· 

Tafeltennisvereniging De Sprint op weg naar het 50 jarig bestaan.

Tafeltennisvereniging De Sprint aan de Rik 22b in Brielle is op 1 september 1971 opgericht. De vereniging begon als Euroglas heel bescheiden in de kantine van de voetbalvereniging en in het toenmalige dorpshuis in Vierpolders. Toen er een jeugdafdeling van de grond kwam, werd er ook ruimte gehuurd in een gymzaal in Brielle. Een verre van ideale situatie, zodat in 1983 een eigen accommodatie aan De Rik werd gebouwd. Net als bij andere verenigingen staat het ledenaantal onder druk. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Ze krijgen er een leuke, gezellige vereniging voor terug waar in de afgelopen 48 jaar veel vriendschappen voor het leven zijn gesloten. 

 

Het eerste seniorenteam van ttv De Sprint speelt op het hoogste niveau in de afdelingscompetitie. Er is prioriteit gesteld aan de jeugdafdeling die nog wel groei kan gebruiken. Gelukkig spelen sinds kort in samenwerking met ttv De Repelaer (Spijkenisse) weer jeugdleden competitie. 

De meeste leden komen uit Brielle, Westvoorne, Hellevoetsluis en Nissewaard, maar er zit in het eerste team zelfs een speler uit Hardinxveld-Giessendam.

De vereniging heeft een bloeiende veteranenochtend op dinsdag. Zo'n 30 enthousiaste spelers komen elke dinsdag naar de gezellige accommodatie van De Sprint en beschouwen de kantine die ochtend als hun huiskamer, praten elkaar bij en spelen ook nog eens een balletje achter de wedstrijdtafels. 

De Sprint organiseert naast het tafeltennis ook nog andere activiteiten zoals klaverjassen.

Het als enige vereniging in Brielle en de regio hebben van een eigen accommodatie, levert ook zorg op. De financiën verdienen blijvende aandacht. De nog ontvangen subsidie gaat helemaal op aan de erfpacht. Met het huidige ledenaantal komt de vereniging net rond, maar dan moeten er geen tegenslagen komen zoals de recente inbraken (ondanks beveiliging).

 

Zojuist is de bedrijvencompetitie afgesloten met een finale avond. In de maanden mei en juni spelen bedrijven op vijf avonden met elkaar een competitie. Een jaarlijks terugkerend, gezellig fenomeen waarbij de spelers alles uit zichzelf halen om de felbegeerde beker in de wacht te slepen. Dat dit jaar de beker naar De Sprint/DPD ging, mocht de pret niet drukken. De eerste toezeggingen voor volgend jaar zijn al weer binnen!