· 

Dustin Eier neemt deel aan de Polish Open .

29-5-2019.

Tafeltennisser Dustin Eier (48e op de ITTF Wereldranglijst) neemt van 30 mei tot en met 1 juni 2019 deel aan de ITTF Fa20 Para Polish Open in Wladyslawowo aan de Oostzee in het noordoosten van Polen.

 

Dustin speelt in het enkelspel in de SM7 klasse. De groep bestaat uit 16 deelnemers die verdeeld zijn over vier poules. Dustin ontmoet in poule B de Tsjech Daniel Horut (WR 16), de Zweed Nicklas Thomas Westerberg (WR 23) en de Pool Michal Deigsler (WR 30). Tegenstanders die Dustin al eerder in het internationale circuit ontmoet heeft. Het is voor Dustin een zware loting.

Dustin: "Het zijn tegenstanders waar ik al eens tegen gespeeld heb. Ik kom ze regelmatig tegen tijdens internationale toernooien en heb het altijd moeilijk. Maar, ik ga er voor vechten. Ik heb niets te verliezen. Ik heb er zin in. Ik laat de Nederlandse Kampioenschappen Paratafeltennis in Rotterdam niet voor niets lopen (red: dit weekend)!" Dustin vervolgt: "Ik ben niet kansloos, heb zeker winstkansen. Geen enkel internationaal toernooi is in een pre-Olympisch jaar makkelijk. Jullie kunnen op mij rekenen!"

In het teamtoernooi speelt Dustin samen met de Kroaat Pavao Jozic. Dat is een sterke speler. Pavao staat 19e op de WereldRanglijst. Wellicht leidt dit tot iets moois. Het teamtoernooi begint vrijdagavond.


30-05-2019.

Dustin heeft vanochtend zijn eerste poulewedstrijd verloren van de Zweed Nicklas Thomas Westerberg. De gamestanden: 0-3. Dustin: "In één game had ik winstkansen. Ik heb veel leermomenten gehad, waar ik mee vooruit kan. Op naar de volgende tegenstander!" 

 

Dustin Eier heeft zojuist ook zijn tweede poulewedstrijd verloren. Tegen thuisspeler Michal Deigsler kwam Dustin er niet aan te pas. Hij verloor kansloos met 0-3. Dustin: "Ik was in tegenstelling tot de eerste wedstrijd vanochtend, dit keer niet goed. Ik speelde vooral tegen mezelf!". Later vanmiddag volgt nog de laatste poulewedstrijd tegen de Tsjech Daniel Horut. Kom op Dustin!!!

 

Dustin heeft deze namiddag ook de derde poulewedstrijd met 0-3 verloren. Anders dan de gamestanden doen vermoeden, waren er zeker winstkansen tegen de Tsjech Daniel Horut. Dustin: "Ik kwam slecht uit de startblokken, speelde te afwachtend, twijfelde teveel. Na anderhalve game kwam ik op stoom. Ik moest de tweede game toch naar Daniel laten gaan. De derde game ging gelijk op, maar ik kwam op het laatst net tekort." 

 

Door de drie nederlagen is Dustin uitgeschakeld voor de kwartfinale in het enkelspel. Hem rest morgen het teamtoernooi waarin Dustin gekoppeld is aan de sterke Kroaat Jozic. Dit geeft de Hellevoeter / Papendaller / "Briellenaar" moed... :-). Meer succes in het teamtoernooi Dustin! 


31-05-2019.

Om 16.30 uur begint voor Dustin Eier met partner Pavao Jozic (Kroatië) het teamtoernooi met een wedstrijd tegen de nummers 1 van de plaatsingslijst: de Belgisch/Tsjechische combinatie Ben Ashok Despineux (WR /Daniel Horut.

Vanavond volgt dan om 20.30 uur de confrontatie met een Slowaakse combinatie Thomas Valach (WR 45)/Miroslav Jambor (WR 21).

Het belooft dus een pittige dag te worden voor het Nederlands/Kroatische duo.

 

Update 1: 18.00 uur.

Het teamtoernooi gaat om het Best of Three principe. Eerst wordt het dubbelspel gespeeld, vervolgens spelen de spelers elk één enkelspel. Echter, indien na twee wedstrijden 2 winstpunten zijn behaald, vervalt de laatste enkelwedstrijd.

In het dubbel speelden Dustin Eier en Pavao Jozic goed. Het werd tegen Ben Despineux en Daniel Horut een gelijkopgaande wedstrijd die dicht bij elkaar lag. Jammer genoeg was de finishing touch telkens voor de Belgisch/Tsjechische combinatie. Met de gamestand 0-3 kwam team Dustin op een 0-1 achterstand.

In onderling overleg was door Dustin en Pavao besloten dat Dustin als eerste het enkelspel zou spelen. Tegenstander was de Belg Ben Despineux. Een bekende voor Dustin. Het zou zonder twijfel lastig worden. Daar is het verschil op de WereldRanglijst te groot voor. Dustin ging dan ook kansloos ten onder en kon zichzelf en de toeschouwers niet verrassen. Met 0-3 bleek Ben Ashok Despineux een maat te groot en was de nederlaag in de eerste teamwedstrijd een feit.

 

Update 2: 22.00 uur.

Dustin Eier en Pavao Jozic hebben vanavond ook hun tweede teamwedstrijd verloren. Tegen de Slowaakse combinatie Thomas Valach (WR 45)/Miroslav Jambor (WR 21) werd het opnieuw 0-2. Het was Dustins beste moment van het toernooi. Het dubbel ging opnieuw goed. Echter ook deze keer resulteerde dit niet in winst. Na 1-3 moesten Dustin en Pavao hun tegenstanders Thomas en Miroslav feliciteren. Er waren opnieuw winstkansen voor het dubbel, maar het mocht helaas niet zo zijn. !

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Pavao daarna tegen de sterke Miroslav zou spelen. Aangezien Pavao zich niet fit voelde, werd Dustin gevraagd het stokje over te nemen. Dat deed hij uiteraard en Dustin speelde een goede wedstrijd tegen de nummer 21 van de wereldranglijst. Het klassenverschil was deze wedstrijd niet groot. Maar de gamestanden waren wel sprekend en "frustrerend": 0-3.

Dustin: "Ik sluit met een goed gevoel het toernooi af. Helaas moest ik constateren dat de tegenstanders te sterk waren en ik niet voor een verrassing kon zorgen. Soms kwam ik dichtbij. Zonder overwinning ga ik zondagnacht naar huis, maar ik heb wel weer veel internationale ervaring opgedaan. Nu nog twee weken mij volledig richten op mijn studie. Ik heb voor de zomervakantie nog twee examens te doen. En daarna neem ik even een rustpauze."