· 

Bijrol Kim van T Verlaat tijdens EK Triathlon in Weert

Kim van T Verlaat heeft vrijdag 31 mei 2019 geen hoofdrol kunnen vertolken tijdens het ETU Europese Kampioenschappen Junioren Triathlon in Weert. Kim eindigde na een zwemtijd van 9 minuten 32 seconden, een fietstijd van 27 minuten en 56 seconden en een looptijd van 21 minuten en 7 seconden op de 45e plaats in de eindrangschikking met een totaaltijd van 59 minuten en 17 seconden (inclusief wisseltijd).

 

De titel bij de meisjes junioren ging naar Italië. Beatrice Mallozzi liep de concurrentie op een hoop nadat tijdens het fietsen een groot peloton ontstond. De Nederlandse Barbara de Koning en Luna de Bruin zaten daar ook in. De Koning werd op plek 24 de beste Nederlandse, voor De Bruin, die 35e werd. Kim van ’t Verlaat (45), Silke de Wolde (47) en Romy Spoelder (48) zaten in een achtervolgend peloton en begonnen op achterstand aan het looponderdeel.

 

Uiteindelijk won dus Beatrice Mallozzi. Met haar gingen de Zwitserse Nora Gmur (zilver) en de Oostenrijkse Magdalena Fruh (brons) op het podium.