· 

Daan van Sintmaartensdijk in de ZML Tour.

De afgelopen dagen heeft Belofte wielrenner Daan van Sintmaartensdijk deelgenomen aan de ZML Tour door Zuid-Nederland. De 20 jarige Zuidlander reed een verdienstelijke meerdaagse met zijn ploeg Alecto Cycling. Met dit warme weer zijn studie weer opgepakt hebbende (het kwam er de laatste dagen even niet van J ; drukke bezigheden buitenshuis hebbende), gaf Daan toch even een  korte reactie op de rittenkoers voor Elite en Belofterenners. Dank je wel, Daan!

 

Daan: “In de proloog had ik verwacht iets sneller te rijden. Met de tijd van 8 minuten 55,340 seconden werd ik 97e op iets meer dan een minuut van winnaar Jos van Emden (Jumbo Visma). Donderdag reed ik in de eerste etappe de hele dag in de kopgroep. Het verwachte einde van deze vlucht kwam 4 kilometer voor de finish. De rit werd gewonnen door Dylan Groenewegen en ik kon in het peleton eindigen op de 80e plaats." 

Daan: "Vrijdag voelde ik in de tweede etappe natuurlijk de inspanningen van donderdag. Ik was dus niet super en eindigde desondanks op 12 seconden van wederom winnaar Dylan Groenewegen op plaats 54 in het etappeklassement. De 3e etappe door Limburg verliep naar wens. Ik heb die etappe naar behoren gereden. Bij de tweede keer Camerig ontplofte de koers en kon ik niet direct volgen. Deze etappe eindigde heel chaotisch met verkeer op de plaatselijke ronde. De wedstrijd is voor de veiligheid met een ronde ingekort, alles reed door elkaar. De tijdsverschillen zijn toen niet goed in de uitslag verwerkt. Gisteren was ik op de laatste dag in de slotetappe naar Tilburg goed geplaatst voor de eindsprint. Helaas had een renner voor mij een akkefietje waardoor ik vol in de remmen moest. Ik heb me uit laten bollen en kwam als 80e op 53 seconden van winnaar Caleb Ewan (Lotto Soudal) over de streep. Ik kan als eindconclusie trekken dat ik een prima koers gereden heb. Ik ben helemaal klaar voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ede dat aanstaande zaterdag plaats vindt.”