· 

Life & Finance /LTC Spijkenisse nipt onderuit

Voor de heren van Life & Finance/LTC Spijkenisse was na de ruime zege van 2e paasdag tegen Kimbria zondag een goede graadmeter om te zien of men echt zal kunnen meedoen voor een play off plaats. Suthwalda Sportverlichting.com is een geduchte concurrent, die ook duidelijk de play offs als doel hebben. De wedstrijd werd gespeeld op het Spijkenisser sportpark.

 

Matthew Pierot en Boy Vergeer gingen voor de eerste partijen samen de banen op tegen respectievelijk Tim van Terheijden en Matteo Knoop.

 

Boy speelde op de achterste van de 2 banen en leverde in de eerste game prompt zijn service in. Na de 2e game kwam hij echter zichtbaar beter in zijn spel. Matthew kende tegen Tim wel een voortvarende start en pakte de eerste 3 games met vooral talloze winners.

Boy kon nadat hij zijn ritme vond, vooral met behulp van variatie en vele dropshots Matteo veelvuldig verrassen. Hij trok de eerste set met 6-2 naar zich toe. Ondertussen begon ook Tim tegen Matthew steeds beter in zijn spel te raken. Hij kwam dan ook sterk terug in de set en wist deze, na setpunten in de 12e game (die Matthew nog wel weg wist te werken in de tie break) naar zich toe te trekken (bij 3-6 kreeg hij opnieuw setpunten, maar deze kon Matthew nog afwenden). Tim trok met 7-5 in de tiebreak aan het langste eind.

 

Bij Boy ging het de 2e set meer gelijk op en beide spelers braken elkaars service een aantal malen. Toch kon Boy ook deze 2e set met 6-4 in zijn voordeel beslechten. Ook Matthew en Tim deden in de 2e set nauwelijks voor elkaar onder al had Tim wel steeds een licht voordeel na een vroege break, Matthew brak echter nog wel terug tot 4-5, maar uiteindelijk bleef Tim in game 10 het meest koel en besliste hij het duel.

 

Na deze singles gingen Glenn en Jannick de banen op. Glenn had afgelopen week een toernooi gespeeld in Tunesie waarvan hij pas vannacht thuis was gekomen, dus het was af te wachten of dat zijn spel zou beïnvloeden. Hij moest het opnemen tegen Jarno Jans. Ondertussen trad Jannick aan tegen de Zuidwolder kopman Boy Westerhof, die de mannen allen wel kenden. Dat dat een lastige opgave kon worden was van te voren bekend. Glenn kwam niet lekker in zijn spel, al wilde hij dat achteraf overigens niet wijten aan vermoeidheid, maar hij zou zelf erkennen dat hij geen zelfvertrouwen voelde vandaag. In de 4e game was er na een call van de scheidsrechter, waarbij deze een onduidelijke uitleg gaf over een interpretatie van het beoordelen van een balafdruk, nog interventie van de hoofdscheidsrechter nodig om de reglementen te verklaren. Dit oponthoud leek Glenn nog meer uit zijn spel te halen dan Jarno, hoewel de bezoekers in dit geval de klagende partij waren.

Jannick was ondertussen met sterk spel van start gegaan en hij nam dan ook een break voorsprong. Deze wist hij vast te houden en hij pakte dan ook met 6-4 de set. Glenn verloor ondertussen de eerste set met 3-6, mede ook doordat hij veelvuldig toch te laat leek te zijn in zijn bewegen.

In de 2e set bij Jannick werd Westerhof steeds sterker waardoor Jannick gedwongen meer fouten ging maken. Deze set ging dan ook redelijk snel naar Westerhof met 2-6.

Glenn kon ondertussen nog steeds de wedstrijd tegen Jarno niet in zijn voordeel kantelen, doordat ook zijn  service, wat normaal een geducht wapen is, niet wilde lopen. Dat hij dan ook de 2e set eveneens met 3-6 inleverde was gezien de wedstrijd geen verrassing meer.

