· 

Terugblik Dag 1 De Rijke Open Jeugd Toernooi LTC Spijkenisse.

Maandag 17 juni 2019 - Dag 1 van het De Rijke Open Jeugdtoernooi

 

Eindelijk is het dan zover, het open jeugdtoernooi van LTC Spijkenisse gaat van start. Helaas zijn er dit jaar geen Omnibus punten te verdienen, maar dat betekent niet dat het nergens over gaat... eer, glorie en natuurlijk mooie prijzen staan er op het spel.

 

De dag begon vrolijk en vol zon om 4 uur ‘s middags met de eerste partijen in Groen 1 en 2.

 

Delano Drop vs Coen Verlinde:
Toen Delano met een heus speelplan zich aan kwam melden bij de wedstrijdtafel, hing er al een gespannen sfeer in de lucht. Maar niemand had kunnen voorzien dat de wedstrijd in een tiebreak in de tweede set beslist zou worden met maar liefst 15-13 in het voordeel van Delano. Eindstand: 5-3 5-4 voor Delano.
Ook de sportiviteit van de heren moeten we prijzen: de mannen hebben maar liefst twee keer de hand geschud na deze marathonpartij en de keren dat ze ´mooie bal’ tegen elkaar hebben gezegd, is niet op twee handen te tellen. Kortom een heerlijke opening van het toernooi.

 

Jesse Langerhuizen vs Sophie Li:
Ook al doet de eindstand anders vermoeden, ook in dit wedstrijdje werd op enorm hoog niveau getennist. Mooie lange rally’s en harde slagen waren hier te bewonderen. Eindstand: een geflatteerde 4-0, 4-1 voor Jesse.

 

Rens Gebuijs vs Thom Recourt
Eindstand: 6-2 6-3 in het voordeel van Rens. Nu kan u naar deze stand kijken en denken: ´lekker kort potje´ dan heeft u het fout. De heren deden er maar liefst 2.5 uur over, ja dat leest u goed 2.5 uur. We kunnen niet zeggen dat we geen mooie ballen hebben gezien, maar de algemene consensus was wel dat dit wel wat sneller had gekund. Beide mannen lieten bij vlagen mooi aanvallend spel zien, maar hadden wel wat last van de hitte. Ik geef ze groot gelijk.

 

Jesse van Eijsden vs Dilano Vogelaar
Na een zwaarbevochten en emotionele (ook naast de baan) eerste set was het verzet van déze Dilano helaas gebroken. Eindstand: 7-5 6-0 voor Jesse.

 

Jill Groenewegen vs Daniela Barkowsky 
Bij deze partij liepen de gemoederen helemaal hoog op. Er waren discussies en het waren er meer dan nodig (maar dat kan ik makkelijk zeggen). Harde slagen en mooie lange rallys domineerden het wedstrijdbeeld van deze partij. Eindstand: 6-4 5-7 6-0 in het voordeel van Jill. 
We hopen van deze dames deze week nog veel mooi tennis te zien en ik hoop stiekem dat ze nog goed in de flyer kijken die iedereen heeft gehad 
😉

 

Davy Poeljes vs Thijs Mussig
Dit is Davy´s eerste toernooi ooit, je zou het niet zeggen, want op het centrecourt bekeken door een heuse menigte trok hij gewoon de winst naar zich toe tegen de meer ervaren Thijs. Eindstand: 6-3 6-3, zo zie je maar dat ook voetballers prima kunnen tennissen.

 

Yannick Meerman en Danja Nieboer vs Rens Gebuijs en Naomi Meerman The battle of the Meermans: helaas weinig spektakel. Of dit nu door de hitte kwam, het feit dat Rens al een partij had gespeeld of misschien wel doordat Naomi al een half jaar geen racket had aangeraakt u mag het zeggen. Met een grijns kwamen Yannick en Danja de stand doorgeven: 6-1 6-2 gewonnen. De oudere generatie dus verloren...kan gebeuren.

 

Faye van Tilburg vs Valentijn van Hurne, Coen Verlinde vs Sophie Verkaart, Joanna Davids vs Paulina Wieringa
Stuk voor stuk prachtige partijen in Groen 2, al deze partijen gingen gepaard met lange rally’s, spannende standen en mooie ballen. 
Voor de eindstanden en voor alle overige eindstanden die nu niet aan bod zijn gekomen, verwijs ik u graag naar de toernooipagina. 


Morgen begint de dag weer vroeg met twee partijen om vier uur en een vol schema om kwart over vijf. Ik kijk uit naar morgen en naar het weer.

Ik wens u verder nog een leuk toernooi!

 

Dylan Kieboom, wedstrijdleiding.