· 

Druk weekend voor TVS

Dit weekend is het SuperDag in de Teamcompetities Triathlon. Alle teams van TVS maken morgen hun opwachting om te strijden in alle divisies.

 

Maar voordat we ons hierin storten hebben we nog een verslag van afgelopen weekend tegoed. Want behalve een halve IRONMAN 70.3 in Luxemburg was er ook de halve van Nieuwkoop. Geen merknaam, geen medaille, wel dezelfde afstand. En samen met Almere en Veenendaal behoort Stichting Triathlon Nieuwkoop tot de oudste van Nederland.

 

Ons recente aanwinst Vincent nam hier voor TVS de honneurs waar. Zijn PR van 5.31 had hij 2 jaar gelden neergezet in Almere en hij was dan ook, in voorbereiding op Triathlon Alpe D’huez (eind juli), gedreven om deze te verbeteren. Onderstaand zijn verslag:

‘Omdat lopen veruit mijn zwakste onderdeel is ben ik dit jaar eindelijk lid geworden bij TVS’90. Tijdens de Maandag avond intervallen hebben zowel Jeroen als Sebastiaan gehamerd op een hoger beentempo en dus een andere looppas. Dit heeft er voor gezorgd dat ik inderdaad een heel stuk makkelijker ben gaan lopen en misschien nog wel mooier; een uitnodiging kreeg voor het 3e Divisie team (echt een geweldige toevoeging aan de sport).

Met dat vertrouwen moest het wel goed komen dus. Na de briefing in T2 met zijn allen naar de zwemstart gefietst. Het zwemmen ging prima. Een minuut of 33 met een ‘Australian Exit’ niet mijn favoriet omdat ik mijn hartslag dan slecht onder controle heb als ik weer verder zwem. Het fietsen ging harder dan gebruikelijk (de wind stond redelijk gunstig) en koste me net iets meer dan 2,5 uur. Eenmaal begonnen met lopen, uiteraard met nieuwe looppas en hoger beentempo, gingen de eerste twee rondjes fantastisch. Tijdens rondje 3 begon het afzien en was het uiteindelijk de laatste 7KM echt overleven. Met een finish binnen de 5.10 was ik ruim 20(!!!!) minuten sneller dan ooit. Kortom een fantastische dag al had ik toch liever ook in Luxemburg gestart’

Volgend jaar dat PR dan maar weer aanscherpen in Remich Vincent! Gefeliciteerd met je goede prestatie en bedankt dat door jou Nieuwkoop toch nog een beetje "oranje" (tvs-suit is besteld) kleurde. 

 

p.s. bijgevoegde foto is geplaatst met expliciete toestemming van deelnemer 😬