· 

Het laatste uitgebreide HV Spijkenisse (HVS)verslag van een warm competitieweekend.

Het zit erop! Voor mij het schrijven van de weekendverslagen, maar voor vele het hockeyseizoen, voor sommige de gehele hockey carrière door dat ze gaan stoppen omdat ze een andere sport willen gaan doen of omdat ze geen tijd meer hebben door werk en/of studie. Andere willen graag eens bij een andere vereniging gaan hockeyen al dan niet door een verhuizing gedreven. Maar voor iedereen die bij HVS gaat stoppen hopen we dat jullie een leuke (hockey)tijd hebben meegemaakt. Vast zijn daar minder leuke dingen bij geweest, maar we hopen dat je later toch vooral terugkijkt op de leuke dingen van de afgelopen tijd.

 

Voor de Jongste Jeugd zit het er nog niet helemaal op. Zij speelden zaterdag allemaal nog een competitiewedstrijd en sluiten het seizoen traditioneel af zaterdag 15 juni met de Jongste Jeugddag.


JF1 wisten thuis tegen Feijenoord 2x te scoren, helaas deed Feijenoord dat een flink aantal keer meer. Op dat moment in Rotterdam wist de meiden van MF1 met 2-4 van Victoria te winnen. Ook de meiden van MF2 wisten te winnen. Zij deden dat thuis met 6-1 van Pollux.

 

Meiden van de ME4 verloren nipt bij HC Rotterdam met 2-1 en dan was ook een paar kilometer dichterbij het geval waar de ME5 met 2-1 verloor van Victoria. Van de ME6 hebben we helaas geen gegevens ontvangen. De ME7 wist Voorne thuis met 6-4 te verslaan. De jongens JE1 mochten naar Zwijndrecht voor de wedstrijd tegen Derby. Ondanks dat ze 3x doel troffen ging de wedstrijd verloren.

 

De M8E1 trad thuis aan tegen HGC en won overtuigend met 4-1. Dat lukt de M8E2 niet in de wedstrijd bij HC Rotterdam. Deze ging met 8-2 verloren.

 

Rond 10:30u was de temperatuur op het sportpark al aardig gestegen op het moment dat MD1 mocht aantreden tegen de meiden uit Voorne. Eerder dit seizoen werden de punten verdeeld na de 2-2 in Hellevoetsluis. De ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd. In een leuke wedstrijd speelden onze meiden goed hockey en kwamen dan ook verdiend op een 2-0 voorsprong. Voorne gaf niet op en bleef mee hockeyen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat zij terug wisten te komen tot de eerdere eindstand 2-2. Beide teams gingen voor de winst en het spel ging, ondanks de hitte, op en neer. Spijkenisse wist vlak voor tijd de 3-2 op het bord te zetten en ondanks het slotoffensief van Voorne werd dat ook de eindstand. Ondanks de overwinning op Voorne, wordt Voorne achter de kampioen Forescate tweede en eindigen onze meiden knap op de derde plaats in de 1e klasse G.

 

De MD2 mochten ook aantreden tegen Voorne maar dan vroeger in de ochtend in Hellevoetsluis. Onze meiden wisten wel te scoren, maar Voorne deed dat iets vaker. Met een 3-1 nederlaag gingen de meiden naar huis, maar lieten wel Barendrecht achter hen op de ranglijst.

 

3-1 was ook de stand na afloop bij de MD3. Doordat onze meiden thuis speelden ging de overwinning dus naar Spijkenisse en mocht Tempo’34 zonder punten naar huis. Hiermee worden de meiden met 1 punt achterstand vierde in de poule.

 

Voor de MD4 stond er niets meer op het spel. Zij mochten thuis aantreden tegen Delfshaven. In een leuke wedstrijd die op en neer ging wist uiteindelijk Delfshaven nipt te winnen met 3-2.


De MC1 was al uitgespeeld, maar in de poule stonden nog twee wedstrijden op het programma. HGC wist thuis niet te winnen van HDM waardoor zij niet de derde plaats overnamen van onze meiden. Spijkenisse werd hierdoor knap derde in de 1e klasse D. Wel op gepaste afstand van de Rotterdam die door de uitwedstrijd bij Hoeksche Waard met 1-2 te winnen op de laatste dag Hoeksche Waard wist te passeren en hiermee Kampioen werd.

 

In de 3e klasse E werd Pollux zonder puntverlies kampioen. Onze meiden van de MC2 wonnen uit bij HC Schiedam met 0-1. Forcial maakte geen fout en won met 6-0 van Voorne en eindigt met evenveel punten als onze MC2 op de tweede plaats door een beter doelsaldo.

Door een 3-2 overwinning van Leonidas in de uitwedstrijd tegen Tempo’34 kaapte zij op doelsaldo het kampioenschap weg bij Tempo’34. Onze meiden van de MC4 wisten ook de laatste wedstrijd te winnen. Met 5-3 versloegen zij Pollux. Hiermee sluiten de meiden goed af met 1 gelijkspel en 2 overwinningen op het eind. Voor hen had de competitie dus wel wat langer mogen duren. Afhankelijk van de uitslag van Schiedam worden ze derde of vierde in poule.

