· 

Voetbal: uitgebreide voorbeschouwing.

Voetbal heren


De wedstrijden van de heren voetbal teams van deze middag. Het is de 26e speelronden voor de heren. Voor Spijkenisse is het de 30e speelronde. Alle wedstrijden beginnen om 14:30 uur.

 

In de Hoofdklasse A gaat de nummer 13 (36 punten) vv Spijkenisse, op bezoek bij de nummer 11 Capelle (38 punten). Beide ploegen stonden vorig jaar ook al tegen over elkaar; toen om een plekje in de nacompetitie van de derde divisie. Vandaag is het om de nacompetitie van de Hoofdklasse te vermijden. Spijkenisse heeft een slechter doelsaldo dan de concurrenten. En moet zelf dus winnen. Nu is Capelle in bloedvorm en zal de taak niet makkelijk zijn. Spijkenisse won vorige week met 5-1 tegen DFS en heeft haar positie ietsje beter gemaakt. Vandaag is alleen winst dat telt. Thuis werd het 3-0 voor de Spijkenisser mannen. Kunnen ze dat in Capelle aan den IJsel ook? Het sportpark 't Slot bied ruimte voor 4000 bezoekers, dus genoeg voor een grote groen-witte groep fans om hun ploeg aan te moedigen.

 

In de 1e klasse B speelt vv Brielle (nummer 7 met 34 punten) in Ridderkerk bij RVVH (nummer 12 met 28 punten). Voor vv Brielle staat er nog weinig op het spel. Dit in tegenstelling tot RVVH. Die mannen willen winnen om de nacompetitie te ontlopen. In Brielle werd het 2-0 tussen beide teams.

 

In de 2e klasse D hebben we de volgende wedstrijden:

·         Hellevoetsluis - Kethel Spaland,

·         Vitesse Delft - Nieuwenhoorn en

·         Spirit – vv Zuidland.


Zuidland (11e met 23 punten), gaat naar Spirit (5e met 43 punten). Zuidland staat nu 1 punt boven de streep en moet vandaag winnen om alles zelf in de hand te houden. Thuis werd met 4-3 van Spirit gewonnen en met het spel van de afgelopen weken voor ogen, moet er vandaag wel wat in zitten voor Zuidland; genoeg om de nacompetitie te ontlopen. 

vv Nieuwenhoorn (2e met 51 punten) gaat op bezoek bij Vitesse Delft (6e met 41 punten). Nieuwenhoorn verloor vorige week thuis met 1-3 van Spirit en zag Neptunus-Schiebroek winnen. Daarmee is de strijd om het kampioenschap beslist en heeft Nieuwenhoorn alleen nog een nacompetitie om te promoveren en om naar uit te kijken. Vitesse Delft kan de 3e periodetitel nog pakken. Zij zijn nog ongeslagen deze periode. In Nieuwenhoorn werd het 3-1 tussen beide teams.

vv Hellevoetsluis (7e met 40 punten) ontvangt Kethel Spaland (13e met 17 punten). Voor beide ploegen staat niets meer op het spel. Kethel Spaland moet zich voorbereiden op de nacompetitie met de 3e klasse. In Schiedam werd het 0-0 voor beide ploegen.

 

In de 3e klasse D is alles wel gespeeld. Alleen OVV maakt nog een kansje om nog een periode titel te pakken. Deze berekening is nogal ingewikkeld, maar het komt er op neer dat diverse clubs moeten winnen en verliezen voor OVV. Programma:

·         Binnenmaas 0 vv Rozenburg

·         Derby vv Vierpolders-GHVV’13

·         Rhoon – SC Botlek en

·         Den Bommel – OVV Oostvoorne.

Op 13 oktober speelden de clubs ook al tegen elkaar toen waren dit de uitslagen:

Botlek-Rhoon: 1-1

Rozenburg-Binnenmaas: 0-3

GHVV '13-Vierpolders: 2-3.
OVV-Den Bommel: 2-3.

 

In de 4e klasse G hebben we de wedstrijden:

·         De derby SCO’63-SV Simonshaven

·         BZ/Zuiderpark-vv Hekelingen

BZC/Zuiderpark (2e met 51 punten) ontvangt vv Hekelingen (5e met 41 punten). BZC/Zuiderpark moet winnen om kampioen te worden. Hekelingen moet winnen om de 2e periode titel binnen te halen. ZBC'97 heeft al haar 24 wedstrijden gespeeld en staat 1 punt voor BZC/Zuiderpark op de algemene ranglijst en in de 2e periode titel 2 punten voor op Hekelingen. Deze wedstrijd is misschien wel DE wedstrijd van de middag. Beide ploegen hebben nog ergens om te spelen. In Hekelingen werd het 0-4 tussen beide teams. Maar Hekelingen heeft dit seizoen wel vaker ploegen verrast en BZC/Zuiderpark laat soms, als het er om gaat, punten liggen. Deze wedstrijd die op het Sportpark De Vaan in Rotterdam om 14:30 uur begint, staat onder leiding van Dhr. R.E. Roest. 

SCO '63 (3e met 47 punten) ontvangt SV Simonshaven (13e met 9 punten). In Simonshaven werd het destijds 0-3. Wie wint vanmiddag in Spijkenisse?

 

In de 4e klasse H hebben we de wedstrijden vv Melissant – FC Vlotbrug, vv Abbenbroek - FIOS, WFB – vv Rockanje en vv Zwartewaal-OFB.

Vv Rockanje (4e met 43 punten) gaat naar de nummer 2 WFB (57 punten). De klus is lastig, de opdracht simpel. Om de 3e periode titel te winnen moeten te mannen uit Rockanje vandaag winnen van WFB.

WFB heeft alleen verloren van Vlotbrug. Nu is Rockanje met een zeer goede reeks bezig en lijkt in een verloren seizoen toch nog met een ticket in de promotiepoule naar de 3e klasse voor het grijpen te liggen. Rockanje wil met zo veel mogelijk supporters naar WFB gaan om niet zoals thuis met 1-3 te verliezen. Wie van de twee wint er vandaag?

FC Vlotbrug gaat naar Melissant. De wedstrijd werd later uitgespeeld en toen werd het 3-0 in Hellevoetsluis.
vv Abbenbroek ontvangt FIOS. Beide ploegen kwamen op 13 oktober niet verder dan 2-2 tegen elkaar. Vv Zwartewaal zal zich vandaag thuis willen revancheren voor de magere 0-4 uitnederlaag.

 

Voetbal Vrouwen

 

2e klasse B

vv Zuidland VR1 (3e met 35 punten) ontvangt om 14.30 uur de nummer 2 (57 punten) Sportclub Monster. De gasten hebben evenveel punten als ST Sparta/JVOZ. ST Sparta/JVOZ speelt zelf om 12:15 uur uit bij Rijnvogels. Vv Zuidland wil thuis niet weer met 5-0 verliezen en zal er alles aan doen om Sportclub Monster met lege handen naar huis te sturen. Maar met 19 maal winst en 2 maal verlies zal het een zeer lastige klus worden voor Zuidland om de gasten vandaag te laten struikelen.

 

 

5e klasse F - 13:30 - VV Hekelingen - Zuidland VR4.
vv Hekelingen VR1 (2e met 36 punten) ontvangt vv Zuidland VR4 (4e met 23 punten). Hekelingen was de afgelopen weken vrij en zag Rozenburg haar wedstrijden inhalen met winst. Daardoor is het voor Hekelingen noodzakelijk vandaag te winnen om als 2e te eindigen. In Zuidland werd het 1-7. Kunnen de Hekelingendames vandaag thuis ook met zulke cijfers winnen?