· 

HVS doet verslag van een mooi hockeyweekend

En zo komt het einde van het seizoen langzaam in zicht. De A- & B-jeugd spelen komend weekend hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen, de overige jeugdteams spelen de week erna hun laatste wedstrijd.

 

De MB4 kon zaterdag het kampioenschap in de 5e klasse F al binnen halen. Tien wedstrijden gespeeld waarvan negen gewonnen en één gelijkspel gingen eraan vooraf. De tiende overwinning kwam zaterdag geen moment in gevaar. Derby ging met een 0-4 nederlaag naar huis en het feest voor de meiden en coaches Leon en Xandra en de trotse ouders van MB4 kon beginnen. Gefeliciteerd!

 

Zo anders was het seizoen voor MB3 en MB2.

MB3 verloor met 3-0 bij Nieuwkoop en zullen niet meer van de laatste plaats af komen volgende week. Dat geldt ook voor de MB2 ondanks dat ze de koploper goed partij konden geven en slechts met 2-3 verloren van Wateringse Veld dat volgende week het kampioenschap in de 4e klasse C kan binnen halen.

 

De MB1 kon geen vuist maken tegen IJssel en mogen volgende week proberen de Hoeksche Waard van de titel af te houden en zelf nog een plaatsje te stijgen in de 2e klasse B na de nederlaag van 1-4 dit weekend.

Ook de meiden van MA2 verloren thuis met 1-4 maar dan van Schiedam. Zij zullen ook de laatste plaats niet meer kunnen verlaten volgende week. In de strijd om de laatste plaats wisten de meiden van MA1 wel goede zaken te doen. Met een monsteroverwinning van 9-0 lieten zij Ring Pass Delft achter op de laatste plaats en kunnen onze meiden volgende week nog strijden om de vierde plaats, terwijl de top drie op de laatste dag strijden om het kampioenschap.

 

Ook de MC4 moest afgelopen weekend strijden om niet op de laatste plaats te komen. Zij hielden Forcial op afstand door 3-3 gelijk te spelen. MC2 verloor bij Forcial met 3-0, maar behoudt hierbij de twee plaats terwijl Pollux hierdoor wel het kampioenschap al binnen haalde. MC1 verloor voor de tweede keer dit seizoen van het lager geklasseerde HDM. Dit keer met 1-3, maar staat keurig in de middenmoot van de 1e klasse D.

 

De meiden van MD4 gingen thuis met 0-6 onderuit tegen Rijswijk dat afstevent op de titel in de 5e klasse G. Onze meiden mogen volgende week proberen de laatste plaats over te doen aan Ypenburg in een rechtstreeks duel. MD3 won in een spannende wedstrijd met 4-3 van het hoger geklasseerde Barendrecht en staan in de middenmoot van de 3e klasse B. De meiden van MD2 wisten het gevecht om de laatste plaats van de 4e klasse A winnend met 1-2 af te sluiten op de vroege ochtend bij Barendrecht. De MD1 won eerder thuis nog met 4-2 van Cartouche maar ging zaterdag met 5-2 in uitwedstrijd onderuit waardoor Cartouche de derde plaats in de 1e klasse G over nam van onze meiden.

 

De JA1 mochten zaterdag naar Gorinchem voor de wedstrijd tegen Rapid. Na een overwinning op de hekkensluiter kunnen onze jongens volgende week thuis de tweede plaats achter het ongenaakbare Schiedam veilig stellen inde 3e klasse C. De jongens van MB1 verloren bij de koploper Victoria met 3-1. Victoria werd hiermee kampioen in de 3e klasse A. Onze jongens zullen op de derde plaats eindigen ongeacht de uitslag volgende week.

JC1 mochten ook bij Victoria aantreden. Zij gingen met 8-0 ten onder. Zij gaan proberen in de laatste twee wedstrijden de laatste plaats nog over te doen aan Voorne. JD1 haalde flink uit, werd eerder uit nog met 1-5 gewonnen, zaterdag werd het maar liefst 11-2. Hiermee behouden zij de derde plaats in de 5e klasse B.

