· 

Vooruitblik Mannenvoetbal vandaag

De wedstrijden van de heren voetbal teams van deze middag. Het is de 24e speelronden voor de heren. Voor Spijkenisse is het de 28e speelronde.

 

In de Hoofdklasse A zal V.V. Spijkenisse (nummer 13 met 33 punten) in eigen huis DFC ontvangen (nummer 15 met 21 punten). Spijkenisse wil haar laatste thuiswedstrijd winnen en de 3 punten bijschrijven. DFS verloor afgelopen week de inhaalwedstrijd bij Rijnvogels (2-1) en met de 3 punten in mindering die zij eerder ontvingen, kunnen zij de nacompetitie niet meer ontlopen. Zullen ze daardoor krachten sparen voor de nacompetitie en kan Spijkenisse daarvan profiteren? In Opheuzen werd het 2-2 tussen beide teams.

 

In de 1e klasse B speelt VV Brielle (nummer 6 met 34 punten) thuis tegen de nummer 8 (31 punten) Die Haghe. Brielle wil haar laatste thuiswedstrijd ook winnen. In Den Haag verloren de mannen met 2-0. Dat willen ze nu graag anders. Kunnen de Brielse mannen thuis hun laatste wedstrijd winnen? Of neemt Die Haghe de punten mee naar huis?

 

In de 2e klasse D hebben we de wedstrijden Nieuwenhoorn - Spirit, DCV - Hellevoetsluis, Zuidland - SSS en Neptunus Schiebroek - Sparta.


Nieuwenhoorn (nummer 2 met 51 punten) ontvangt de nummer 5 (40 punten) Spirit. Voor Nieuwenhoorn is het zaak om te winnen. Dat lukte in Ouderkerk aan den IJssel niet. Toen werd het 4-2 voor Spirit. De Nieuwenhoornsupporters zullen stiekem ook een oogje houden op het veld van Neptunus-Schiebroek waar de nummer 1 (52 punten) en 3 (50 punten/Sparta) elkaar treffen. Wie zal na vandaag boven aanstaan? En zal vandaag de ontknoping zijn? We weten dat vanmiddag. Voor nu is het zeer spannend. Want 4 ploegen maken nog kans op die titel.


Hellevoetsluis zal als de nummer 6 met 39 punten naar de nummer 4 met 47 punten gaan: DCV. Voor Hellevoetsluis is het voor dit seizoen klaar. DCV maakt nog kleine kans op de titel. Hellevoetsluis kan vandaag dus Nieuwenhoorn een klein beetje helpen om 1 tegenstander uit te schakelen voor de titelstrijd. De klus zal niet makkelijk worden, want thuis werd er met 0-3 verloren. Wie wint vandaag de wedstrijd tussen de 100 jarige oude dames? 


Zuidland (nummer 12 met 20 punten) ontvangt SSS (nummer 14 met 13 punten). Zuidland speelde vorige week met 0-0 gelijk tegen CWO. Aan dat resultaat hadden ze weinig, want nu staan ze nog steeds 2 punten onder de nacompetitiestreep. Wel is directe degradatie nu zeker niet meer mogelijk. Maar het zou natuurlijk nóg mooier zou zijn als ze de 10e of 11e plek kunnen pakken. CWO heeft 22 punten en Alexandria '66 heeft er 23. SSS kan Kethel Spaland nog inhalen en zo directe degradatie ontlopen en zich via de nacompetitie alsnog handhaven. Dan moeten ze wel 2 keer winnen en Kethel Spaland mag niet meer winnen. Dus voor Zuidland zal het geen gemakkelijke klus worden. Zeker nu het onderin nog net zo spannend is als bovenin de 2e klasse D. In Klaaswaal werd het tussen beide ploegen 2-1.

 

In de 3e klasse D hebben we de wedstrijden SC Botlek - VV Vierpolders (derby) V.v. Rozenburg - Rhoon, GHVV'13 - 's-Gravendeel en OVV Oostvoorne - Binnenmaas.

Rozenburg (nummer 2 met 49 punten) ontvangt de nummer 6 (35 punten) Rhoon. Voor Rozenburg is het vooral voorbereiden op de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Rhoon maakt ook nog kans op een ticket op die nacompetitie. In de huidige 3e periode zijn de mannen nog steeds ongeslagen en hebben nog 1 winstpartij nodig voor het nacompetitieticket. Kan Rozenburg Rhoon stoppen of neemt Rhoon 3 punten mee naar huis? In Rhoon werd het 1-2 in oktober.


