· 

Voorjaarscompetitie LTC Spijkenisse

De tenniscompetitie nadert haar einde. Nog één speelweekend te gaan. Hoe doen de eerste teams van onze regionale clubs het in de competitie?

 

DINSDAGCOMPETITIE

 

LTC Spijkenisse Dames Dubbel 45+ van Captain Pia Streefland speelt in de hoofdklasse afd 8 en staat daarin op de 3e plaats. Met een wedstrijd tegen koploper Dash 35 op de laatste speeldag hebben de dames theoretisch nog een kleine kans op de titel, al moeten ze deze dan met 4-0 zien te winnen 

 

VRIJDAGCOMPETITIE

 

LTC Spijkenisse Heren Dubbel 17+ 1 speelde afgelopen vrijdag in de 3e klasse afd 6 met 2-2 gelijk tegen Schiebroek 7. Er was Spijkenisser winst van Richard van Vliet/Peter Jans (6-7, 6-4, 10-6)  en Arnold van Dijk/Ron Franken (6-4, 6-4). Vrijdag 31 mei volgt de laatste wedstrijd op eigen terrein tegen Rebounce met welk team LTC de vierde plaats op de ranglijst deelt.

 

LTC Spijkenisse Dames Dubbel 17+1 speelt in de 1e klasse afd. 13 en staat daarin gedeeld met 3 andere ploegen op de 2e plaats. Met de laatste speeldag nog tegen nummer laatst Oud Beijerland op het programma zou het team als 2e moeten kunnen eindigen achter kampioen Barendrecht.

 

LTC Spijkenisse Gemend Dubbel 17+ staat nu met 4 overwinningen en 1 gelijk spel tweede in de 3e klasse afdeling 6 maar ze moeten op hemelvaartdag de wedstrijd tegen Bernisse 3 nog inhalen en spelen de avond erna nog in en tegen Hoogvliet 2, dus hebben nog alle kans op het kampioenschap 

 

ZATERDAGCOMPETITIE

LTC Spijkenisse Heren 1 17+ verloor zaterdag met 3-2 in en van Zwijndrecht 1. Er was winst voor Tim Arp (6-3, 6-2) en het dubbel Thierry van Os/Jeffrey Warnaar (6-1, 7-5). Zaterdag 1 juni volgt nog een uitwedstrijd tegen Dash'35 2. LTC Spijkenisse bezet de 4e plaats op de ranglijst. 

 

LTC Spijkenisse Heren 1 35+ won zaterdag de uitwedstrijd met 5-0 van De Dalle 1. André Luyendijk, Ron Westerhoud, Ad Visser en Ron Arp waren veel te sterk voor hun tegenstanders.

 

LTC Spijkenisse dames 1 speelde in de eerste klasse en haalde daar dit weekend middels hun 6e overwinning op rij al het kampioenschap binnen. (Zie foto). Natascha Buijsse, Danique Exaltus-Voogt, Celine van Gent, Lisa Oranje, Christie Barth en invalster Marianne Schoenmakers wonnen 1 duel met 5-0, 4 duels met 4-1 en slechts tegen Langeraar hoefden de dames 2 partijen af te staan, Op de laatste speeldag spelen de dames nog een uitwedstrijd tegen Vlaardingen. Kunnen ze ook deze winnend afsluiten?

 

LTC Spijkenisse gemengd 17+ 1 speelt in de 2e klasse afd. 46. Na de eerste 2 wedstrijden met 5-0 te hebben verloren van de nog ongeslagen kampioen Poortugaal en United Service werden de volgende 4 duels gewonnen. Kunnen ze, nu terug te vinden op plek 5. ook de laatste wedstrijd, thuis tegen Vlaardingen, winnend afsluiten?

 

ZONDAGCOMPETITIE

 

LTC Spijkenisse 1 speelt in de Eredivisie. U kan wekelijks een verslag van onze redactie lezen. Jannick Lupescu,  Matthew Pierot, Boy Vergeer, Glenn Smits, Stefan Weeda, Thorsten Sollie  en  doen het goed en hebben nog zicht op een nacompetitieplaats. Voor het verslag van dit weekend volgt straks een aparte blog.