· 

VV Hellevoetsluis al weer begonnen aan nieuwe seizoen

Het had weinig gescheeld of Edwin de Koning had komend seizoen niet meer aan het roer gestaan bij VV Hellevoetsluis. In het afgelopen seizoen heeft de sympathieke trainer uit Rhoon nog aangegeven te willen te vertrekken bij VV Hellevoetsluis. Een groot deel van de spelersraad stak daar een stokje voor en zo geschiedde het, dat de hoofdcoach, op dinsdagavond 18 juni voor de nieuwe selectie stond om zijn plannen te ontvouwen voor het komende seizoen. Maar liefst elf spelers zijn vertrokken bij de bewoners van de Brielse Straatweg. Hier tegenover staat de komst van 10 nieuwe spelers. De komst van Rucentney Benito en Jakko van Heest maakten de selectie compleet. Voor maar liefst 46 spelers heeft de trainer zijn plannen voor het nieuwe seizoen kunnen ontvouwen. Ten opzichte van het vorige seizoen waren er 18 nieuwe min of meer nieuwe gezichten voor de trainer, waarvan zes nieuwelingen. Frank de Regt (17), Thijs Oostrijck (18), Quincy de Lobel (21), Jakko van Heest (18) Rucentny Benito (19), Stefan Tuns (18) + Wouter Besters en 11 eigen jeugdspelers. Voor het eerst in de geschiedenis, gaan we voor het vijfde seizoen op rij in de tweede klasse spelen, een prestatie op zich en de doelstelling is om niet alleen voor lijfsbehoud te spelen. Het tweede elftal, dat afgelopen jaar kampioen werd en nu in de reserve eerste klasse tegen gerenommeerde clubs als Capelle 2, Brielle2, Sportlust 2, RVVH 2 en ARC 2 speelt gaat ook een mooi seizoen tegemoet en ook hier hebben we samen met trainer Johan Wouters mooie plannen.

Aangevuld met eigen jeugd wil de technische staf al het mogelijke uit de selectie halen. Edwin de Koning is drie weken geleden gestart met de opleiding UEFA A/ TC 1.

Een zeer pittige opleiding die hem ongetwijfeld zal helpen om zijn spelers nog beter te maken. De opleiding is gericht op het trainen, coachen van spelers uitkomende in de hoogste klassen van het amateurvoetbal en of het fungeren als assistent trainer in het Betaalde Voetbal. Edwin zal regelmatig te vinden zijn in Zeist en stage lopen bij een BVO. Hierin zal het maken van wedstrijd analyses aan bod komen en ook zal het afleggen van een Proeve van Bekwaamheid aan bod komen. Volgens de trainer wordt het een druk jaartje. Vanaf 16 juli mag hij bij Barendrecht (Jack v.d. Berg meekijken) en loopt hij alle trainingen en wedstrijden mee. De opleiding begint op 3 juli met een moordend schema. Maandag Barendrecht, Dinsdag Hellevoetsluis, Woensdag opleiding in Zeist, Donderdag Hellevoetsluis, Vrijdag IFC, Zaterdag Hellevoetsluis en Zondag IFC en zo begint de week dan weer. Door zelf beter te worden hoopt Edwin de VV Hellevoetsluis naar een hoger plan te kunnen brengen.  

De vereniging kende een jubileumjaar met een geweldige afsluiting. De Feestweek was een enorm succes. Dit kan ook gezegd worden van het jubileumboek geschreven door Teun Lageweg. Als u het nog niet heeft aangeschaft kan op donderdagavond tussen 19.30 en 21.00 uur. De auteur zelf is dan in het Hellevoet Huis om het boek persoonlijk aan u te verkopen. Tevens is de start van het 7-7 toernooi. Hiervoor hebben zich 8 teams aangemeld. Naast deze feiten, is de vereniging verheugd te kunnen melden dat Voorne Putten icoon Eef van Splunder is aangesteld als trainer van de JO19/1 en dat Savienna Disser is aangesteld als verzorger van de selectie. Nu al een mooi begin van het nieuwe seizoen.