· 

Seniorencompetitie in stijl door Voorne Atletiek afgesloten

Zondag 16 juni 2019 deden atleten van Voorne Atletiek weer meer aan de Seniorencompetitie in Barendrecht en Brielle.

De dag begint een beetje druilerig. Terwijl de trainers staan te wachten op de laatste atleten die graag willen meerijden, valt er wat miezerregen. Maar dat mag de pret niet drukken.


Als iedereen een plek in de auto’s heeft gevonden vertrekken we richting CAV Energie in Barendrecht. Het begint een half uurtje eerder dan de voorgaande wedstrijd, want vandaag staat er weer een prachtig en uitdagend onderdeel op het programma: kogelslingeren. Daar wordt de dag ook mee geopend en dus mag Leroy als eerste aan de bak. Het is niet te merken dat het voor hem de eerste keer is dat hij dit in een wedstrijd doet, met een mooie 6e plek in het eindklassement zet hij een prachtige prestatie neer.

Om 12:00 uur barst het echt los op de baan: Luc mag 110m sprinten, echter heeft de organisatie besloten om 10 horden op de baan te plaatsen.

Voor Luc, die de hoogte toch wel uitdagend vindt, (107 cm) blijkt het toch niet zo’n probleem en zet hij met 17,03 een PR op de klokken en een 4e plek in de uitslag. Gelijktijdig mag Roderik aan het onderdeel hoogspringen beginnen 1.70 levert hem een gedeelde 7e plek op. 


Emma start met kogelstoten. Ze is nog junior B en stoor normaal met een kogel van 3kg. In de seniorencompetitie moet ze met 4kg. Uiteindelijk stoot ze 8.64m en dat blijkt een mooie 11e plek te betekenen.

Nathalie begint haar dag met verspringen en met 4,74m springt zij helaas geen nieuw record, maar 

wel de 3e plek op dit onderdeel.

 

Om 12:20 uur mag Ninke aan de 100m H beginnen, voor de dames staan de horden op een hoogte van 84cm. Ninke weet een gedeelde 3e plek te bemachtigen met een tijd van 17,49 wat naast een PR ook een CR is. De volgende die mag starten is Jos-Willem. Op de 800m is zijn tijd van 2:19,53 goed voor 458 teampunten.

 

Elsa mag bij de vrouwen het spits afbijten als het om kogelslingeren gaat. Zij had daar vorig jaar al kennis mee gemaakt tijdens de competitie, maar omdat het zo weinig gedaan wordt, is het toch weer even zoeken naar de techniek. Uiteindelijk blijkt een afstand van 18.50m toch goed voor een nieuw PR en CR.

 

Derek start om 13:05 uur op de 100m, en met een 

tijd van 11,40 sprint hij naar de 3e plek. Gelijktijdig mag Roderik zijn tweede springonderdeel starten, dit keer in de zandbak, ook wel verspringen genoemd. Hij brengt het tot een afstand van 5,38m. Vijf minuten later mag Leroy aan de slag op zijn tweede (en laatste) onderdeel van de dag: kogelstoten. Hier weet hij zijn PR net niet te overtreffen maar een grote ronde kogel van 7,26kg blijft natuurlijk een onhandig zwaar balletje.

 

Ook bij de dames staat de 100m sprint op het programma en daar hebben we twee deelneemsters: Anne en Linette. Laatst genoemde mag als eerste en sprint naar een tijd van 14,55. Anne zit in de laatste serie, en weet de 3e plek te bemachtigen met een tijd van 13,19 wat een CR betekent.

Dan mogen Owen en Luc de 400m gaan lopen. Voor Luc de eerste keer vandaag, gelukkig vindt hij het een leuke afstand.

Owen gaat prima van start en lijkt hard op weg naar een nieuw PR. Echter, op het laatste rechte stuk valt de loper in de baan naast hem en wordt hij ernstig gehinderd en moet hij twee banen opschuiven om zijn race af te kunnen ronden. Reglementair mag hij nu overlopen, maar deze inspanning heeft te veel energie gekost en de hersteltijd is zo kort dat Owen hiervan afziet.

Luc zit in een andere serie waar gelukkig niets mis gaat en loopt uiteindelijk 3-tiende van zijn PR en CR af.

 

Vervolgens mogen de dames op deze afstand lopen. Ook hier twee deelnemers.

Als eerste mag Kiki lopen, hoewel zij wat aarzelend start, riep nog iets van ik heb geen zin, bouwt ze haar race prima op en weet zij het CR aan te scherpen tot 1:06,95.

In de serie daarna mag Ninke proberen haar CR terug te pakken en met een tijd van 1:06,47 lukt dat ook. Kiki is een van de eerste om Ninke hiermee te feliciteren. Sportieve rivaliteit maar een super TEAM spirit. 

 

De volgende afstand is voor de dames de langst van de dag, 1500m en ook hier 2 deelnemers die gelijktijdig aan de start mogen verschijnen. 

