· 

Finale Nacompetitie

De FINALE van de zaterdag nacompetitie begint vanmiddag. Alle wedstrijden worden gespeeld op neutraal terrein.

 

Hoofdklasse/1e klasse
vv Spijkenisse speelt op het Sportpark De Westmaat van tweede divisionist Spakenburg tegen Go Ahead Kampen. Spijkenisse mocht de eerste ronde overslaan en won vorige week met 3-0 thuis van Noordscheschut. Go Ahead Kampen won in haar eerste ronde thuis met 6-2 van AFC en afgelopen zaterdag met 0-3 bij Bennekom.

 

Go Ahead Kampen zal met Trainer Marco Roelofsen, als profvoetballer ooit actief voor FC Twente, NEC, FC Zwolle en Heerenveen, onbevangen de strijd aangaan, want volgens hem is informatie over de tegenstander onbelangrijk. Wat dit voor Spijkenisse betekent, zullen wij vanmiddag wel zien.

Voor Volendammer Kees Tol is het een halve thuiswedstrijd met 5 jaar ervaring op het veld van Spakenburg. Daar waar hij zijn grootse successen vierde, neemt hij afscheid van Spijkenisse.

Spijkenisse zal met een hoop fans afreizen naar Spakenburg en zal er alles aan doen om hun plek in de Hoofdklasse te behouden. Go Ahead Kampen wil zelf graag promoveren naar de Hoofdklasse.

De wedstrijd begint om 14:30 en staat onder leiding van de heer M. Oosting.

 

Ruststand 0-0, eindstand 1-1, nu verlenging. 

 

2e klasse D/3e klasse C en D.
DE DERBY tussen vv Zuidland en vv Rozenburg wordt gespeeld bij GHVV '13 (locatie Heenvliet). Daar waar Zuidland via strafschoppen tegen DVO '32 en 1-3 winst op VVOR de finale heeft bereikt, heeft Rozenburg dat via een 1-5 winst op Kethel Spaland en strafschoppen tegen Oud-Beijerland gedaan. Voor vandaag is er één ding zeker: één ploeg zal volgende jaar Hellevoetsluis en Nieuwenhoorn treffen en 1 ploeg zal in de 3e klasse komen bij, mits de KNVB niet anders besluit, een grote groep Voorne-Putten clubs.

Zuidland wil haar plek in de 2e klasse behouden en Rozenburg wil graag naar de 2e klasse. Welke van deze 2 ploegen zal er vanmiddag aan het langste eind trekken? Om 14:30 uur zal de heer B. Kommer de wedstrijd starten en hopelijk is dat onder het genot van veel fans van beide verenigingen.

 

Ruststand 1-0 VV Zuidland, eindstand 2-2, nu verlenging.

 

3e klasse D/4e klasse G en H
SC Botlek en ZBVH treffen elkaar op het Sportpark De Koorenaar te Goudswaard.

SC Botlek won met 4-1 van buurman SCO '63 en van regiogenoot Rockanje: 2-0. Nu staat alleen ZBVH nog in de weg om in de 3e klasse te blijven.

ZBVH won haar eerste wedstrijd knap tegen WFB, de ploeg die in de competitie alleen van Vlotbrug verloor Het werd 1-2 voor ZBVH en vorige week won het team na verlenging met 1-2 bij DVV '09.

Voor vandaag zal het dus voor SC Botlek een klus worden. Buitens huis in de gemeente Hoeksche Waard op het terrein van Goudswaardse Boys. Kunnen de mannen ook vandaag in 90 minuten afrekenen met haar tegenstanders of heeft ZBVH nog genoeg energie over om het Botlek lastig te maken? De heer O. Moussaoui zal om 14:30 uur de wedstrijd starten. 

 

Eindstand 2-0 SC Botlek. Sc Botlek handhaaft zich in Derde Klasse