· 

Fantastisch Raceweekend in Rockanje

Straks ook ineens besmet met het ‘historische-motorrace-virus’ ? Ja, dan kan zomaar het geval zijn na 25 mei. 
Gelukkig heeft de jubilerende HMV (Historische Motorsport Vereniging) na het jaarlijkse hoogtepunt in Rockanje nog meer in petto. 
Nunspeet, Boekel, Tubbergen, Wemeldinge, Blokzijl, Schagen, Haler, Mill, Zeeland, Vlagtwedde, Schoonhoven en Gemert prijken nog op de kalender van 2019. Voor Rockanje werd er dit jaar al gereden in Holten (zie de bijgevoegde prent).


Komt ie nog één keer; vrijdag 24 mei een grandioos mooi defilé in Rockanje en zaterdag 25 mei de kers op de taart als er vanaf de 2e-Slag voor de 20ste. keer gestart wordt met de Rockanje-Classic-Races !!

 

Met namen als Bo Bendsneyder, Alex van den Broek en Pierre Kemperman op de affiche, van het Rockanje-Race-Weekend is het aftellen begonnen!
Ja, elk jaar weer zijn de ‘extraatjes’ verrassend en dat geeft hoop voor nog heel veel mooie raceweekenden richting het volgende jubileumjaar.

 

De jubileumjaren 5, 10,15 en 20 zijn natuurlijk op zich prachtig, maar een jubileum van 25 jaar in 2024 schreeuwt nu al om weer zo’n kwalitatief hoogstaande affiche! Een uitdaging toch ??
Wat hebben we de laatste 20 jaar allemaal mooie‘extraatjes’ zien passeren op ONS stratencircuit achter de bewierookte Rockanese duinen (Green Destinations Award, Platinum Quality Coast Award, Blauwe Vlag…… het kan niet op). 
Aanvullende evenementen als het H.O.G.-treffen, de mooiste MV-Agusta’s in het Badhotel, de ONK-Supermoto, motorcoryfeeën van toen en nu…….het kon en kan allemaal niet op!  

 


Wat er echter ook aan het reguliere programma wordt toegevoegd; die prachtige classic-races blijven toch het gewaardeerde hoofdbestanddeel van dit unieke motorsportevenement. 
We gaan weer genieten van onze eigen ‘helden van weleer’ op 25 mei, genieten van een historisch defilé op 24 mei en genieten van de al gememoreerde ‘extraatjes’ ! Maar zeker niet mogelijk zonder de inzet van alle vrijwilligers, sponsors, deelnemers, horeca en gemeente !!! Dank daarvoor en vanzelfsprekend tot ziens op 24 en 25 mei.