· 

Tenniscompetitieoverzicht TC de Kooistee

De tenniscompetitie nadert haar einde. Nog één speelweekend te gaan. Hoe doen de eerste teams van onze regionale clubs het in de competitie?

 

Vrijdagavondcompetitie

 

De Kooistee dames dubbel 17+ speelt in de 1e klasse afd 20 en staan met 1 punt achterstand op koploper Verburgh 1 op de gedeelde 2e plaats met Schiebroek 1. De laatste speeldag voor de dames van Captain Mandy Velthuijzen moet er afgerekend worden met Oostvoorne 1, dat thuis echter nog niet verloren heeft op hun 

kunstgras terwijl Schiebroek en Verburgh in Schiebroek tegenover elkaar staan. Kunnen de Hellevoetse dames in Oostvoorne een feestje gaan vieren of is het kunstgras net zoals de eerdere thuisduels van de Oostvoornse ploeg een te grote hindernis?

 

De Kooistee Heren dubbel 17+ van Captain Theo van der Wilt, komt uit in de 2e klasse afd 38. Met 6 nederlagen waarvan 5x met 3-1 strijden ze op de laatste speeldag met Westvoorne 1 dat slechts 3 partijen gewonnen heeft om de rode lantaarn in deze klasse.

 

De Kooistee Gemengd dubbel 17+ is met 4 overwinningen en 2 gelijke spelen, koploper in de 3e klasse afd 21. Ze moeten de titel aanstaande vrijdag zien binnen te halen in de thuiswedstrijd tegen Westvoorne 2. E'68 3 staat slechts 1 puntje achter en zal hopen op een Hellevoetse misstap.

 

Zaterdagcompetitie

 

De Kooistee Dames 17+ van Captain Anne Kegge komt uit in de 4e klasse afd 16. Ze staan nog ongeslagen bovenaan met 23 uit 6, maar Spijkenisse 3 heeft maar 1 puntje minder. Ze spelen de laatste wedstrijd uit tegen Overschie 2, terwijl Spijkenisse thuisspeelt tegen Rhoon 3. Kunnen de dames met hun 7e overwinning de titel binnenslepen?

 

De Kooistee dames dubbel 17+ spelen in de 2e klasse afd 19. Ze staan slechts 6e, hoewel ze maar 1 nederlaag hoefden te incasseren. Daartegenover staat echter ook slechts 1 overwinning, Liefst 4x deelden de dames de punten gezusterlijk met hun opponentes. In de laatste speelronde mogen ze proberen om koploper 's Gravenzande van het kampioenschap af te houden. Alblasserdam en Berg en Dal staan beide slechts 1 winstpartij achter de koploopster en zullen natuurlijk hard hopen op een Hellevoetse zege.Alblasserdam lijkt hierbij met de wedstrijd tegen TVKL 1 het makkelijkste programma te hebben

 

De Kooistee Gemengd 17+ speelt in de 2e klasse afd 46. Het heeft tot nu toe 2 zeges en 4 nederlagen geboekt en sluit de competitie af met de derby tegen United Service 1. 

 

De Kooistee Gemengd Dubbel 17+ 1 speelt in de 4e klasse afd 28 waar ze tot nu toe slechts 1 gelijk spel en 5 nederlagen wisten te halen. De laatste speeldag mag men thuis tegen Zalmplaat proberen de eerste overwinning van het seizoen te halen.

 

De Kooistee heren 17+ 1 onder Captain Stephan Hazebroek Speelt in de 2e klasse afd 4. De Hartel is in deze afdeling al kampioen. De Kooistee mag proberen om tegen Aeolus Oledo de 2e plaats die het nu deelt met Menheerse te bemachtigen.

 

De Kooistee Heren 35+ 1 speelt in de 2e klasse afd 1. Ze hebben 4 overwinningen geboekt en 2 nederlagen geleden dit seizoen en eindigen met een uitwedstrijd tegen Be Quick in Maassluis die nu 7e staan. Bij een zege kunnen ze misschien nog een plekje klimmen in deze afdeling waarin Nootdorp al kampioen is.