· 

FC VLOTBRUG 40 JAAR, MAAR IN DE BLOEI VAN HAAR LEVEN!

Op de vraag of ik een column mocht schrijven over het 40-jarig jubileum voor in de jubileumgids, werd aanvankelijk zeer enthousiast gereageerd. De jubileumcommissie besloot toch om hiervan af te zien. Dikke terecht natuurlijk, mijn columns (met uitzondering over nou net die ene bij FC Vlotbrug, twee jaar geleden) worden niet echt goed gelezen. De gids is natuurlijk voor FC Vlotbrug en nergens anders voor! Toch valt er genoeg te vertellen over de Zwart-Gelen. Aan de vooravond van het grote feest kon ik het niet laten in de pen te klimmen. 

 

Ga er maar aan staan, decennia lang onder de rook van Farm Frites spelen, je zou er trek van krijgen. Slimme tactiek om de tegenstander af te leiden. De al jaren enthousiaste vrijwilligers ( met het noemen van één naam, Helga ten Noever, doe ik de rest geen eer aan en dit verdienen ze wel) bakken kilo's patat en de snacks zijn ook niet aan te slepen. Op het moment dat FC Vlotbrug werd opgericht door o.a. eerste voorzitter Aad Kwawegen en Ed Vuijk, at ik op zaterdag, nadat ik minimaal drie voetbalwedstrijden had gespeeld, kilo's vers gemaakte patat bij mijn moeder. Dit is nu nog steeds goed te zien. De oprichting in 1979 was aan de Boerseweg, waarna in het seizoen 1981/82 de verhuizing naar het huidige terrein plaats vond. Het leek alsof het 10- jarig bestaan van Farm Frites werd opgefleurd met het vestigen van de FC onder de rook van. Een commercieel sublieme zet van FC Vlotbrug. De geur en smaakbeleving samenvoegen, is wat je het allerbeste kunt doen. Het heeft de club dan ook geen windeieren gelegd. Farm Frites heeft de club omarmd en daar waar nodig ondersteund. ( weet overigens niet of er ook zakken met patat naar de club gaan.)

( Aad van Kwawegen (links) en Ed Vuijk waren mede-oprichter van de FC Vlotbrug)

 

Bijna iedere vrijdag buiten spelen voor de jeugd. Elke zaterdag een vol programma met thuis - en uitwedstrijden waar men u tegen zegt. 100 vrijwilligers die hun hart geven voor de club. Het eerste elftal op schot als nooit tevoren. Het was een begin van het jubileumjaar waar alleen de teruggekeerde voorzitter van had gedroomd. Tot de dag van het opstappen van Hoofdcoach Tom Larssen leek er geen vuiltje aan de lucht. Het zal toch niet? Het van stal halen van "Good Old" Piet van Holst en het aanstellen van Ronald Brons (volgend jaar Hoofd Opleidingen) bleek een Gouden Zet. Het eerste elftal werd met een historisch puntentotaal van 73 uit 26 en 104 gescoorde doelpunten Kampioen en de Bacardikraan kon open. Het Jeugdbeleid werpt zijn vruchten af en de ouders staan zelfs met frisse tegenzin om 08.15 langs de lijn aan het Schelpenpad. De positieve persberichten stromen binnen, het loopt weer op rolletjes. De oud-leden die zaterdag na jaren weer eens op de club komen weten niet wat ze zien. Wat een jaar! 

Je moet er toch niet aan denken (de mannen doen hun naam in het echt geen eer aan ) dat het Dartsteam van Lekker Vlot aanstaande vrijdag ook nog kampioen wordt? De festiviteiten moeten uitgebreid worden en Bidfood ( Voorheen Deli XL) op de hoogte gesteld van een aangepaste bestelling. De kwaliteiten van diverse spelers kennende, vermoedt ik dat het kampioenschap zomaar eens een feit zou kunnen zijn. In de eredivisie wil ik echt jullie Master Caller zijn. De nieuwe overkapping is hier nog ongebruikt, maar met al deze constateringen kan het niet anders dan dat het dit weekend één groot megafeest wordt en dat het maar goed is dat er een Lang Pinksterweekend volgt om de roes uit te kunnen slapen. Op naar de 100 jaar!