· 

Zon, zes atleten en 3 enthousiaste trainers van Voorne Atletiek in Vlaardingen

ZONdag 23 juni, nog één keer dit seizoen met een team op weg naar een competitiewedstrijd. Vandaag gaan we met ons meisjes B team, al is bij deze groep de benaming Jonge(kletsgrage)Dames beter op zijn plek, op pad naar AV Fortuna in Vlaardingen. En plek waar we vaker natte voeten hebben gehaald, dan een nat voorhoofd van het zweet. Echter vandaag geen wateroverlast maar een heerlijk zonnetje, dus het meenemen van de koepeltent door Sven is geen overbodige luxe. Ook wordt er meerdere malen met zonnebrand gesmeerd. 🌞


Vele bekende gezichten schuiven voorbij, er wordt dus ook veel gekletst en gelachen door het hele team.
Ons jurylid van de dag past prima in de groep. Elsa heeft zich voor vandaag aangemeld en op de maandagavond en donderdagavond traint zij in dezelfde groep mee. En zij mag zich als eerste melden voor wat actie, de juryvergadering. In navolging van Arjan bij de seniorencompetitie, mag zij ook een nieuwe ervaring aan haar jury-cv toevoegen. Ze is ingedeeld bij discuswerpen en daar wordt vandaag met EDM gewerkt, dus geen meetlint, maar elektronische meting van de afstand.


Dan de andere hoofdrolspelers van de dag: Emma, Ninke, Jasmijn, Nathalie, Linette en Eileen.
Alle zes een vol programma. Het is bij de competitie zo geregeld dat iedere atleet maximaal 3 onderdelen mag doen en dat doen ze dus ook 
😀 .


Emma start als eerste met discuswerpen, ze komt er al meteen achter dat niet iedere ring hetzelfde is. Er wordt geworpen vanuit de kooi die ook geschikt is voor kogelslingeren, en voor discus ligt de ring net niet recht t.o.v. de opening. Zeker met inwerpen zien we dus bij veel werpsters dat de discus of in het net of buiten de sector beland. Om hier geen last van te hebben begint Emma dan ook met een “save” poging. Ieder deelnemer heeft 4 pogingen en elke poging wordt beter qua afstand. Heerlijk zo’n atleet die de aanwijzingen opneemt en uitvoert. En met de laatste poging valt alles op zijn plek… behalve dan de discus die besluit net te veel naar links af te wijken en dus aan de verkeerde kant van de lijn te landen. Super jammer, omdat dit echt een dik pr had opgeleverd. We weten nu in elk geval dat het er in zit. 


Haar tweede onderdeel is speerwerpen, een mooi technisch nummer, maar ook een van de moeilijkste om juist uit te voeren. Ook hierbij is de eerste poging op save, eerst een afstand neerzetten en dan steeds meer risico durven nemen. Op dit onderdeel past ze ook de aanwijzingen goed door en uiteindelijk wordt hier wel een nieuw PR behaald!


Het laatste onderdeel van Emma is ook een werponderdeel: kogelstoten. Het is al wat later op de dag ondertussen en ook de temperatuur loopt lekker op. Emma heeft voor zichzelf een richtpunt gesteld (en voor ons trainers een beloning aan gekoppeld, maar daarover later meer 
😆 ) van 10m. Helaas redt ze het net niet, maar met 9.86m wel weer een PR.


Onze tweede atleet van de dag is Ninke. Ook Ninke is maar op een discipline actief namelijk: lopen. Onder deze omstandigheden niet echt benijdenswaardig. Voor het eerste onderdeel van de dag zijn de horden weer van stal gehaald, de 100mH. Vorige week als “senior” nog een CR, dat zal vandaag lastig worden in de jaren 90 was ene Jasmijn van Toledo op veel loopnummers verreweg de snelste en zij heeft nog steeds veel records op haar naam staan. Toch gaat Ninke als een speer en weet zij haar serie dan ook ruim te winnen en finisht bijna een seconde onder haar oude pr.


Een paar uur later en aardig wat graden warmer staat de 400m op het programma (Voor Ninke heeft Emma op dit onderdeel een doel gesteld, voor dezelfde beloning…). Maar de omstandigheden staan het niet toe dat Ninke hieraan kan voldoen (Nog 3 kansen voor de trainers 
😉


Het laatste onderdeel van Ninke komen we nog op terug aan het eind van de dag.
Ook voor Nathalie behandel ik nu haar eerste twee onderdelen, om dezelfde reden als voor Ninke (en Eileen en Linette).


Hoogspringen, met een pr van 1,57m hikt Nathalie al een tijdje tegen de magische 1,60m aan. Zou het dan eindelijk een keer lukken tijdens een wedstrijd. Om wat meer wedstrijdgevoel te krijgen, heeft ze besloten om vandaag een keertje op een iets lagere hoogte te starten. Als hoogspringers een bepaalde flow hebben, moet je daar als trainer zo min mogelijk aan proberen te sturen heb ik ondertussen wel begrepen. Met onze hoogspringtrainer aan de zijkant als coach, gaan de eerste hoogtes zonder al te veel moeite, zou het dan misschien toch eindelijk gaan lukken… Eerst de 1,55 halen .. Yes die is binnen. Nu gaat het er om het hoofd koel te houden (onder deze warme omstandigheden al een uitdaging op zich). Oké, spanning genoeg nu 
😅 . Nathalie heeft een nieuw CR en PR met een hoogte van 1,60 🎊 


Haar tweede onderdeel vandaag is de 100m. Onder een brandend zonnetje loopt ze een prima race en blijft ze slechts 0,02 van haar pr verwijderd. Absoluut een pracht prestatie dus (waarom geen doelstelling bij Nathalie vraag je nu misschien; heel simpel, Nathalie was al klaar met haar individuele onderdelen toen dat idee ontstond).


