· 

Donna Jansen op ITF 2 toernooi in Polen

Donna Jansen nam van 3 tot 7 juni deel aan de de XXV Plock Orlen Polish Open. Het is een ITF 2 outdoortoernooi op de ondergrond gravel. Opnieuw een mooie confrontatie met sterkere tegenstanders.

7 juni 2019.

We ontvingen na afloop van de Dubbelwinst in Polen een persoonlijke reactie van Donna:

“What a week...

Na twee weken Frankrijk met geen goede resultaten (ITF 2 Open de Vendee: 1e ronde verlies en

ITF 1 Open d’Amiens: 1e ronde verlies) was het deze week tijd voor de Plock Orlen Polish Open ITF 2.

Ik was zelf niet geplaatst en speelde in de kwartfinales tegen de als 4e geplaatste Emmanuelle Morch. Het was geen goede wedstrijd, maar ik won deze uiteindelijk wel met 7-6 (1), 4-6 en 6-1.

In de halve finale (die ik nog niet eerder bereikte in een ITF 2) speelde ik tegen landgenoot Michaela Spaanstra (#12). Gelukkig ging het iets beter dan de dag ervoor, maar ik haalde nog bij lange na niet het niveau dat ik heb. Ik verloor deze wedstrijd na opnieuw een strijd van 3,5 uur met 7-5, 2-6 en 5-7.

In de dubbelfinale nam ik het met Florencia Moreno op tegen Spaanstra/Morch en deze wedstrijd ging ook weer wat beter dan de dag ervoor en uiteindelijk wonnen we deze finale met 6-3 6-3!!!! 

Ontzettend blij met de afgelopen week, zoveel om te verbeteren in de wedstrijden, maar zo goed om te zien hoe ik er mentaal, fysiek en technisch voorsta! Nu tijd voor een welverdiende vakantie en dan ben ik 25 juni weer terug met een ITF 2 toernooi in Barcelona." 


6 juni 2019

Donna heeft vanmiddag de Finale van het dubbeltoernooi tijdens het ITF2 Para Polish Open gewonnen. Ze versloeg met haar Argentijnse partner Maria Florencia Moreno het als 1e geplaatste duo Emmanuelle Morch (Fra)/Michaela Spaanstra (Ned) met 6-3, 6-3. 

Donna speelde de hele week al goed in Polen. Ook in het enkelspel kon ze bijna verrassen. Het was helaas: bijna. 

Volgens haar trainer een goede wedstrijd van Donna. Ze behield de hele wedstrijd de goede focus waardoor de winst dik verdiend naar Maria en Donna ging. 

We hopen later nog een persoonlijke reactie van Donna te ontvangen.

 

Maria Florencia Moreno en Donna Jansen (foto 1)

Michaela Spaanstra (op de rug gezien) en Emmanuella Morch (foto 2)


5 juni 2019

In een adembenemende wedstrijd heeft Donna Jansen vanmiddag verloren van de WR 12 speelster en landgenote Michaela Spaanstra (foto). Speelde Donna gisteren al een wedstrijd van meer dan twee uur, vanmiddag braken Donna en Michaela dat record ruimschoots. Meer dan drie uur hadden beide dames nodig om tot een beslissing te komen. 

 

Donna pakte knap en met goed spel de eerste set met 7-5. De tweede set ging met 6-2 naar Michaela. De tweede set was ook gisteren in de kwartfinale minder. In de beslissende derde set gingen beide dames tot het uiterste. Na een enerverend gevecht trok Michaela aan het langste eind en won met 7-5.  

Nadat de adrenaline uit haar lijf was verdwenen kwam Donna met een eerste reactie. Donna: Donna’s reactie na afloop: “Na aanvankelijk erg teleurgesteld te zijn, overheerst nu toch wel het goede gevoel. Ik kom dichter en dichter bij de top. Ik vind het jammer dat ik wisselend speelde. Ik ben nog niet stabiel genoeg. Goede momenten werden met mindere afgewisseld. Maar gelukkig is trainer/coach Stefan bij me om de wedstrijd van gisteren en vandaag te evalueren en een plan van aanpak op te stellen. Eén ding is zeker, ik zal meer automatismen moeten trainen.”

