· 

Nacompetitie voetbal Mannen en Vrouwen

De nacompetitie staat op het programma. Welke clubs doen er mee uit onze regio?

 

Hoofdklasse/1e klasse:
vv Spijkenisse neemt deel aan de nacompetitie maar is deze week vrij. Zij spelen volgende week tegen de winnaar van het duel tussen Winsum – Noordschuts

 

1e klasse B/2e klasse C en D
vv Nieuwenhoorn speelt vandaag thuis tegen de nummer 7 uit de 2e klasse C VELO uit Wateringen (36 pnt). VELO won ongeslagen de eerste periode titel. Nieuwenhoorn werd 2e in 2D (54 pnt) en pakte de 2e periode titel.

 

2e klasse D/3e klasse C en D
vv Zuidland speelt vandaag thuis tegen DVO'32 uit Vlaardingen. Zuidland eindigde op de laatste speeldag op de 12e plek met 24 punten. Daarom zijn ze nu genoodzaakt te strijden voor hun plek in de 2e klasse. DVO '32 eindigde als 3e in de 3e klasse C en had een puntentotaal van 43. Zij kregen de periode titel van Charlois dat in deze klasse kampioen werd.


vv Rozenburg, de nummer 3 in de 3e klasse D met 52 punten gaat met haar 2e periode titel, die ze kregen omdat Binnenmaas de eerste al kreeg, naar Schiedam om daar de nummer 13 uit de 2e klasse D (20 punten) te treffen: Kethel Spaland.

 

3e klasse D/4e klasse G en H
SC Botlek ontvangt (als de nummer 12 van 3D met 22 pnt) buurman SCO’63, dat in de 4e klasse G als 3e eindigde met 50 punten. SCO '63 speelt voor promotie en Botlek tegen degradatie. Wie zal volgend jaar in de 3e klasse spelen? Of spelen beide ploegen in de 4e klasse? Vandaag valt er al 1 af. 

 

Vv Rockanje (nummer 5 uit 4H met 44 punten) gaat naar Zwijndrecht en treft daar de nummer 2 uit 4G (52 punten): ZBC '97. ZBC '97 zag op de laatste speeldag BZC/Zuiderpark in punten gelijk komen en met een beter doelsaldo het kampioenschap pakken. Voor ZBC '97 rest nu de nacompetitie. Rockanje had een moeizaam seizoen maar heeft een goede laatste periodereeks gespeeld en daardoor de 3e periodetitel binnen gesleept.

 

Dames:
DTS '35 VR2, de nummer 2 met 38 punten uit de 2e klasse A, ontvangt de nummer 4 (35 punten) uit 2B: Zuidland VR1. Voor Zuidland toch nog een troostprijsje. Al was het spel niet best, maar met ST Sparta/JVOZ en Sportclub Monster met beide 60 punten is dit toch nog strohalm om alsnog te promoveren naar de 1e klasse. Vandaag in Ede Gelderland staan beide ploegen tegenover elkaar.

 

 

In de 4e klasse E spelen Heinenoord VR2 (nummer 5 met 25 punten) en de nummer 4 (28 punten) Rockanje VR1 tegen elkaar. Wie pakt de 4e plek in deze klasse? Is dat Rockanje of Heinenoord? Beide teams speelden op 13 oktober ook tegen elkaar. Toen werd het 2-1 in Rockanje. Wat wordt het vandaag? Ze beginnen om 12:00 uur op het Sportpark Tienvoet in Heinenoord.