· 

Presentatie Jubileumboek vv Hellevoetsluis

Vanavond vond de presentatie plaats van het door Teun Lageweg geschreven jubileumboek "(meer dan) 100 jaar Voetbal op de Hellevoetse Sluis."  

Aan dit in totaal 150 pagina's tellende boek is ongeveer 2 jaar gewerkt. Het boek biedt een schitterend kijkje in de rijke clubhistorie.

 

Voorzitter Edwin Boogaard opende de avond met een bedankwoord richting Teun Lageweg, waarna hij het woord gaf aan erelid Arie van den Ban, die op de hem bekende humoristische wijze memoreerde hoe belangrijk de historie van de club is. Uiteraard kwam daarna Teun Lageweg aan het woord, die de aanwezigen meenam in de totstandkoming van het boek. Het was een hoop werk, maar het allerspannendst was toch wel het feit dat het boek pas hedenavond om kwart voor 6, was aangeleverd... Lageweg gaf aan dat vooral dat hem het gevoel had gegeven dat hij zelf ook ondertussen 100 jaar was geworden.

 

Na de mooie inleiding was het moment van de avond daar. Lageweg reikte het eerste exemplaar van het boek uit aan het Oudst nog in leven zijnde erelid van de vereniging, Wibbo Dijkema ( 92 jaar).

 

Na dit officiële moment was er uiteraard de gelegenheid voor de aanwezigen om de bestelde boeken in ontvangst te nemen of aan te schaffen. Vervolgens waren de aanwezigen natuurlijk bijzonder geïnteresseerd om een kijkje te nemen in het boek. De minstens 60 aanwezigen waren hierdoor nog lange tijd aan het bladeren in het boek, waarna er nog vele anekdotes volgden.

 

Gevraagd naar wat Teun Lageweg in zijn zoektocht naar foto's en verhalen voor het boek de mooiste ontdekking vond, luidde zijn antwoord dat dat toch was dat bleek dat de historie eigenlijk nog verder terug ging, getuige de eerste in Hellevoetsluis gespeelde wedstrijd tussen de leerling-machinemachinisten en DFC van begin 1900, waarvan ook een verslag en een foto van DFC terug te vinden zijn in het boek.

 

Voor leden van vv Hellevoetsluis die het boek nog aan willen schaffen is de prijs 9 euro 95. Niet leden betalen 15 euro voor het fraaie boek.  

Het verschijnen van het boek, waarin uiteraard ook nog het eerdere jubileumfeest meegenomen is, is weer een mooi moment in alle rondom het jubileum gehouden activiteiten.

 

Bijgaande foto's zijn van de hand van Rombout van Reijn.