· 

Een weekend met baanwedstrijden voor Voorne Atletiek.

Zondag 26 mei op pad met onze (Sven en Hans) atleten. Op naar Zundert dit keer. Vandaag gaat Arjan Offerhaus mee als jury, en hij kan zich sinds gisteren de expert noemen als het gaat om jureren van Polsstokhoog, een onderdeel van de atletiek die waarschijnlijk weinig van onze juryleden op hun jury-CV hebben staan. Ook Marcel Meurs is er bij om ons te helpen bij de begeleiding van dit prachtteam.


Bij de seniorencompetitie begint men met allerlei losse onderdelen en eindigt men juist met de estafette. Stipt 12:00 uur starten de eerste atleten met hun onderdeel: Kiki met speerwerpen (iets wat zij nu voor de tweede keer doet, en helemaal niet onverdienstelijk), Eileen HinkStapSprong (waarbij zij net geen nieuw pr weet neer te zetten), Ninke met de 800 meter (waarbij ze haar eerste van drie CR’s vandaag weet te behalen), Leroy met kogel (waar hij zelf niet zo enthousiast was maar toch met ruim 10 meter een prachtig resultaat weet te halen [die kogel weegt gelukkig maar 7,26 kg]) en Roderik start met hoogspringen (en weet zijn eigen CR te evenaren met 1,80 m).

Om 12:30 start Derek met zijn 100m en in een supersnelle serie weet hij de finish als 4e te passeren. Gelijk aansluitend mogen Linette en Nathalie hun 100m lopen. Roderik kan na het hoogspringen meteen door naar polsstokhoog en mag Emma gaan kogelstoten.
Een kwartier later is het de beurt aan Pim om zijn eerste onderdeel te gaan doen, speerwerpen staat voor hem gepland. Derek gaat naar de verspringbak en weet met zijn eerste poging een afstand neer te zetten van 6,45m wat hem een nieuw CR oplevert. Gelijktijdig mag Luc aan de bak op zijn eerste van 2 400 meters en weet hij op de versie zonder horden de grens van 53 seconden voor te blijven en finisht hij in 52,91 (zijn 1e CR van de dag).
Daarna mag Kiki aan treden op haar favoriete onderdeel de 400 meter, ze weet haar serie te winnen en behaald overall netjes de 7e plek.
Luc heeft 45 minuten mogen genieten van zijn resultaat als hij weer mag aantreden voor de volgende 400 meter, alleen nu staan er 10 horden op hem te wachten en wederom weet hij een magische grens te doorbreken en blijft hij onder de minuut wat hem zijn tweede CR oplevert.
Nathalie mag aantreden bij het hoogspringen en zij weet het CR op haar naam te zetten met een hoogte van 1,55m. Pim gaat nu kogelstoten.


Om 14:30 uur staat voor Ninke de 400m horden op het programma, dit wordt voor haar de eerste keer in wedstrijdverband dat zij deze afstand gaat doen, het blijkt een goede keuze van de trainer om haar hierop in te zetten want ze loopt een nieuw CR in 1:14,46.
Ondertussen is Emma begonnen met speerwerpen en zij weet met 24,30 m een nieuw CR te werpen.
Derek mag aantreden voor zijn derde onderdeel 200m, wederom zit hij in de snelste serie en dit keer finisht hij als derde in een tijd van 22,90.
Eileen en Kiki mogen daarna aantreden op de 200m. Ook hier sneuvelt weer een CR en weet Eileen deze op 28,66 te zetten, Kiki weet haar pr onder de 30 seconde te zetten.


Linette mag dan nog aantreden bij het kogelstoten, waar haar een verrassing wachtte, deze trainer was vergeten haar in te lichten over het feit dat het gewicht voor senioren zwaarder is dan waar zij in de B mee stoot. Ze weet er prima mee om te gaan. 
Leroy mag zich bezig gaan houden met speerwerpen en weet zijn pr wederom te verbeteren naar een afstand van 33,51m
De laatste individuele onderdelen zijn de mila afstanden waarbij Vanessa als eerste aan de beurt is. In een veld vol met jonge meiden weet zij de tweede plek op de3000m in de wacht te slepen met een tijd van 11:06,90 deze is gelopen tijdens een senioren wedstrijd wat feitelijk betekend dat zij daarmee een CR heeft gelopen.
Tjark en Jos-Willem gaan als laatste de baan op voor hun 1500m, waar Tjark de temperatuur wel prettig vind om in te lopen en zijn pr net niet weet te verbeteren is Jos-Willem minder in zijn element maar loopt op karakter een prima 1500m.

 

De competitie wordt afgesloten met de estafette, vandaag in de vorm van de 4*100m. Als eerste gaan de dames, Linette > Nathalie > Ninke > Eileen met een tijd van 54,28 weten zij een nieuw CR te vestigen. Daarna is het de beurt aan de heren, Sven > Luc > Roderik > Pim met een tijd van 48,45 sluiten zij de dag af.

 

Een dag met 10 CR’s, diverse PR’s, plezier en gezelligheid. Een dag om als Voorne Atletiek, trainer en toeschouwer met een goed en tevreden gevoel op terug te kijken.

 

Supporters bedankt! Trainers bedankt! En bovenal Atleten BEDANKT!!