kruipen zowel Nieuwenhoorn als Sparta natuurlijk een punt dichter bij de koploper. Volgende week speelt Nieuwenhoorn thuis tegen Spirit en gaat Sparta op bezoek bij Neptunus. dus volgende week wordt wederom een zeer spannende speeldag.

 

Opstelling Nieuwenhoorn: Christiaan van Wijngen, Mike van der Ruit, Frank Molendijk, Koen Speelman, Roeland de Bruijne, Danique Wolters. Jeremy Hubregtse, Gregory Paula (73e Jeffrey Burger, Brandon Nooitmeer, Melvin Winterberg, Dimitri Gomes