Jannick had ondertussen in de 3e set in de 1e game een break geplaatst, maar zag deze in de 2e meteen ongedaan gemaakt worden. Na een lange 4e game wist hij een 2e break af te wenden, maar na een eenvoudige servicegame van Westerhof moet Jannick in game 6 toch wederom een break incasseren. Op 3-5 achter kreeg hij al een matchpoint tegen, dat hij nog ongedaan wist te maken, maar bij het 2e matchpoint, op 4-5 stand moest hij toch eveneens capituleren, al was daar ook nog een gang van de scheidsrechter uit de stoel voor nodig om tot dat oordeel te komen. Beide spelers toonden in de manier van felicitatie het respect voor elkaar, want deze fraaie partij had ruim twee en een half uur geduurd.

 

Om kwart voor 6 konden de beide dubbelpartijen de banen op. Boy en Glenn speelden tegen Tim en Boy Westerhof en Stefan en Thorsten speelden in de 2e dubbel tegen de Zuidwolder captain Floris Kilian en Erik Dallinga.

Terwijl Stefan en Thorsten hun tegenstanders in de eerste set de wil oplegden door erg solide spel hadden Boy en Glenn het lastig tegen het ingespeeld ogende duo, na een 3-6 stand in de eerste set. Stefan en Thorsten trokken vrijwel tegelijkertijd de eerste set met 6-2 naar zich toe.

In de tweede set ging het bij Boy en Glenn beter en ze plaatsten een vroege break. Op 4-1 braken de bezoekers echter terug waarna ze de game erna opnieuw een aantal breakkansen ongedaan maakten, al moet gezegd dat dat voornamelijk door fouten van Glenn kwam.

Westerhof en Tim drukten vervolgens door en keerden de achterstand om in een 5-4 voorsprong. Ondanks kansen in game 10 om deze achterstand ongedaan te maken, sloegen de bezoekers op hun eerste matchpoint toe.

Nagenoeg op datzelfde ogenblik, alles bij elkaar zat er geen minuut tussen, trokken Stefan en Thorsten met 6-3 de winst in hun dubbel ook naar zich toe. Hierdoor was de totaaluitslag dus 2-4 voor Suthwalda, waarbij de wedstrijden veelal dicht bij elkaar lagen. Een 3-3 had dan ook de meest terechte totaaluitslag betekend, maar helaas kwam deze dus niet op het wedstrijdformulier.

 

Door deze uitslag en de overige scores is Suthwalda nu de nummer 2 op onderling resultaat en zakt Life & Finance/LTC naar plaats 3. Volgende week komt koploper en titelkandidaat Lewabo/Huisman Groep naar Spiijkenisse en dat belooft wederom een fraai duel te kunnen worden. Met een aantal spelers die momenteel ook nog actief zijn tijdens ATP-toernooien (zoals de ervaren Belg Stefan Wauters en Remco de Rijke, partner van Kiki Bertens) mag het geen verrassing heten dat Captain Stefan Weeda zijn team in de underdog positie manoeuvreert. Meest aansprekende naam aan de kant van Lewabo is echter Thiemo de Bakker en men hoopt er dan eigenlijk ook op dat hij deze speeldag zal gaan meespelen, want dat zou natuurlijk erg leuk zijn voor het Spijkenisser thuispubliek.

 

(Wedstrijdverslag Patrick)


Uitslagen zondag 12 mei 2019:

Leimonias-Healthcity Arnolduspark: 1-5

Naaldwijk - Nieuwerkerk: 2-4

Life&Finance Spijkenisse - Suthwalda Sportverlichting.com : 2-4

Lewabo Huisman Groep - Kimbria Hulpmiddelwereld.nl : 6-0


Wedstrijddetails:


Stand:

1. Lewabo Huisman Groep.                4 gespeeld 3 gewonnen 20 punten

2. Suthwalda Sportverlichting.com.    4 gespeeld 2 gewonnen 14 punten

3. Life & Finance Spijkenisse.             4 gespeeld 1 gewonnen 14 punten

4. Nieuwekerk 1                               4 gespeeld 2 gewonnen 12 punten

5. Naaldwijk 1.                                 4 gespeeld 1 gewonnen 12 punten

6. Healthcity Arnolduspark                4 gespeeld 1 gewonnen 11 punten

7. Leimonias 1.                                4 gespeeld 1 gewonnen 11 punten

8. Kimbria Hulpmiddelwereld.nl         4 gespeeld 0 gewonnen 02 punten