Vanessa, die ’s ochtends als warming up even een duinloopje had gedaan, en Fleur. Beide dames weten een prima tijd neer te zetten en doordat Fleur nog junior is pakt zij het CR bij haar leeftijdsgroep en Vanessa pakt het CR bij de senioren (en masters).
Ondertussen is Eileen aan het verspringen en springt uiteindelijk een afstand van 4.43 meter.
Ook is Elsa begonnen met kogelstoten, ja het is even spitsuur voor de trainers, en ook hier weet zij haar PR aan te scherpen.

Nathalie is bezig met hoogspringen en ook bij dit onderdeel wordt zij (gedeeld) derde met een hoogte van 1.50 meter.


Om 15:25 breekt voor Derek even een drukke tijd aan. Eerst 200m sprint en daarna direct door naar het verspringen. Om toch enigszins voorbereid aan het verspringen te beginnen, wordt na overleg besloten om voor de sprint zijn aanloop uit te zetten, zodat hij wat meer rust kan nemen voor zijn eerste sprong. Maar eerst de sprint. Na de eerste 100 meter ligt Derek 3e/4e, maar dan gaat de turbo opeens aan en weet hij de streep als 2e te passeren. Het verspringen is ondertussen al wel gestart wat betekent dat hij zijn eerste poging gemist heeft, na het wisselen van schoenen en wat rekoefeningen gaat hij toch van start en ook bij dit onderdeel weet hij de 2e plek te bemachtigen.

Pim gaat de strijd aan met de kogel van 7,26kg en weet de 4e plek bij dit onderdeel te bezetten.


Bij de dames staan er nog twee individuele onderdelen op het programma. Eerst mag Emma gaan kogelslingeren. Ook voor haar de eerste keer dat zij dit in wedstrijdverband doet. Twee keer geoefend tijdens een training en dan meteen tussen de senioren dit lastige onderdeel moeten doen; ik zeg respect! 


Anne mag vervolgens nog een 200m sprinten. Net als bij de 100m weet zij de 3e plaats te bemachtigen en zet zij ook hier een nieuw CR op de lijst.


De dag wordt bij zowel de heren als de dames afgesloten met een estafette. Deze keer de 4 maal 400m.

De heren mogen als eerste en hun doel is het CR uit 1993 uit de boeken lopen. Roderik, Luc, Sven en Jos-Willem mogen dit gaan proberen. Met een super start weten met name Roderik en Luc zoveel winst te boeken op dat schema, dat Sven en Jos-Willem de taak hebben om dit te consolideren. En die taak weten de heren met succes uit te voeren. Maar liefst 22 sec wordt er van het oude record afgelopen.

Daarna is het aan de dames. Daar staat het CR sinds 2017, nog niet zo oud, maar wel een 

 

uitdaging voor deze groep. Kiki, Linette, Ninke en Eileen gaan de strijd aan met de klok en weten de mannen na te doen en lopen ook 22 sec van die oude tijd af.

 

De Heren sluiten de dag af op een 7e plek en in de eindstand. Zij eindigen landelijk op een 15e plek. In de poule op een 6e plaats. 
De Dames eindigen vandaag op een 3e plek , landelijk 22e en in de poule 4e.

Resultaten waar de trainers natuurlijk blij mee zijn, maar vooral heel trots.

 

Negen van de atleten hebben dit jaar met succes eindexamen gedaan en twee zijn er bezig met afstuderen. Toch hebben ze de tijd gevonden om mee te doen en hebben we als Voorne Atletiek deze prestatie kunnen neerzetten.

 

Aansluitend op de wedstrijd zijn we terug gegaan naar onze eigen accommodatie waar we genietend van het zonnetje en de gezellige sfeer een BBQ hebben gehouden. Tussen het eten door werd er gevoetbald, met een nerf geworpen, slootje gesprongen met behulp van een stok. Kortom FUN, PLEZIER en lekker eten waren de ingrediënten van de avond.

 

Kom ik tot de slotsom dat we een gezellig, sportief TEAM hebben waar gesport wordt voor de resultaten, maar waar TEAM-spirit en het ‘wij gevoel’ de basis zijn.

 

Onze dank gaat uit naar onze atleten:


Dames: Maartje, Vanessa, Eileen, Kiki, Ninke, Jasmijn, Linette, Elsa, Emma, Fleur, Nathalie, Evi en Anne

Heren:Leroy, Pim, Sven, Owen, Jos-Willem, Tjark, Roderik, Luc en Derek

De jury: Arjan.

 

De trainers: Marcel, Ron, Sven en Hans

Het thuisfront, waardoor we deze tijd hierin hebben kunnen steken.

en
De supporters, die toch keer op keer weer mee gingen om aan te moedigen!
 

 

 

Op naar het volgende seizoen!

 

Was getekend Hans de Wit met Ron Verheul en 13 anderen.