· 

vv Spijkenisse speelt laatste thuiswedstrijd in reguliere competitie

Komende zaterdag speelt Spijkenisse tegen SV Door Oefening Sterk de laatste thuiswedstrijd voor het eigen publiek op het sportpark Jaap Riedijk.

 

Onderaan de ranglijst zijn de beslissingen nog niet allemaal gevallen en de spanning stijgt naar een climax. Het is geen moment meer om af te wachten. Alleen winnen zet nog zoden aan de dijk.

 

De gasten uit Opheusden spelen een cruciale rol in de degradatiestrijd in de hoofdklasse A. Het rommelt behoorlijk binnen de vereniging. Hun bestuur liet onlangs weten het in de komende tijd over een andere boeg te gooien. Minder gebruik te maken van spelers van buitenaf en de voorkeur te geven aan spelers uit de eigen jeugdopleiding.

Die koerswijziging pikte de huidige selectie niet en ging in staking. De wedstrijd tegen SV Rijnvogels ging niet door hetgeen de KNVB bestrafte door DFS drie winstpunten in mindering te brengen. De concurrentie sloeg zelfs aan het rekenen naar de gevolgen als DFS uit de competitie zou worden genomen. Zover kwam het echter niet. DFS haalt de ontmoeting op dinsdag 14 mei tegen SV Rijnvogels in, won afgelopen zaterdag van XerxesDZB dat daardoor als eerste degradant vaststaat en kruist zaterdag gewoon de degens met Spijkenisse.

 

De spanning neemt dus alsmaar toe. Spijkenisse moet de drie punten in eigen huis houden om de kans te behouden die vervelende nacompetitie te ontlopen.

Hopelijk vragen wij u voor de laatste keer achter de ploeg te gaan staan en als twaalfde man het vege lijf te helpen redden.

 

 

Spelers en staf rekenen op u. Tot zaterdag!