· 

Voorbeschouwing vv Brielle-SV Die Haghe

Sinds 16 juni 1944 bestaat "Sportvereniging Die Haghe". Ooit, sinds 1 november 1923, bestond "Sportvereniging Buitenlandse Zaken", afgekort tot "B.Z.", welke laatste op 16 juli 1931 een fusie is aangegaan met de voetbalvereniging "Waterstaat" (opgericht 1 maart 1930), waarna de naam van de nieuwe fusieclub luidde "Sportvereniging Buitenlandse Zaken-Waterstaat", afgekort tot "B.Z.W." Op 1 mei 1943 werd opnieuw een fusie aangegaan en wel met de op 1 mei 1930 als "H.V.V. Excelsior" opgerichte Haagse Voetbalvereniging "Die Haghe". Na deze fusie werd de verenigingsnaam gewijzigd in "Die Haghe-B.Z.W.", dat later (16 juni 1944) dus werd afgekort tot "SV Die Haghe". De clubkleuren zijn wit (shirt) en zwart (broek en sokken). Vanaf 1975 heeft Die Haghe een eigen complex op het sportpark "Ockenburgh" aan de Wijndaelerweg te Den Haag. Die Haghe werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse en speelt voor het eerst sinds het bestaan in de eerste klasse.

Op dit moment heeft Die Haghe 31 punten behaald uit 24 wedstrijden en staat het op plaats acht. Afgelopen zaterdag won Die Haghe met 3-1 van Deltasport en was Sander de Jong “man of the match”. Eerder dit seizoen wist Die Haghe ook met 2-0 van Brielle te winnen dat toen een off-day had.
Die Haghe moet nog punten sprokkelen om niet in de nacompetitie terecht te komen en zal er dus alles aan doen om dit deze zaterdag te realiseren..

VV Brielle hield jongstleden zaterdag slechts één punt over na de wedstrijd tegen Honselersdijk en dat was te weinig voor een eventueel vervangende periode. In de eerste achttien minuten werd Brielle genadeloos afgestraft door Honselersdijk. Na 0-3 achter kopte Marcel van den Berg de 1-3 nog voor rust binnen en in de tweede helft waren het Mike en Lex van Dommelen die het net vonden en de stand weer naar 3-3 tilden. Jammer dat het schot van Niels Bekker op de paal spatte. Helaas, nog twee wedstrijden te gaan en geen toetje zoals voorgaande seizoenen of Brielle moet kans zien om de finale van de Palace Casino Cup te halen.

Trainer Rieborn en zijn team zullen de laatste thuiswedstrijd winnend af willen sluiten, zodat de trouwe supporters nog aan hun trekken komen. Daarnaast moeten de spelers wel beseffen dat bij verlies en de nog moeilijke laatste (uit)wedstrijd tegen RVVH in het verschiet de stand in de competitie nog dramatisch laag kan worden en dat zal toch je eer te na zijn als voetballer.

 

Wij zijn benieuwd, u ook? Kom dan zaterdag naar de laatste thuiswedstrijd voor de competitie op het Geuzenpark naar de wedstrijd VV Brielle - SV Die Haghe kijken. De wedstrijd begint om 14.30 uur.