OVV (nummer 4 met 46 punten) ontvangt de nummer 1 en kampioen Binnenmaas (60 punten). Door de nederlaag van vorige week bij Oud-Beijerland is de 3e periode alleen met heel veel geluk nog te behalen.

Tegenstander Binnenmaas heeft nog maar 2 keer verloren dit seizoen. De uitwedstrijd tegen Binnenmaas ging met 2-0 verloren. Kan OVV vandaag wel winnen en de hoop op de 3e periode titel levend houden?


Botlek (nummer 12 met 22) ontvangt in een echte derby Vierpolders (nummer 10 met 32 punten). Botlek moet via de nacompetitie proberen zich te handhaven in de 3e klasse. Vierpolders mag nog een seizoen in de 3e klasse uitkomen. Eigenlijk staat er weinig echt op het spel in deze streekderby. In Vierpolders werd het 3-0 in oktober. Wat wordt het vandaag?


GHVV '13 (nummer 11 met 32 punten) ontvangt ’s-Gravendeel (nummer 5 met 40 punten). 's-Gravendeel heeft nog zicht op de 3e periode titel en zal vanmiddag zeker willen winnen. Of GHVV '13 dat toelaat is maar de vraag. De mannen willen beslist hun laatste thuiswedstrijd winnen en revanche voor de 3-1 verlies bij 's-Gravendeel.

 

In de 4e klasse G hebben we de wedstrijden Goudswaardse Boys - Sco'63VV Hekelingen - ZBC '97 en SV Simonshaven - BZC/Zuiderpark.


SCO '63 (nummer 3 met 44 punten) gaat op verplaatsing naar de nummer 4 (41 punten) Goudswaardse Boys. De titel kan niet meer gehaald worden. Bij BZC/Zuiderpark werd het 1-1. De 3e plek is nog niet hele maal veilig gesteld, maar bij winst op Goudswaardse Boys wel. Met een beetje geluk krijgen is de nacompetitie nog mogelijk. Thuis werd er met 3-1 gewonnen.


Hekelingen (nummer 6 met 38 punten) ontvangt lijstaanvoerder ZBC’97 (52 punten). Voor Hekelingen is het zaak om vandaag te winnen om zo de 2e periode titel volgende week binnen te slepen. Hekelingen speelt nog 2 wedstrijden; voor ZBC'97 is dit de laatst wedstrijd. Bij winst is ZBC’97 kampioen. Bij verlies word het volgende week nog spannend en moeten ze afwachten wat BZC/Zuiderpark (nummer 2 met 48 punten) doet.

 

Verrast Simonshaven (nummer 13 met 9 punten) deze week weer iedereen door opnieuw te winnen? En beslist zij daarmee de titelstrijd? Voor Hekelingen is het belangrijk om zelf te winnen want mocht ZBC '97 kampioen worden dan krijgen ze hun plekje van de nacompetitie.

 

In de 4e klasse H hebben we de wedstrijden: Vlotbrug - SNS, vv Rockanjevv Zwartewaal (derby) en Flakkee - Abbenbroek.


Rockanje ontvangt in een echte dervy dus Zwartewaal (de nummer 5 met 40 punten tegen de nummer 7 met 37 punten). Beide clubs maken nog kans op de 3e periode titel. Voor Rockanje is dat (als de nummer 2 in deze periode) kansrijker dan voor Zwartewaal (5e staat in deze periode tussenstand). Is dit de wedstrijd om de 3e periode titel? Of moeten beide ploegen dat volgende week gaan uitmaken tegen andere ploegen? In Zwartewaal werd het 2-1 in oktober dus het belooft een spannende strijd te worden.


Voor zowel kampioen Vlotbrug (67 punten) als SNS (nummer 8 met 35 punten) is de competitie eigenlijk al gespeeld en staat er weinig op het spel. Vlotbrug wil waarschijnlijk haar laatste 2 wedstrijden ook winnen of ziet SNS na de 1-2 thuisnederlaag kans om als tweede club 3 punten te pakken tegen Vlotbrug?


Abbenbroek, de nummer 9 met 31 punten, gaat op verplaatsing naar de nummer 4 met 42 punten, Flakkee. Beide ploegen hebben weinig om voor te spelen. Abbenbroek verloor thuis met 1-2 van Flakkee, dus zal vandaag wel graag willen winnen. Wat wordt het vanmiddag?