 

Jongens E1 moesten zaterdag als allereerste het veld op. Om 08:45 uur startte zij bij en tegen Rotterdam. En de jongens waren goed wakker. Met een 2-7 overwinning gingen zij terug naar Spijkenisse. De jongens F1 wisten 4x te scoren in de eilandderby tegen Voorne die zes keer het doel troffen.

De meiden van M8E1 behaalde thuis een gelijkspel van 2-2 tegen IJssel, terwijl de meiden van M8E2 niet hun dag hadden. Zij verloren in Rockanje met 12-2 van Forcial. Ook de ME4 verloren ruim. Zij wisten geen doelpunt te scoren van het veel sterkere Barendrecht dat met 0-11 won. De ME5 wisten wel te winnen. Bij Ommoord werd met 1-3 gewonnen. ME6, met de Mini van de Week Yara, verloren thuis nipt van Rapid met 4-5. De ME7 won uit bij Hoeksche Waard met 4-6.

 

Ook de meisjes F-team mochten aantreden tegen de Hoeksche Waard. MF1 speelde een uitwedstrijd en verloren nipt met 5-4. MF2 mocht thuis aantreden en wonnen juist weer nipt met 3-2. Het Coolkids mix-team mocht ook thuis tegen de Hoeksche Waard. Zij wisten de meeste doelpunten van het weekend te scoren en wonnen met maar liefst 14-2.

 

Zondag deden de meeste seniorenteams ook goede zaken. Alleen Dames 3 gingen net onderuit. In Rotterdam werd aan het eind van de middag met 4-3 verloren. De overige teams wisten allemaal hun wedstrijd winnend af te sluiten. Dames 4 wonnen voor de tweede keer, nu uit, van Klein Zwitserland (3-4). Dames 5 wist het indrukwekkende doelsaldo verder op te vijzelen na een overwinning op Leonidas (0-7). Op 2 juni mogen zij in een rechtstreeks duel in Rotterdam met Vitoria gaan uitmaken wie het kampioenschap gaat binnenhalen. Dames 2 wonnen nipt bij Pijnacker met 3-4. Dames 1 speelde thuis tegen laagvlieger Scoop Delft. Het leek een beetje op de automatisch piloot te gaan. Al was het spel een beetje traag en niet enerverend, de toeschouwers zagen wel een paar mooie doelpunten. De eerste van Jill werd snoeihard vanaf bijna de achterlijn in het doel geramd. Naomi ronde één van de weinige mooie aanvallen prachtig af. Voor rust werd het nog het 3-0 (Jill) en na rust was het een omsingeling van de cirkel van Scoop. Van de vele halve kansen ging er uiteindelijk nog eentje binnen (Jesse).

 

Onze jonge senioren van Heren 3, wisten de leeftijdgenoten van Pollux in Vlaardingen op 0 punten te houden door een 3-5 overwinning. De hekkensluiter uit Catwijk konden het niet opbrengen om naar Spijkenisse af te reizen voor de wedstrijd van lijstaanvoerder Spijkenisse Heren 2. Dat deed wel Gilze-Rijen voor de wedstrijd tegen HVS Heren 1. Eerder dit seizoen nam Gilze-Rijen de drie punten mee naar huis uit Spijkenisse door een 1-3 overwinning. Later in Brabant blijven werd er gelijk gespeeld (2-2). Maar zondag overliepen onze heren de tegenstander volledig. Maar liefst met een 5-0 ruststand gingen onze heren naar binnen. Ook de tweede helft gingen ze voortvarend van start. Met een prachtig dribbel van Robin viel de 6-0 achter de keeper. Dit was tevens het laatste doelpunt van de dag in Spijkenisse.

 

Aan het begin van de dag speelden onze Veteranen en Veterinnen. Beide wisten drie keer te scoren. De mannen wonnen met 3-2 van laagvlieger Alphen terwijl de dames met 3-1 het hoger geklasseerde Groen-Geel versloegen.

 

 

#GOHVS #BIJNAKLAAR #TROTSOPONZEKAMPIOEN#PLEZIERINHOCKEY