· 

Michel Visser hoofdtrainer Vrouwenvoetbal vv Zuidland.

Voetbalvereniging Zuidland heeft Michel Visser aangesteld als hoofdtrainer van de Vrouwenafdeling. De vacature ontstond door het stoppen van de huidige succesvolle trainer Bas Nieuwenhuizen (vv Zuidland VR1).

 

Michel Visser, in het bezit van het TC II-diploma, traint momenteel Topklasser SSS Vr1. Daarvoor heeft hij trainerservaring opgedaan op het hoogste niveau bij Barendrecht Vr1, RVVH Vr1 (hoofdklasse) en CVV Berkel Vr1 (eerste klasse). Als voetballer is Michel zelf actief geweest bij BVO Feyenoord en de hoofdklassers Zwart Wit’28, Strijen en Barendrecht.

 

Michel ziet de overstap naar de 2e klasser Zuidland niet als achteruitgang: “Zuidland heeft de afgelopen jaren best een naam opgebouwd in de regio”. Met 4 vrouwenelftallen en 6 meisjesteams staat er een fundament waar de meeste verenigingen jaloers op zijn. Een goed gesprek met coördinator Hans Schelvis heeft me overtuigd om deze stap te zetten en te helpen verder te bouwen aan de toekomst van de vrouwentak van Zuidland. De ambitie is om binnen een paar jaar te promoveren naar de 1e klasse. Ik hoop dan ook dat talentvolle speelsters van Voorne Putten of net daarbuiten vv Zuidland weten te vinden “.

Michel Visser kan zijn nieuwe team dinsdag al aan het werk zien als in Zuidland voor de Rijnmond Cup Zuidland Vr1 – SSS Vr1 gespeeld wordt.

 

Ook voor het tweede vrouwenteam is een nieuwe trainer aangesteld: Arnold Engels. Arnold is geen onbekende voor de club. Dochter Demi speelt in Vr1 en hij heeft de afgelopen jaren al gefungeerd als invaller bij diverse Zuidland Vrouwen teams. Engels traint nu de jongens van Hellevoetsluis JO17-1 en zal dus volgend seizoen het tweede team dat volop in de race is voor het kampioenschap van de 4e klasse onder zijn hoede nemen.

 

 

De selectie van de vrouwen staat daarmee wederom onder deskundige leiding zodat nu al met vertrouwen naar het nieuwe seizoen gekeken wordt.