· 

NK Jeugdwielrennen in Ameide

Zaterdag 15 juni 2019 werd het NK voor de Jeugd in Ameide gereden. Een rondje van 1.900 meter, door het dorp, over klinkers, asfalt en een stukje Lekdijk.

 

In de ochtend was het nog een natte bedoening. Collin Wittenberg en Finn Wuisman startten in categorie 2 op een nat en zo bleek spiegelglad parcours. Links en rechts gleden renners van de fiets. Onze Delta mannen bleven gelukkig op de fiets zitten, maar de schrik zat er wel degelijk in. Iets voorzichtiger sturend zagen ze een top 20 plek langzaam weg glijden.

 

Jaylinn Bergwerff, Anne Freij en Åsa de Keijzer mochten hun wedstrijd op een redelijk droog parcours rijden. De kopgroep ging net iets te hard, maar met een vlammende spurt won Åsa erg knap de sprint van de tweede groep: 8e! Erg mooi resultaat! Anne finishte als 13e en Jaylinn kwam als 20e over de finish.

 

 

Daarna was het wachten tot na de pauze voordat Sveva Klok van start mocht gaan. Het gezegde "to finish 1st, you have to finish first" deed zich in deze categorie gelden. Nadat Svena net weer knap was aangesloten in het eerste peloton begon het lichtjes te sputteren. Het parcours veranderde op bepaalde plaatsen snel in een glijbaan en in diverse bochten gleden groepjes rensters onderuit. Sveva slalomde daar behendig omheen, bleef op de fiets zitten en finishte tot haar eigen verbazing als 6e! Moest ze hier nu blij mee zijn, vroeg ze zich af. Ja!!!!! Super.

 

Door al die valpartijen moesten er twee ambulances het parcours op. Dit zorgde uiteindelijk voor een oponthoud van een uur. De renners van categorie 6 die al gefocust aan de start stonden, moesten rustig rond gaan rijden. Toen uiteindelijk de start gegeven werd, ging het tempo verschroeiend de hoogte in. Cas Briggeman en Mark Mandemaker handhaafden zich in het peloton, maar konden zich helaas niet met de strijd bemoeien. Mede door 

het lange oponthoud was de opgebouwde spanning uit de benen gelopen.

 

 

Senna Wuisman sloot het feest voor PRC Delta af in categorie 6 meisjes. Ook hier een snelle wedstrijd, waarbij Senna in de 3e groep uit kwam en daarin ook finishte. Maar belangrijker: wel de koers zonder klachten uitgereden!

 

Uitslagen: 
Cat. 2:
Finn Wuisman, 21e
Collin Wittenberg, 25e

 

Cat. 3 meisjes:
Åsa de Keijzer, 8e
Anne Freij, 13e
Jaylinn Bergwerff, 20e

 

Cat. 5 meisjes:
Sveva Klok, 6e

 

 

Cat. 6:
Mark Mandemaker, 27e
Cas Briggeman, 32e

 

 

 

 

 

Cat. 6 meisjes:
Senna Wuisman, 40e