 

Voor Dames 5 stond de titel nog op het spel. Dan moest er in de uitwedstrijd tegen de koploper Victoria wel gewonnen wonnen. Vorige week won Victoria nog nipt in de slotfase van Dames 4, maar zondag tegen Dames 5 waren zij niet opgewassen. Dames 5 haalt hiermee de titel binnen door het prima doelsaldo. In dezelfde poule wist Dames 4 niet te winnen bij Scoop Delft. Met een 1-0 nederlaag in de hitte kwamen zij terug naar Spijkenisse.

 

Voor Dames 3 stond er niets meer op het spel. Ze eindigen op de 8e plaats. Daar kon de wedstrijd tegen de kampioen Victoria niets meer aan veranderen. In een potje zondagavond hockey werd het 12-0 voor Victoria. De 8e plaatst is dan ook uiteindelijke de eindstand van dames 2. Zij verloren in Leiden met 6-3 en zagen Leonidas hierdoor nog voorbijkomen.

 

Heren 3 wisten eerder dit seizoen Schiedam nog met 1-0 te verslaan. In de uitwedstrijd wisten onze mannen wederom 1x te scoren. Scheidam wist echter 5x het doel te vinden. Heren 2 was afgelopen dinsdag al kampioen geworden door de inhaalwedstrijd tegen Catwijck met 9-1 te winnen. Tijdens de laatste wedstrijd in de hitte vonden de mannen het wel best en gingen ze niet meer tot het uiterste om de overwinning alsnog binnen te halen. Het doelpunt van Spijkenisse werd gescoord door jeugdspeler en invaller Koen Companus.

 

De Heren Veteranen kwamen over het hele seizoen, ondanks de 75 doelpunten, 3 doelpunten te kort om op de tweede plaats te eindigen. Zondag werd er 5-1 gewonnen. Ze eindigen daarmee op de 3e plaats en missen net promotie naar de 1e klasse.

 

De Dames Veterinnen mochten om 10:30u aantreden op veld 2 tegen Cartouche. In een rustig verlopen sportieve wedstrijden ging het zoals dat heet gezapig aan toe. Ondanks dat het onze dames met 1-0 voor kwamen was de wedstrijd nog zeker niet beslist. Een fluitsignaal op veld 1 moest eraan te pas komen om Cartouche stil te laten vallen en de beslissende 2-0 op het denkbeeldige bord te krijgen. Hiermee eindigen de Veterinnen mooi in de middenmoot op plaats 7.

 

Voor HVS Dames 1 en tegenstander Hoeksche Waard stond er zondag niets meer op het spel. En dat kwam goed uit, want met de hitte op het veld was het lastig om goed en snel hockey te spelen. Onze dames kwamen verdiend op een 2-0 voorsprong (Jillian en Megan). Hoeksche Waard probeerden nog wel aan te zetten maar verder dan een 2-1 kwamen ze niet. Uiteindelijk wist Jillian de 3-1 hoog in het doel te slaan en was de hoop van Hoeksche Waard op een goed resultaat verdwenen. Vijf minuten voor tijd was het tijd voor twee publiekswissels. Daphne en Vivian namen met een bos bloemen afscheid van Dames 1 en van HV Spijkenisse. Beide dames hebben acht seizoenen HVS Dames 1 gediend. Als jonge speelsters kwamen zij vanuit de MA1 in 2011 bij Dames 1. Hoogte- en dieptepunten meegemaakt zoals bijna gedegradeerd in 2014 tot bijna gepromoveerd in 2017 maar al die jaren een vaste waarde voor HVS. Nu nemen nieuwe jonge speelsters deze plek over en heeft het team afscheid genomen van deze speelsters.

 

Heren 1 nam afscheid van zijn aanvoerder. Mitchel Veloo stapt een jaartje uit het hockey na 7 seizoenen Heren 1. Tijdens zijn eerste seizoen in Heren 1 degradeerde het team uit de 2e klasse en vorige jaar was daar voor Mitchel de deceptie door de degradatie naar de 4e klasse. Ondanks deze dieptepunten is er ook veel plezier geweest en sluit hij met dit team mooi af op de derde plaats. Hierdoor grijpen de heren net naast de promotieplek terug naar de 3e klasse. De laatste wedstrijd van het seizoen werd nog wel gewonnen. Het afscheid werd nog mooie met het beslissende doelpunt van Mitchel. Zijn hockeydrive, inzet, aansturing op het veld zal nu door een nieuwe generatie moeten worden overgenomen.

Het seizoen werd afgesloten met een heerlijke BBQ en lekkere muziek van de band Letsdens. Na de stortbui om 20:00 verplaatste het feest zich naar binnen waar het nog een tijdje gezellig bleef.

 

Volgende week vertegenwoordigen een aantal leden HVS nog bij de Districtkampioenschappen Shoot-Out en Scoop. De week erna de Jongste Jeugddag en daarvoor de Vrijwilligers- en Sponsoravond. Een aantal teams trainen nog door en spelen her en der nog een toernooitje. De selectietrainingen zijn reeds gestart en als allerlaatste wordt er op woensdagmiddag 26 juni gestreden door de basisscholen tijdens het schoolhockeytoernooi (waarvoor nog scheidsrechters nodig zijn!).


Hiermee komt dan ook een einde aan de weekendverslagen en wordt de zomerstand geactiveerd. Houdt er rekening mee dat ook onze vrijwilligers straks van een welverdiende vakantie gaan genieten en mailtjes niet beantwoord zullen worden. Tot volgend seizoen op twee mooie nieuwe hockeyvelden!