· 

Fraaie zege Life & Finance/ LTC Spijkenisse

Hellevoetsluis. zondag 19 mei 2019

redacteur Patrick Buys

 

Na de nederlaag vorige week tegen Suthwalda/ Sportverlichting.com vorige week, kwam deze week koploper Lewabo/Huisman Groep naar Spijkenisse. Wederom dus een spannende dag voor de Spijkenisser tennissers, want een nederlaag zou betekenen dat de ploegen die strijden om de play offs nog dichter bij elkaar zouden komen.

 

Toch zag Stefan Weeda vooraf elk punt dat vandaag zou worden gehaald als bonuspunten omdat de tegenstander de gedoodverfde kampioen is.

 

Als eersten gingen Boy Vergeer en Matthew Pierot de strijd aan met respectievelijk Remco de Rijke en Vincent van den Honert.

Matthew won de eerste game na 6 keer Deuce en dat beloofde dus wel eens een lange pot te kunnen worden. Boy moest de eerste games duidelijk zijn ritme nog vinden en stond in korte tijd met 0-3 achter tegen de Rijke, die echter vrijdag pas was teruggekomen uit Rome alwaar hij zijn vriendin Kiki Bertens natuurlijk gesteund had.

Na de lange openingsgame was van den Honert tegen Pierot in de eerste set nagenoeg ongenaakbaar. Vrijwel alles wat hij raakte viel goed en Matthew moest blij zijn als hij af en toe een punt maakte. In korte tijd stond er dan ook 1-6 op het bord.

Op de andere baan had Boy ondertussen zijn ritme gevonden en hij keerde de set om door deze met 6-3 te winnen. Ook de 2e set ging met dezelfde cijfers naar Boy, die de vermoeid ogende de Rijke vooral dankzij een goed lopende backhand veelvuldig wist te passeren. Zo was de eerste partij een prooi voor de gastheren.

 

Glenn Smits betrad erna de baan tegen Sander Gillé. Ondertussen stond Matthew in de 2e set een break voor tegen van den Honert. Zou hij er een 3e set uit weten te slepen? Terwijl Gillé er tegen Glenn een servicegevecht van maakte, wist Matthew de break te behouden en de set met 6-4 te winnen. Daarna trok hij zijn betere spel door in set 3 door een 4-1 voorsprong te pakken.

Glenn moest de eerste set met 5-7 aan Gile laten, maar begon de 2e met een break. Ondertussen was Van den Honert weer in de vorm van de eerste set aan het raken en hij keerde de stand weer om tot 4-3. Matthew kwam op 5-3 maar van den Honert kwam opnieuw terug en kwam op voorsprong bij 5-6. De 1-1 tussenstand leek aanstaande, maar Matthew knokte voor elke bal en hij haalde de tiebreak. Daarin begon Van den Honert wederom beter, maar het werd 3-3 en 6-6, waarbij de matchpoints om en om bleven gaan. Uiteindelijk was het Matthew die, onder luid gejuich van het publiek, met 11-9 aan het langste eind trok.

Glenn moest uiteindelijk ook in de 2e set capituleren voor zijn Belgische opponent.

 

Daarna mocht Jannick Lupescu aantreden tegen Lewabo kopman Stefan Wauters. Deze Belgische routinier had voorheen zelfs nog Davis Cup gespeeld, dus dat beloofde een zware opgave te worden. Lupescu was echter uiterst geconcentreerd en speelde een geweldige wedstrijd. Na 6-3 setwinst schakelde hij in de 2e set zelfs nog een tandje bij en wist deze nagenoeg foutloos te spelen. Doordat Wauters geen vat kreeg op zijn spel, stond er binnen het uur een volgende Spijkenisser zege op het formulier. Lupescu greep deze 2e set met liefst 6-0.

Daarmee was een gelijkspel reeds het minimale wat de ploeg kon halen maar zat er wellicht vandaag meer in?

 

Door het goede spel van Lupescu werd besloten dat hij vandaag met Glenn het eerste dubbel zou vormen tegen Wauters en De Rijke. Stefan en Thorsten Sollie vormden dubbel 2 tegen van den Honert en Gillé.

Jannick en Glenn speelden een goede dubbel en ze wisten deze dan ook verdiend met 6-4 6-3 te winnen. Op de andere baan werd het vooral een duel knalhard rammen waarbij de bezoekers, na een 4-6 in de eerste, gelijkopgaande set de gelukkigsten waren. In de 2e set namen Thorsten en Stefan een 5-2 voorsprong, waarna de gasten echter nog meer alles of niets gingen spelen en nog harder gingen slaan. Dat eindigde in een tiebreak, waarin Thorsten en Stefan helaas aan het kortste eind trokken met 2-7.

 

Zo eindigde de partij in een vooraf niet verwachte 4-2 zege voor Life & Fiinance /LTC, die hierdoor een goede kans hebben de play-offs te bereiken. Beslist is er echter nog niets gezien de volgende uitslagen en stand:

 

Uitslagen: 

Life & Finance/LTC - Lewabo/Huisman Groep 4-2

Healthcity/Arnolduspark- Nieuwerkerk 3-3

Suthwalda Sportverlichting.com - Kimbria Hulpmiddelwereld 5-1

Leimonias- Naaldwijk 4-2

 

Stand:

1. Lewabo 5- 22

2. Suthwalda 5- 19

3. LTC 5-18

4. Nieuwerkerk 5-15

5. Leimonias 5-15

6. Healthcity/Arnolduspark 5-14

7. Naaldwijk 5-14

8. Kimbria 5-3

 

Met nog uitwedstrijd bij Naaldwijk en thuiswedstrijd tegen Leimonias is er dus nog steeds niets beslist en zal men nog volop aan de bak moeten om de play-offs veilig te stellen. Dat het team daar echter thuis hoort werd ook beaamd door de mannen van Lewabo, die de hoop uitspraken elkaar in de play offs weer te treffen.