 

En toen was het wachten op de Halve Finale Dubbelwedstrijd. Donna speelt daarin samen met de Argentijnse Moreno. Zij zijn als 2e geplaatst en spelen samen direct in de Halve Finale tegen Yumiko Inoue (Jap) /Lucyna Mietrkiewicz (Pol). Maar omdat één van de tegenstandsters zich op het laatste moment geblesseerd terug trok, konden Donna en Maria Florencia met een walk over naar het hotel. Morgen spelen de dames dus direct de finale van het dubbel. Vermoedelijk tegen de als eerste geplaatsten Emmanuella Morch/Michaela Spaanstra. En nu maar hopen dat er nog eten in het hotel te krijgen was... :-) :-) :-)


Dinsdag 4 juni 2019.

 

Enkelspel:

Donna Jansen is vandaag begonnen aan de XXV Plock Orlen Polish Open. Op dit ITF2 toernooi was Donna (WorldRanking 33) na een bye in de eerste ronde direct geplaatst voor de kwartfinale. Daarin kwam ze vandaag uit tegen de Française Emmanuelle Morch (foto/WorldRanking 28). Tegen deze als 4e geplaatste speelster speelde Donna een marathonwedstrijd van maar liefst 170 (!!!) minuten (2 uur en 10 minuten).

 

In het midden van de tweede set leek niets erop dat het zo’n marathonpartij zou worden. Donna had de eerste set met 7-6 gewonnen (1) en stond met 3-2 voor toen ze moest serveren. Maar op dat moment brak er iets in Donna’s spel. De Française ging game voor game op Donna jagen. Ze won vier games op rij en won de tweede set met 6-3. Dat de derde set met 6-1 naar Donna ging zegt niets over de strijd die beide dames in die set leverden. Ze deden maar liefst 42 minuten over de zeven games. Daarvan was de zesde game de langste met zes keer deuce, vier keer voordeel voor de Française Morch. Tenslotte wist Donna na drie dubbele fouten van de vermoeide Emmanuelle Morch de laatste game en set te winnen en ontving ze uiterst sportieve felicitaties van haar Franse tegenstandster. Ruim twee uur voor een wedstrijd. Uniek. In Polen werd al gesproken over “ladies returning from hell.” Saillant detail: de andere drie kwartfinales samen namen in totaal maar 162 minuten in beslag.

 

Kwartfinale:

Lucy Shuker (GBR 1 / WR 9) – Claudia Taboada (Mex)  6-0, 6-1

Maria Florencia Moreno (Arg 3 / WR 15) – Lucina Mietrkievicz (Pol) 6-0, 6-0

Donna Jansen (Ned / WR 33) – Emmanuella Morch (Fra 4 / WR 28) 7-6, 3-6, 6-1.

Yumiko Inoue (Jap) – Michaela Spaanstra (Ned 2 / WR 12) 0-6, 3-6     

 

Halve Finale (woensdag):

Lucy Shuker (GBR) – Maria Florencia Moreno (Arg).

Donna Jansen (Ned) – Michaela Spaanstra (Ned).

Gaat Donna opnieuw verrassen?

Dubbelspel (woensdag): 

In het dubbelspel is Donna gekoppeld aan de Argentijnse Moreno (foto). Zij zijn als 2e geplaatst en spelen samen direct in de Halve Finale tegen Yumiko Inoue (Jap) /Lucyna Mietrkiewicz (Pol). De andere Halve Finale gaat tussen de als 1e geplaatsten Emmanuella Morch (Fra) / Michaella Spaanstra (Ned).

 

Heel veel uitdagingen liggen voor Donna in het verschiet. Gaat ze na vandaag nóg meer verrassen en zit het haar weer eens mee?