Eileen is ingeschreven op verspringen en 400m als individueel nummer. Op de eerste van de twee stond een ‘Emma-doelstelling’ namelijk 5.00m vier pogingen de kans dus. Helaas (voor de trainers zeker 
😜 ) zat dit er vandaag niet in. De poging die daar waarschijnlijk wel aan voldeed was helaas ongeldig L.
De omstandigheden bij de 400m waren voor Eileen net te warm en hoewel zij halverwege al een tik van de warmte kreeg, wist zij de afstand op karakter te volbrengen. Slechts een paar tiende boven haar pr.


Vervolgens Jasmijn, altijd vrolijk, gezellig druk en een echte teaminspirator. Ze begon de dag met verspringen, al in geen tijden gedaan. Geen aanloop die nog voldoet aan haar ontwikkeling als atleet, maar met de juiste spirit. Gelukkig is Sven erbij en die weet haar aanloop nog net voor de start van het onderdeel met haar te bepalen. En jawel, het blijkt nog redelijk te kloppen ook. Net geen pr maar toch slechts 8 cm daarvan verwijderd. En dat zonder ervoor te trainen. Dat belooft wat voor de periode als A junior!


Een serie voor de serie waarin Nathalie haar pr op de 100m bijna liep, mag Jasmijn de 100m lopen. Zelfde omstandigheden met een soortgelijk resultaat, 1 tiende boven haar pr. Een prima resultaat.
Dan haar derde onderdeel (een met een ‘Emma-doelstelling’) speerwerpen. Afgelopen woensdag na pittig overleg, werd er besloten dat Linette de estafette moest lopen en dan ging Jasmijn als derde onderdeel wel een keertje speerwerpen. Vorig jaar bij de clubkampioenschappen nog gedaan tenslotte 
😂. Haar pr op 16,81m dus haar doel werd 20 meter (Emma wil echt heel graag haar belofte inlossen 🤨). En dan: 1e poging ongeldig, 2e poging 18 en een beetje, 3e ongeldig. Emma is haar sas! Sven, ook linkshandig, geeft Jasmijn nog maar eens een tip… en alles valt op haar plek 21,60 m (Jammer Emma 😋 ).

 
De laatste in het rijtje is Linette, maar dat is alleen in dit stukje het geval.
Ze start met kogel. Wat voor trainers leuk is om te zien, is dat deze groep gedurende het jaar onderdelen is gaan doen die ze eigenlijk hiervoor weinig deden. Ook de vorige B-competitie en ook bij de senioren heeft Linette dit onderdeel gedaan en er is een duidelijke progressie zichtbaar. Ook dit keer stoot ze weer verder en een nieuw pr is behaald.
Vervolgens staat hoogspringen op het schema, afgelopen donderdag nog geoefend bij Marcel, dus een mooi onderdeel om een ‘Emma-doelstelling’ aan te koppelen. Emma is mild voor haar vriendin en zegt 1,50m, iets wat een pr zou betekenen. Echter Linette heeft een topdag en springt een nieuw pr met 1,55m, ruim boven de ‘Emma-doelstelling’, dus de trainers hebben de buit binnen.
Waaruit bestaat deze belofte nu eigenlijk…? Emma schijnt heerlijke Curry te kunnen bereiden en het is nu aan ons om een datum te prikken om deze delicatesse te gaan nuttigen 
🤩. 

 

Toch hebben we nog een onderdeel te gaan: de estafette. Helaas zijn we door de stand in de competitie veroordeeld tot de eerste serie (we hebben geen punten behaald op de 1500m). Het team bestaat zoals jullie hebben kunnen opmaken uit Linette, Eileen, Ninke en Nathalie.
Na een prima start van Linette en een dito wissel op Eileen, wordt als snel duidelijk dat een snellere serie misschien uitdagender was geweest. Hoewel de wissel tussen Eileen en Ninke niet de schoonheidsprijs verdiende, gaat de snelheid er verder niet op achteruit. De wissel van Ninke op Nathalie is ook goed en Nathalie weet er zelfs nog een versnelling ten opzicht van de concurrentie uit te persen en met ruime voorsprong wint ons team deze serie.


Met een elfde plek vandaag, negende totaal in deze poule en landelijk een 26e plek, mogen we stellen dat Voorne Atletiek ook met dit team een prima prestatie heeft neergezet.

Dames het was super om met jullie deze twee competitiedagen te hebben gedaan. Jullie zijn gewoon gezellig, enthousiast, positief en een leuk team. Mede namens Sven en Marcel bedankt!

 

Ook dank aan onze jury: Anneke de eerste wedstrijd en Elsa de tweede. 

Supporters waren er ook weer, wat het nog gezelliger maakte 🥳 .

Sven en Marcel, het was TOP! Prima samenwerking met fantastische resultaten tot gevolg.

Op naar het volgende seizoen (als MJA) !!!

 

Hans de Wit.