· 

NK Beloften Wielrennen.

David Dekker Nederlands Kampioen Beloftencategorie na peletonsprint (klik hier). Het ging hard met in de laatste ronde nog even Daan Hoole in een viermanskopgroep. Maar het was onbegonnen werk tegen een jagend peleton. 
De top 3 van de wegwedstrijd voor beloften: 
🥇 David Dekker 
🥈 Nils Eekhoff 
🥉 Marijn van den Berg
Daan van Sintmaartensdijk sprintte mee (derde van rechts) en klasseerde zich als 9e. Daan Hoole deed in de snelle laatste ronde met Dylan Bouwmans, Wessel Krul en Tim de Jong nog een tevergeefse uitlooppoging en sprintte niet meer mee voor de overwinning. Hij kwam als 101e in het peleton over de meet.

 

Na afloop schreef Daan van Sintmaartensdijk de teleurstelling van zich af op zijn Facebookpagina:

"Toch wel een teleurstelling. Vandaag was een grote kans om kort te eindigen op het NK. Ik zat perfect de laatste paar honderd meter maar heb verkeerde keuzes gemaakt waardoor ik net voor de laatste bocht kostbare plekken verloor. Ook dat is sprinten. Helaas niet verder gekomen dan een 9e plek op dit Nederlands kampioenschap kwam voor veel meer."

 

Daan Hoole vertelde na afloop van de race aan Cyclingonline:

 

‘’We hebben met de ploeg (red: SEG Racing Academy) geprobeerd de groep te laten breken, maar dat is niet gelukt. We trokken de sprint aan voor Marten Kooistra, maar in de sprint sloeg de ketting van Marten over, gewoon pech. Daarvoor heb ik samen met Dylan Bouwmans nog geprobeerd om een aanval te plaatsen, lieten we op een klimmetje een gaatje vallen, maar waren net niet sterk genoeg om het vol te houden.’’

 

Voorafgaande aan de wedstrijd waren Daan Hoole en Daan van Sintmaartensdijk positief gestemd op een goede afloop. Klik hier voor interviewtje met Daan Hoole en hier voor het interviewtje met Daan van Sintmaartensdijk.

Foto: NK Wielrennen op twitter.