· 

Daan Hoole 11e in Parijs Roubaix onder 23.

Zuidlander Daan Hoole heeft zondag uitstekend gepresteerd in de klassieker Parijs-Roubaix voor Elite/Beloften onder 23 jaar. Met zijn team SEG Racing Academy trok Daan naar Frankrijk om daar een uitstekende wedstrijd te rijden.

 

Parijs-Roubaix is altijd een hoofddoel op de kalender van SEG Racing Academy. Het team reed een goede koers en zoals Parijs-Roubaix betaamd niet zonder pech. Daan Hoole reed uitstekend mee in de kop van de wedstrijd (20 renners) en kreeg even later ploegmaat Jordi Meeuws mee in de kop. Daan had nog goede herinneringen aan Parijs-Roubaix als runnerup in de Junioreneditie van 2017.  Toen de kopgroep brak kwam Daan in de vier renners sterke eerste achtervolgingsgroep terecht. Echter, pech volgde. Daan moest van fiets wisselen met nog vier kasseistroken te gaan. Daan vocht door en wist door zijn vechtlust er nog een keurige elfde plaats aan de finish te realiseren. Ploeggenoot Jordi Meeus werd 17e.

Overigens: het inmiddels bekende Engelse wielertalent Thomas Pidcock won solo de race voor de Zwitser Johan Jacobs en de Belg Jens Reynders.