· 

De Rijke Open Jeugd en Rolstoelevent enorm succes bij LTC Spijkenisse

Op maandag 17 juni 2019 begon men met het De Rijke Open Jeugd Toernooi bij LTC Spijkenisse.

Een toernooi als dit kost enorm veel voorbereiding, tijd en energie. Toch was de wedstrijdleiding met o.a. Dylan Kieboom en Mireille Meerman er klaar voor. Tientallen kinderen hadden zich ingeschreven en waren zo enthousiast dat ze zelfs na een zware schooldag, direct doorgingen naar het prachtige complex in Spijkenisse Groenewoud. Men begon op maandag met het Groen Event om er later in de week het Oranje en Rood Event aan toe te voegen. Vaak was het op het aanvangstijdstip warm en zonnig, echter op woensdag leek de enorme regenval en onweer roet in het eten te gooien. Precies op het moment van beginnen, klaarde het op en ontstond er uitstekend tennisweer. De gehele week door, waren er  voor de vele toeschouwers prachtige partijen te zien, die weer resulteerden in een geweldig finaleweekend. Op zaterdagmorgen was er het rolstoelevent. Rolstoeltennister Donna Jansen gaf een clinic aan spelers en speelsters van LTC Spijkenisse en LTC Dordrecht aangevuld met een aantal enthousiastelingen. Donna, die deze week naar Barcelona vertrekt voor een ITF 2 toernooi, was trots om deel uit te mogen maken van dit event. Ze zegt: Integratie kan zo'n mooi ding zijn. Waar volwassenen toch al snel wat voorzichtiger zijn en misschien medelijden hebben, is dat bij kinderen onderling heel anders. De vragen, "waarom zit je in een rolstoel" en kun jij niet lopen dan, vliegen je om de oren tijdens zo'n ochtend. Er is niemand die er mee zit. Twee seconden later staan we namelijk met z'n allen potjes te spelen, poffertjes te eten, aardbeien te snoepen en van de zon te genieten, dat vind ik mooi! Bedankt dat ik er deel van uit mocht maken! De zaterdagmiddag werd afgesloten met het Rood Event. Tijdens het gehele finaleweekend kon de jeugd genieten van ijsjes van Restaurant de Krom, dit kwam met de temperaturen wel heel goed uit. Ook op zondag nog een geweldige finaledag met terechte winnaars en zo kon de organiserende jeugdcommissie met Daisy, Saskia, Dylan en Mireille terugkijken op een zeer geslaagd toernooi en kijkt men nu al weer uit naar volgend jaar!