· 

vv Spijkenisse 1 wil droom van Noordscheschut beëindigen.

In het scrabble-spel zou het maken van het woord van de tegenstander in de eerste ronde van de nacompetitie voor een plaats in de hoofdklasse A, een absolute garantie voor de uiteindelijke overwinning zijn. In het voetbal wordt daarvoor geen enkele garantie afgegeven en is de einduitslag eigenlijk niet te voorspellen.

 

Noordscheschut kwam in de reguliere 1e klassecompetitie pas laat op dreef en veroverde via een derde plek bij de eindafrekening door de derde periodetitel, alsnog op de valreep een plek in de nacompetitie. In de eerste ronde won Noordscheschut door het beter nemen van de strafschoppen met 3-4 van Winsum, terwijl de ploeg van trainer Marc van Heel in de reguliere competitie op eigen veld nog met 1-2 onderuit ging tegen de Groningers. 

 

Noordscheschut werd in 1945 opgericht. Het dorp dat amper 2000 inwoners telt begon als kern door een verenigingsactie van de familie Ronder. Het vond zijn oorsprong rond de sluizen of anders gezegd schutten die er waren in de Hoogeveense Vaart tot Meppel. Pas na het uitbreidingsplan in 1933 ontstonden er gesloten dorpskernen. De bekendste inwoner is zonder meer de volkszanger Jannes Wolter die onder zijn artiestennaam Jannes succes oogst met zijn levensliederen. 'De koning van de piraten' heeft maar weinig minuutjes nodig om de meezingers massaal op zijn hand te krijgen en is vooral geliefd bij schaatsliefhebbers. 

 

De 'Schutters' maken op het gras indruk door hun enorme inzet die gebaseerd is op fitheid en felheid. 'Opgeven' komt in hun woordenboek dan ook niet voor. Spijkenisse is dus gewaarschuwd. De mannen van Wubben zullen alles uit de kast moeten halen om de gasten onder de duim te krijgen en vanaf het eerste fluitsignaal alert moeten zijn. Een onbekende tegenstander en voor u alle reden om er bij te zijn op het sportpark Jaap Riedijk. Dus: tot zaterdag! En...... vergeet niet het sjaaltje van Spijkenisse om te doen. Heeft U dat nog niet? Te koop voor een tientje in de kantine en u voelt zich ineens een ander mens.