· 

Zuidland VR1 redt het niet in Ede

... maar de huid is duur verkocht aan DTS Ede Vr2 dat in de 60e minuut de ban wist te breken tegen een hard werkend Zuidland VR1.

 

Zeven afwezigen moest Bas Nieuwenhuizen in zijn laatste wedstrijd als coach van het team noteren. Dian van Sintmaartensdijk van MO17 onder de lat (haar debuut) en verder Tesse en Gwyneth van Vr2 in de basis en in de 2e helft kwamen daar Selene en Natascha nog bij.

Op het sportcomplex waar het opvallend rustig was en er zelfs meer supporters van Zuidland waren dan van DTS. De saamhorigheid lijkt nog wel een puntje bij de vrouwen landskampioen amateurs...

 

DTS had in de beginfase duidelijk het betere van het spel. Zuidland kwam een paar keer aardig weg, zeker toen een knal van dichtbij de lat boven Dian teisterde. Het duurde tot de 20e minuut voordat Zuidland, onder toeziend oog van de nieuwe hoofdtrainer Michel Visser, wat meer uit de schulp kroop en op de helft van DTS ging voetballen. Wat hoekschoppen en met name een vrije trap van Ryanne Mol hard op de lat, zorgde voor gevaar, maar helaas niet meer dan dat. Met een 0-0 ruststand konden we aardig leven. Wie weet wat de hitte doet met beide partijen.

 

Na de rust werd er niet heel goed gevoetbald aan beiden kanten en werd het even rustig voor beide doelen. Een omzetting bij DTS zorgde echter voor de ommekeer. Er kwam meer snelheid voorin waar Zuidland het moeilijk mee had. Binnen no time lag de bal in het netje. Uit een lastige hoek kreeg Dian haar hand nog wel tegen de bal, maar onvoldoende om deze 1-0 te voorkomen. Zuidland kreeg wel wat halve mogelijkheden via Selene en Ryanne, maar niet meer dan dat. Kort voor tijd werd het 2-0 voor DTS, waarmee de wedstrijd gespeeld was en zij naar de finale voor promotie naar de 1e klasse gaan.

Objectief hebben beide teams zoals ze er vandaag stonden nog niet veel te zoeken, maar we wensen hen veel succes! Voor Aafkje in elk geval voorlopig haar laatste wedstrijd. Ze gaat studeren in Engeland. 

Voor Zuidland VR1 rest nog een gezellige afsluiting van het seizoen. Nog 2x trainen en dan gaan de schoenen even in het vet.