· 

Snel einde voor Donna Jansen bij Open d'Amiens in Frankrijk

Donna Jansen en Aniek van Koot op de foto's.

Donna Jansen is vandaag op het sterke ITF1 toernooi in het Franse Amiens in de eerste ronde uitgeschakeld. De nummer 33 van de wereldranglijst rolstoeltennis moest in de eerste ronde aantreden tegen de nummer 3, landgenote Aniek van Koot.

 

Het werd een goede wedstrijd. Anders dan de setstanden 1-6, 0-6 doen vermoeden was de wedstrijd close. Met veel energie trok Donna ten strijde en gaf Aniek goed tegenstand. Op beslissende momenten in de game kwam de jonge Spijkenisse speelster ervaring tekort tegen de Nederlandse routinier. Al met al sloot Donna de wedstrijd met een positief gevoel af al bleef natuurlijk de frustratie over het missen van de belangrijke punten.

 

Tot teleurstelling van Donna, komt met deze nederlaag een einde aan haar toernooi. Er is geen Consolation (Troosttoernooi). In Amiens zijn te weinig wedstrijdbanen om dat toernooi te organiseren. Morgen komen de quads en de jeugd er nog bij. Ook de aanvraag voor een dubbelpartner leverde geen resultaat op. Einde toernooi dus. Jammer!

Morgen reist Donna naar huis. Ze gaat trainen en reist dan af naar Polen voor het volgende toernooi: De Plock Orlen Open Polen (3-7 juni 2019). Dat is een toernooi uit de ITF 2 series. Dat biedt wellicht meer kansen op de broodnodige rankingpunten die er toe bijdragen dat de Paralympics Tokyo weer een stap dichterbij komen. Daarna is het relaxtijd en neemt Donna 10 dagen vakantie voordat ze de draad weer oppakt.