· 

Daan Hoole zakt na mislukte ontsnapping weg in klassementen

07-06-2019.

Daan Hoole heeft een goed begin gemaakt aan de Vredeskoers Grand Prix Priessnitz Spa in Tsjechië. Hij reed een uitstekende proloog en eindigde 5 seconden achter winnaar, landgenoot Nils Eekhoff met een gemiddelde van 52,941 als vijfde.

 

De eerste etappe Jesenik-Rymarov (134,2 km) werd vrijdag gewonnen door de Zwitser Stefan Bissegger. Hij won de sprint van een zes renners tellende kopgroep. Tweede werd de Nederlander Marijn van den Berg. Daan eindigde op 1 minuut in het peleton (90e). In het Algemeen Klassement neemt Daan nu de 12e plaats in, 1 minuut 22 achter klassementsleider Bissegger. jongerenklassement staat Daan achter leider Marijn van den Berg als 5e.

 

08-06-2019. 

Zaterdag volgde de bergetappe Krnov-Dlouhé Strané. Ilan van Wilder (België) heeft indruk gemaakt door de zware etappe met aankomst in Dlouhé Strané te winnen. De 19-jarige coureur verwees Clément Champoussin (Frankrijk) en Mauri Vansevenant (België) naar de plaatsen twee en drie. De Zwitser Stefan Bissegger kon op de slotklim niet volgen, maar wist de schade beperkt te houden zodat hij met nog één etappe te rijden de leiderstrui in zijhn bezit houdt. En Daan Hoole? Die gaf samen met de Tsjechische thuisrijder Vojtech Repa de dag kleur door in de ontsnapping te gaan. Ze vonden elkaar vroeg in de etappe en gingen misschien tegen beter weten in op zoek naar de etappezege. De twee reden een maximale voorsprong van twee minuten bij elkaar, maar zagen met nog tachtig kilometer te gaan de Rus Igor Sodorov de aansluiting maken. Het aansluiten van de Rus zorgde niet voor nieuwe energie in de kopgroep, want snel daarna werden zij weer teruggepakt.

Daarna was het wachten op de zware slotklim, waar Marc Hirschi vorig jaar wist te winnen. Eenmaal op de slotklim moest leider Bissegger passen. De Zwitser kon het strenge tempo van de Noren, die voor Andreas Leknessund reden, niet meer volgen: toch zou hij maar vijftien seconden verliezen op de uiteindelijke winnaar. Daardoor behield Bisegger zijn leiderstrui. Daan eindigde door al zijn eerdere inspanningen in de achterhoede en verloor daardoor zijn goede posities in het algemeen- en jongerenklassement. Maar hij had zijn gezicht wel laten zien!!!

09-06-2019. 
Na een goede proloog, en gisteren lang in de kopgroep, eindigde Daan vandaag in de 171 km tellende slotetappe van Jesenik naar Jesenik op ruim 17 minuten van de sterke Deense winnaar Andreas Leknessund op de 79e plaats in een grote achtergebleven groep. In het eindklassement kwam de 86e plaats op het uitslagenformulier.
De Deen Leknessund is toekomstig renner van Sunweb. Hij werd na een indrukwekkende race ook eindwinnaar. Lees hier het verslag van Wielerflits.