· 

Internationale Jeugdmeerdaagse Rijswijk

Dit weekend wordt de Internationale Jeugdmeerdaagse van Rijswijk gereden. Natuurlijk is het Spijkenisser PRC Delta daarbij vertegenwoordigd. En we zijn de vereniging dankbaar voor het dagelijkse verslag en de foto's. Daardoor telkens een mooie update.

 

Vrijdag 28 juni 2019:

Vrijdag trapte de oudste jeugd af. Dat deden ze goed. De Delta-renners reden een prima proloog.

Daarna waren een aantal renners iets minder scherp tijdens de puntenkoers, waardoor ze punten sprints helaas al uit koers waren.

 

In categorie 6 ging gaat Mark Mandemaker aan de leiding. Hij wint de proloog met een gemiddelde van 42,8 km/u vóór Fien Winters en Pepijn de Kok. PRC Deltarenners Connor Karel werd 8e, Senna Wuisman 10e, Cas Briggeman 12e en Kevin van Eck 14. Mark staat aan de leiding in het algemeen klassement. In de puntenkoers werd Mark tweede. Senna Wuisman, Kevin van Eck, Cas Briggeman en Connor Karel kwamen niet in de punten.

In categorie 7 vertegenwoordigt Jayden Post PRC Delta. In de door Mees Vlot gewonnen proloog werd Jayden 17e. In de puntenkoers viel hij buiten de punten.

 

Vandaag -zaterdag- start ook de jongste jeugd.

De meerdaagse bestaat uit een proloog, een criterium, een tijdrit en een omloop. Als de gezelligheid en resultaten van vrijdag een voorbode zijn voor het weekend, gaat het een leuk weekend voor PRC Delta worden!

 

Zaterdag 29 juni 2019:

Dag 2 van de Internationale Jeugdmeerdaagse in Rijswijk heeft in het criterium diverse ereplaatsen voor de jeugd van PRC Delta opgeleverd. Alle renners reden meer of minder vaak van voren, enkelen pakten belangrijke punten voor het punten klassement.

 

Mark Mandemaker won het criterium in categorie 6 en vergrootte met de bonificatieseconden de leiding in het klassement. Finn Wuisman werd 4e in categorie 2 en Tygo van der Beek pakte ook prijs met een mooie 6e plek. Uitslagen criterium:
Cat. 2: Finn Wuisman 4e, Collin Wittenberg 10e.

Cat. 4: Tygo van der Beek 6e, Bram de Waard 9e.

Cat. 6: Mark Mandemaker 1e, Connor Karel 8e, Cas Briggeman 10e, Kevin van Eck 17e, Senna Wuisman 18e.

Cat. 7: Jayden Post 14e.

Deel 2 van de zaterdag bestond uit een tijdrit. Voor de jongsten 1,8 km en voor de oudsten 2,8 km.

De temperatuur was inmiddels boven de 30 graden uitgestegen, maar dat deerde onze renners niet. Ze gingen volle bak. Finn Wuisman en Collin Wittenberg eindigden in de middenmoot. Finn mag als nummer 3 in het puntenklassement in de leiderstrui rijden, omdat degene die voor hem staan andere leiderstruien dragen! 
Extra leuk was de 6e plek van Joachim Luijendijk in categorie 4. Hij miste het criterium door een kapot schoenplaatje, maar wist zich uitstekend te herstellen.

In categorie 6 was het spannend aan de kop met 5 renners die elkaar in de tijdrit slechts 2 seconden toegaven. Mark Mandemaker werd 4e, maar heeft nog steeds de gele trui als leider in het algemeen klassement.

Jayden Post zette zijn goede optreden in het criterium van categorie 7 voort met een degelijke tijdrit.

Morgen de allesbeslissende omloop. Spannend en gezellig!

 

Uitslag tijdrit:
Cat. 2: Finn Wuisman 7e, Collin Wittenberg 11e.

Cat. 4: Joachim Luijendijk 6e, Tygo van der Beek 9e, Bram de Waard 10e.

Cat. 6: Mark Mandemaker 4e, Connor Karel 11e, Cas Briggeman 12e, Senna Wuisman 14e, Kevin van Eck 15e.

Cat. 7: Jayden Post 18e

Zondag 30 juni 2019:

Vandaag was de laatste dag van de Internationale Jeugdmeerdaagse van Rijswijk. De afsluiting van een succesvol en zeer gezellig weekendje wielersport. Als kers op de PRC Delta-taart de overwinning van Mark Mandemaker in de afsluitende omloop en de eindzege in het algemeen klassement.

 

 

Maar de dag startte voor de geel-blauwen met Collin Wittenberg en Finn Wuisman in categorie 2. Beide reden een sterke race, maar kwamen in de sprint net te kort. Wel eindigden beide in de top 5 van het eindklassement jongens.

 

Joachim Luijendijk, Tygo van der Beek en Bram de Waard probeerden in categorie 4 een eindsprint te voorkomen. Hun aanvallen haalden het niet, maar ze toonden aan goed mee te kunnen doen. Perfect gereden!

 

Na de pauze gingen de renners van categorie 6 van start. Er werd op hoge snelheid gekoerst, vaak aangevallen, maar ook hier kwam niemand weg. Mark Mandemaker sprintte uiteindelijk naar de zege. Connor Karel was de renner van de dag, door maar liefst 3x terug te keren na gelost te zijn. Cas Briggeman vergezelde Mark naar het podium met een mooie 7e plek in het eindklassement jongens en Senna Wuisman reed datzelfde bij de meiden. Kevin van Eck reed een constante meerdaagse en eindigde steevast in de middenmoot.

 

Jayden Post (categorie 7) zette zijn uitstekende weekend vandaag door. Hij toonde weer aan met de eerste groep mee te kunnen en eindigde dan ook in die groep. Dat is een mooie prestatie voor de jongeman uit Strijen.

Met zijn wedstrijd kwam een einde aan dit zeer geslaagde weekend, waarin prestaties en gezelligheid hand in hand gingen!

 

Uitslagen omloop en alg. klassement podium:
Categorie 2: 

Finn Wuisman 9e. Eind jongens: 4
Collin Wittenberg 10e. Eind jongens: 5e

 

Categorie 4:
Tygo van der Beek 7e.
Joachim Luijendijk 9e. 
Bram de Waard 10e.

 

Categorie 6:
Mark Mandemaker 1e. Eind jongens: 1e
Cas Briggeman 9e. Eind jongens: 7e
Kevin van Eck 18e.
Senna Wuisman 19e. Eind meisjes: 4e
Connor Karel 21e.

 

 

Categorie 7:
Jayden Post 19e.