· 

VV Zuidland - VV Rozenburg in Finale Nacompetitie

Bij het bekend maken van de indeling van de nacompetitie, zat het er al in dat de finale gespeeld zou kunnen worden door VV Zuidland en VV Rozenburg. De ploegen van scheidend trainer Aad Andriessen en Peter Marcel Nauta moeten het dan wel "gewoon" even doen. VV Zuidland leek in de competitie in 2D al dood en begraven en veroordeeld tot de derde klasse, maar vanaf april kwam de wederopstanding. VV Zuidland - Kethel Spaland 6-4, VV Zuidland - Vitesse Delft 1-1, Alexandria'66 - VV Zuidland 3-5, VV Zuidland - VV Hellevoetsluis 2-0, CWO- VV Zuidland 0-0, VV Zuidland -SSS 5-0, VV Spirit - VV Zuidland 1-1 leverde een vracht aan punten op en zo deed de ploeg wat eigenlijk voor onmogelijk werd gehouden, men plaatste zich voor de nacompetitie. In de eerste wedstrijd liep het uit op strafschoppen. Hier werd DVO'32 uit Vlaardingen verslagen. Op 8 juni was Zuidland te sterk voor VVOR, het werd een afgetekende 1-3 overwinning. In 3D eindigde VV Rozenburg uiteindelijk als derde. Achter kampioen Binnenmaas en Oud Beijerland plaatste de ploeg van Sportpark West zich voor de nacompetitie. Hierin was het in de eerste ronde met 1-5 te sterk voor Tweede Klasser Kethel Spaland en afgelopen zaterdag was men te sterk voor competitiegenoot OSV Oud Beijerland. Dit na 1-1 na verlenging en een serie ongenaakbare strafschoppen. VV Zuidland is gewaarschuwd en de finale op neutraal terrein zal dus geen makkie worden voor de mannen van Groot Nibbeland. De bekendmaking van de locatie is op dinsdag 11 juni en het vermoeden is dat er bussen met supporters van beide verenigingen af zullen reizen. De finale op 15 juni zal gespeeld worden op het terrein van GHVV'13 locatie Heenvliet. (met dank aan Jan Groenendijk)

 

Met dank aan Ruud Vermeer voor de foto van VV Rozenburg.