· 

Persbericht vv Hellevoetsluis

Persbericht vv Hellevoetsluis over een wedstrijd tegen Kethel Spaland, het officiele afscheid van huidige selectiespelers en de bekendmaking van twee nieuwe selectiespelers voor aankomend seizoen.

 

Laatste wedstrijd 1 om snel te vergeten.

Voorafgegaan door een indrukwekkende 1 minuut stilte, vanwege het overlijden van lid en oud-hoofdsponsor Jan Westerhof, begonnen Hellevoetsluis en Kethel Spaland aan hun laatste competitiewedstrijd, waarin voor beide teams niets meer op het spel stond. De Hellevoeters konden hooguit nog 6e worden en de Schiedammers moesten zich op gaan maken voor de nacompetitie om degradatie te vermijden.

 

Omdat in de laatste competitieronde iedere wedstrijd op hetzelfde tijdstip gespeeld moet worden, begonnen alle wedstrijden om 14:30 uur. In de veronderstelling dat de wedstrijd gewoon om 15:00 uur zou beginnen, kwam aanvoerder Frenk van Gelderen volgens hem netjes op tijd binnen, maar dat bleek dus 20 minuten te laat te zijn, waardoor hij op de bank plaats mocht nemen. Of het daardoor kwam of door het ontbreken van de opkomsttune zullen we nooit weten, maar Hellevoetsluis stond al binnen 20 minuten met maar liefst 0-4 achter. Even zo goed had het ook 4-6 kunnen staan, want ook Hellevoetsluis kreeg grote kansen om te scoren. Davy Mierop miste 1-op-1 met de keeper, Tommie van Schaijk kopte à la Bep Bakhuis uit een vrije trap over, Tom Sleeuwenhoek plaatste een schotje in de handen van de doelman, een inzet van Gaultier Obiango uit een geweldige pass van Davy Mierop werd knap door de keeper gered en Patrick Struijk schoot een vrije trap op de lat. De rust brak aan met een 1-4 stand, doordat de laatste weken goed op dreef zijnde Gaultier Obiango in de 29e minuut tegen wist te scoren.

 

 

In de tweede helft viel er een stuk minder te beleven voor het weer talrijk aanwezige publiek. In de 50e minuut besloot trainer Edwin de Koning in één keer 3 spelers te wisselen. Niet om het tij te doen keren, maar om op deze manier de afscheid nemende Sander van Pelt (stopt voorlopig), Tom Sleeuwenhoek (Nieuwenhoorn) en Patrick Struijk (Rozenburg) een publiekswissel te gunnen. Hoewel er pas in de 89e minuut nog één keer door Kethel Spaland gescoord werd en zij zo de eindstand op 1-5 brachten, kreeg Hellevoetsluis opnieuw kansen. Brian Poelman kwam, na een assist van Gaultier Obiango, 1-op-1 met de keeper, Tommie van Schaijk kreeg een kopkans na een assist van Joey Salij, een inzet van Salij zelf werd knap door de keeper gekeerd en het was diezelfde keeper die ook een prachtige kopbal van Tommie van Schaijk tegenhield. Diezelfde Van Schaijk schoot vrij voor het doel over en een voorzet van Davy Mierop kwam helaas net achter Gaultier Obiango, waardoor deze niet kon scoren. Na het laatste fluitsignaal werd het publiek nog even gevraagd te blijven en werden de afscheid nemende spelers in het zonnetje gezet en bedankt voor het afgelopen seizoen of de afgelopen seizoenen. Ondanks de nederlaag werd het einde van het seizoen nog gezellig gevierd met DJ Ed van Katwijk en werd het 2e elftal gehuldigd voor het bereiken van de res. 1ste klasse! Hellevoetsluis sloot het seizoen zodoende af op een 7e plaats, waarmee het aan de doelstelling, om tussen plek 5 t/m 8 te eindigen, voldeed.

Er werd na afloop van de wedstrijd stil gestaan bij de spelers die afscheid namen.

Hellevoetsluis voegt weer 2 namen toe aan de selectie

Met de komst van Rucentney Benito en Jakko van Heest kan Hellevoetsluis weer 2 namen toevoegen aan de selectie voor komend seizoen. De 20-jarige Benito en de 19-jarige Van Heest passen bij de ambities van trainer Edwin de Koning, die met de komst van eigen jeugd en jonge spelers ook de komende jaren iets moois hoopt neer te zetten bij v.v. Hellevoetsluis.

 

Ruçentney Benito, woonachtig in Spijkenisse, begon met voetballen bij SC Botlek. Via Poortugaal kwam Ruçentney uiteindelijk bij Zuidland terecht. De aanvallend ingestelde rechtsback is op meerdere posities inzetbaar en wil zich bij Hellevoetsluis verder ontwikkelen. De student begint in september aan een opleiding als beveiliger. Bij Hellevoetsluis hoopt Ruçentney een toegevoegde waarde te zijn voor het team en hij kan dan ook niet wachten tot het nieuwe seizoen begint.

 

Geboren en getogen Ouddorper Jakko van Heest, momenteel student Watermanagement in Middelburg, maar volgend jaar student Bestuurskunde in Rotterdam, voetbalde tot de C-jeugd bij WFB. Om zich te kunnen focussen op het halen van zijn VWO-diploma ging Jakko na 2 seizoenen Nieuwenhoorn (C1 en B1) terug naar WFB, waar hij tot dit seizoen nog altijd voetbalde. Het behalen van het kampioenschap in de 4e divisie bij Nieuwenhoorn B1, met o.a. de huidige spelers van Hellevoetsluis Brian Poelman en Tijs van de Heuvel en trainer Maurice Schaap, beschouwt Jakko nog altijd als één van zijn hoogtepunten in zijn voetbalcarrière, maar hij hoopt er daar met Hellevoetsluis, spelend op de rechterflank, nog een paar aan toe te voegen.