· 

Richard de Bijl als Judge naar WK Korea.

Vorig jaar 2018 in Mexico Cancun bij de Wereldkampioenschappen judo kata Richard Bijl afscheid van het internationale podium als World kata Judge. Reden was niet omdat hij het niet meer leuk vond, maar na 15 jaar vond hij het tijd om ook andere judoka de gelegenheid te bieden om naar dit Internationale podium te kunnen groeien.
Nu 2019 kreeg Richard een uitnodiging van de IJF om als World Kata judge te komen naar Korea (Chungju) van 2 september t/m 7 september 2019. De reden was, dat er dit keer een wel zeer speciaal WK in Korea wordt gehouden. Er mogen maar 15 geselecteerde Europese kata judges heen, die moeten voldoen aan de eis van World kata judge met alle 5 de licenties. Aangezien Richard de enige in Nederland is met deze kwalificatie is hij met nog 14 andere kata judges uit Europa geselecteerd.

 

Het is een mooi verjaardagscadeau (5 september). Gelukkig had de JBN mij nog niet gehuldigd voor mijn investering van 15 jaar in de opzet van Kata in Nederland en is deze trip een nog mooier afscheidscadeau.