· 

Joey en Kim van't Verlaat succesvol in Triple Mix Rotterdam

Een pittig evenement op zondag voor Joey en Kim van 't Verlaat uit Spijkenisse. De twee toptalenten stonden aan de start van de Triple Mix in Rotterdam Zevenhuizen. Een race langs de roeibaan van 300 meter zwemmen, 5.3 kilometer fietsen en 1.5 kilometer lopen. Dit dan 3 x in wisselende volgorde.

 

Het jonge TVS'90 team van Kim had de afgelopen week al bewezen in de eredivisie thuis te horen. Met een keurige achtste plaats bevestigde het team met Marije, Sandra én Kim haar potentie.

Het team van Joey (Rogelli TriMates) had het evenement vorig jaar als underdog gewonnen en stond dit jaar als topfavoriet aan de start. Mede dankzij een geweldig in vorm zijnde Joey, hij werd individueel heel knap tweede, kon het team de verwachting geheel waarmaken en won uiteindelijk opnieuw. 

Met dank aan Sonja van 't Verlaat.

 

Op zijn Facebookpagina schreef Joey een terugblik op de wedstrijd:

One race, two podiums! 🥇🥈

Another win with the team and an individual 2nd place in the Eredivisie triple mix!

3 heats with 10 minutes of rest in between:
-300m🏊-5300m🚴‍♂️-1500m🏃
-1500m🏃-5300m🚴‍♂️-300m🏊
-5300m🚴‍♂️-300m🏊-1500m🏃

 

Had a good first swim, but got used as stairs to get out of the water by the other athletes. About 30 guys got over my back and pushed me under. I started panicking when I couldn't breathe anymore. Lost about 15 seconds/30 spots, but managed to get back to the first group on the bike. finished the first heat on a 4th place. 
Got in a first group of 5 after the run in the 2nd heat. As I got team orders to keep the legs still, I didn't do a lot until my 3 teammembers joined our group.
After another good swim I started the last heat on a 5th place. Felt really strong on the bike, so tried to get away. Didn't really work out, so started swimming in the leading pack. Coming out of the water in 2nd place I knew that a win would be possible. Despite not wearing my inner soles properly I managed to get up to 4 seconds from the win.

Really happy with the progress and felt incredibly strong throughout the race!

On to the next one!

 

Op haar Facebookpagina keek Kim terug op de wedstrijd:

Eredivisie Triple Mix Rotterdam!

Het spektakel dat - net zoals in 2018 - in Almere zou plaatsvinden werd door omstandigheden verplaatst naar Rotterdam en zo mochten wij gisteren 3 (!) keer afzien om de Willem-Alexander roeibaan.

Om 15u30 lagen we met 58 dames klaar om te beginnen met een korte triathlon in "normale" volgorde. Met nog één minuut te gaan werden we het water uitgeroepen want de start zou minstens 10 minuten uitgesteld worden, wat helaas al vaker voorkwam deze dag. Na in de kou gewacht te hebben werden we uiteindelijk weggestart en begon het 'gevecht'. Ik kwam goed weg, maar werd vervolgens overzwommen en was blij de kant op te mogen, wat ook niet al te makkelijk ging. Op de fiets maakte ik de - als je het zo kan noemen - fout door alleen terug te beuken naar voor in het veld om net voor het einde teruggepakt te worden door een grote groep dames achter me. Tijdens het lopen werd ik door velen ingehaald en was ik blij dat de eerste heat erop zat waar ik rond de 20e plek binnenkwam. 

De groepen die van voren al waren gevormd zaten te ver om er nog bij te komen gedurende de volgende 2 heats (lopen-fietsen-zwemmen, fietsen-zwemmen-lopen). Na een mindere eerste heat harde payback genomen en nog redelijk teruggekomen in het veld, en er uiteindelijk uitgehaald wat mogelijk was en zo finish ik als 16e. Met het team worden we uiteindelijk (nog niet officieel) gedeeld 8e dankzij de supermooie prestaties van Marije (18e) en Sandra (41e), en zo eindigen we als team dus wéér dik in de top10!

Een waanzinnig format waar eigenlijk alles vanaf 'moment 1' al goed moet gaat wil je van voren mee kunnen racen. Niet elke dag kan alles goed gaan en zo dan ook veel geleerd deze wedstrijd.

Bedankt allemaal voor de support en waanzinnige dag! Onwards & upwards ! Peace out ✌️ -- Ook mag genoemd worden dat Joey 2e (!) werd in de eredivisie (en 1e met het team!) en papa een comeback maakte op de korte afstand in de team relay! #douzepointsvoordeduik --